• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2018

14:50

JEVTIĆ: Kolektivnim centrima na Brezovici UKLJUČENA STRUJA!

Politika

JEVTIĆ: Kolektivnim centrima na Brezovici UKLJUČENA STRUJA!

Podeli vest

Nakon više nedelja bez struje, kolektivnim centrima na Brezovici u opštini Štrpce danas je uključena struja, saopštio je ministar za povratak Dalibor Jevtić

Prema rečima ministra, nakon angažovanja Vlade Kosova, Ministarstva za zajednice i povratak, ministra Jevtića lično, direktora Kancelarije za Kosovo Vlade Srbije Marka Đurića i gradonačelnika Štrpca Bratislava Nikolića posle višenedeljnih sastanaka i razgovora kako prevazići ovaj problem, pronađeno je rešenje regulisanja duga kao preduslov za ponovno uključivanje struje objektima na Brezovici, u kojima borave interno raseljena lica.    

- Javnost će u narednim danima biti upoznaa i sa ostalim detaljima. Ono što je najvažnije u ovom trenutku, jeste da je danas na veliki praznik i slavu Svetog Jovana, koja je i slava samog mesta Štrpce, ponovo uključena struja. Znamo da je bilo puno dezinformacija oko samog problema nastalog u kolektivnim centrima na Brezovici. U narednim danima tražiću od nadležnih, pre svih od Komesarijata za izbeglice Srbije, da svi oni kojima je stambeno pitanje rešeno, a još uvek koriste usluge kolektivnih centara na Brezovici, napuste kolektivne centre, jer nemaju razlog da u njima ostanu i sa druge strane sve ostale korisnike kolektivnog centra svojim neodgovornim ponašanjem dovode u situaciju koja je bila i te kako teška, a nama vezuju ruke da problem rešavamo - kaže Jevtić.

SRBI NA BREZOVICI KAO U KONC-LOGORU! Šiptari drže više od 200 ljudi od maja bez struje, HOĆE DA IH IZBACE DA BI PRODALI HOTEL!

 On dodaje da će stanovi za sve interno raseljene porodice, koje borave u kolektivnim smeštajima na Brezovici, biti završeni do kraja godine i na taj način im se dugoročno reši pitanje smeštaja.

- Onima koji su svu ovu muku i ceo problem koristili u političke svrhe, želim da poručim da treba da ih bude sramota i stid što svaki problem koji, uzgred budi rečeno, oni čak i ne poznaju, niti mogu da reše, koriste zarad napada na one koji se jedino zalažu i rade da probleme Srba na Kosovu rešavaju. Dok smo mi radili na rešavanju ovog problema u okolnostima koje su nimalo lake i komplikovane, drugi su sedeli u foteljama i valjda uz koju kaficu sa kašičicom u ustima busali se u 'patriotske grudi' pljuvajući i napadajući one koji su danas upravo problem i rešili - rekao je Dalibor Jevtić u izjavi za medije.

Sputnjik je ranije danas objavio tekst u kome je navedeno da Srbi u kolektivnom centru u Brezovici žive bez struje od 30. maja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17