• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

02.07.2018

21:52

TAJKUNOVA KOALICIJA NEMA NIKAKVE ŠANSE NA IZBORIMA U SRBIJI! Đilas sa svima jedva preko 5%!

Politika

TAJKUNOVA KOALICIJA NEMA NIKAKVE ŠANSE NA IZBORIMA U SRBIJI! Đilas sa svima jedva preko 5%!

Podeli vest

Savez za Srbiju, sa sve DS, Jankovićem i Jeremićem, ima samo 5,2 odsto podrške, pokazalo istraživanje koje je naručio tajkun Dragan Đilas. SNS ubedljivo najjači sa čak 55 odsto

Tajkun Dragan Đilas je u velikom problemu. Njegova koalicija Savez za Srbiju, sa sve DS, Jankovićevim PSG i Jeremićevim NS, nalazi se na ivici cenzusa od pet odsto!

Ovo je, kako saznajemo, pokazalo interno istraživanje koje su Đilasovi saradnici pre dve nedelje naručili u velikoj beogradskoj agenciji za istraživanje javnog mnenja. Rezultati kažu da bi Savez za Srbiju u idealnim uslovima, dakle kada bi svi značajniji opozicionari pristali da uđu u ovu koaliciju, imao tek 5,2 odsto glasova!

Otpisao Dveri?!

I prema ovom istraživanju, čije objavljivanje je Đilas strogo

Samo mržnja

Opozicija, umesto na alternativi, delovanje temelji na mržnji prema Vučiću i napadima na svaki potez države

Jelena Vukoičić, politikolog

zabranio, ubedljivo najviše glasova dobio bi Vučić, odnosno njegov SNS - ako bi se parlamentarni izbori održali ove nedelje, naprednjaci bi osvojili čak 55 odsto glasova. Na drugom mestu je SPS sa 7,8 odsto, a iznad cenzusa su još samo Savez za Srbiju i Šešeljev SRS, koji se, prema ovom istraživanju, drži na samoj ivici cenzusa od pet odsto.

Svi ostali su daleko ispod izbornog praga, a sasvim je zanimljivo da su Dveri i nekad relevantni pokret Dosta je bilo pali na nivo statističke greške - Boško Obradović trenutno ima samo 2,9 odsto glasova, dok su Saša Radulović i njegovi pali na mizernih 1,6 odsto.

Đilasovi saradnici su, inače, istraživanje rejtinga Saveza za Srbiju naručili tako što su ovu koaliciju definisali bez Dveri, iako sa njima uveliko pregovaraju o saradnji. Zašto je to tako i da li je Đilas odustao od saradnje sa kontroverznim Obradovićem, još nije poznato.

Interesantno je da je u ovom istraživanju meren i "kosovski problem", kao i ekonomska situacija u Srbiji.

Tako je, na pitanje da li Vučić i Vlada vode dobru politiku kada je Kosovo u pitanju čak 58 odsto građana odgovorilo potvrdno, dok njih više od 60 odsto veruje da je ekonomska politika dobra i da će dovesti do boljeg života. (vidite okvire i tabele)
I dok se Đilas, Janković i Jeremić nisu oglašavali, politikolog Jelena Vukoičić ističe da je evidentno da politika mržnje i napada na vlast, bez konkretnih programa i ideja, daje poražavajuće rezultate.

mojugao

VLADIMIR

ĐUKANOVIĆ

POSLANIK SNS

Suština njihove politike je mržnja. Tu nema plana, ni programa. Tu nema ničeg osim primitivnog patološkog ponašanja.

- Opozicija nema konkretnu alternativu politici vlasti koju bi mogla da predstavi biračima. Umesto toga, delovanje temelji na mržnji prema Vučiću i napadima na svaki potez države, uključujući i poteze koji su u nacionalnom interesu. Takvo ponašanje utiče na gubitak podrške čak i onih birača koji su tradicionalno naklonjeni DS i sličnim opcijama, jer shvataju da ove stranke jednostavno nemaju ništa da ponude i da je njihovo delovanje usmereno isključivo na borbu za dobijanje vlasti - podvlači Vukoičićeva.

Opozicija ne postoji

Analitičar Saša Borojević naglašava da ga rezultati najnovijeg istraživanja rejtinga nimalo ne iznenađuju.

- Opozicija apsolutno ne uzima učešće u rešavanju bilo kog problema, a sada i aktuelnog kosovskog pitanja. Interesantno je ćutanje takozvane opozicije, odnosno soroševsko-žutoprofiterskog lobija. Ne podižu glas, niti iznose stav o eventualnom priznanju Kosova, a ako se ono i dogodi, pozvaće narod na ulice. Dakle, rezultati istraživanja su tačni, jer opozicija ne postoji - zaključuje Borojević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milenko

pre 5 godina

Zgrcena zuto-ridja koalicija i ne zasluzuje vise!

Maki

pre 5 godina

Sa znanjem koje su pokazali i tih 5% im je mnogo.

Kraljevcanin

pre 5 godina

To je nažalost tacno i zbog toga će nas u zdrav razum i dalje ovi koji su na vlasti. Ako ko nam je kriv kad nemamo narodnu svest nego nas budale zamajavaju, mislim i na poziciju i na opoziciju dok nam narod živi u najvećoj bedi izuzev naravno onih koji su na vlasti, njima je super. To sto ljudi nude na prodaju svoje organe da bi platili racune to nema veze... ma političari su vazda bila bagra i fukara sa koje god strane bili i odakle god ih posmatraš.

ana

pre 5 godina

Dzabe se trude. Gradjani su ih dovoljno upoznali da znaju da njima ne daju svoje glasove.

Marijana

pre 5 godina

Eto, svakom po jedan posto, to je taman familija njihova, i to uža, ovu širu su pokrali.

Maja

pre 5 godina

Nisam cuo predlog opozicije za resenje za KiM, sem lazi i napada na vlast, nemaju nikakav program.

nenad

pre 5 godina

Ma kakvih 5 % to ne bi mogli da imaju ni u najludjim snovima!

Princ Pavle

pre 5 godina

UDRI MUJO U TAMBURU. KO IMA KIČMU OS TESTA, NIKADA GLADAN NEĆE UMRETI.

ziva

pre 5 godina

kada cete vec jednom ove momke da posaljete u zatvor to se pitam hvala

sonja

pre 5 godina

Mislim da bi bilo realn da prestanu da se bave politikom.

Aleksandar

pre 5 godina

Dok dođu novi izbori Đilas će ostati i bez tih 5% podrške.

Aleksandar Minic

pre 5 godina

Obzirom kakvu politiku vode dobro je da imaju i ovoliko procenata

Frki

pre 5 godina

Ko je i pomislio da imaju nekakve sanse, cim je Djilas u pitanju rejting pada.

Bojana

pre 5 godina

Ovu su realne cinjenice o izborima, opozicija nema sta da ponudi gradjanima u okviru svoje strategije, nikakva dela koja je sprovela a da su bila u interesu gradjana i cele Srbije.

DJOSA

pre 5 godina

Nista novo, vec gdinama opozicija temelji svoj politicki program goneci Vucica jer neku aternativu nemaju i oni su svesni da Vucic vodi dobru politiku i pomera granice politikanstva u Srbiji! Nije njima lako sa samim sobom... to je najveci problem opozicije!

verica

pre 5 godina

Dovoljan dokaz koliko je Srbija napredovala na svim poljima i gradjani imaju potpuno poverenje u predsednika Vucica i Vladu Srbije u njihov rad.

Nikola

pre 5 godina

Ovo je dokaz da opozicija jedva postoji na političkoj sceni i jedva prelazi cenzus. Ovo je znak da treba da se povuku sve opozicione stranke sa političke scene.

Boki

pre 5 godina

Ako Vučić ubrzo ne raspiše izbore izgubiće Djiki i to malo kada što je sakupio.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17