• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.07.2018

09:41

VULIN: NEMA VOJSKE KOSOVA, NEĆE JE NI BITI! Odlazak Srba iz kosovskih snaga bezbednosti je prirodna reakcija!

Politika

VULIN: NEMA VOJSKE KOSOVA, NEĆE JE NI BITI! Odlazak Srba iz kosovskih snaga bezbednosti je prirodna reakcija!

Podeli vest

Nema vojske Kosova i neće je ni biti, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, navodeći da to ne može da bude ni po Rezoluciji 1244, ali ni po takozvanim kosovskim zakonima

- Po njihovom zakonu morate da imate 10 odsto Srba da bi imali vojsku. Zašto bi Srbin da puca na svoje komšije, njihov hleb ne može da bude opravdanje. Srbi na KiM vole svoj narod, svoju zemlju - rekao je Vulin za TV Pink.

On kaže da albanski političari u Prištini opravdavaju svoje neuspehe Srbima, jer je na KiM najveća nezaposlenost, beda, korupcija.

Govoreći o nastavku pregovora sa Prištinom, Vulin je rekao da je na Srbiji da objasni svoju poziciju, da sačuva Srbe na KiM i jača njihovu poziciju i da sve to radi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Upitan da prokomentariše to što je Crna Gora poslala dva oficira u redove Kfora na KiM, ministar odbrane je rekao da "susedi moraju da vode računa o osećanjima onih koji žive pored njih, te da je osnovni red bio da se Srbija konsultuje".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin osudio je danas napad na pravoslavne hrišćane i mitropolita Amfilohija u Ulcinju i istakao da je nezamislivo da se tako nešto desi muslimanima u Srbiji.

Vulin je podsetio da je javno kritikovao bacanje kletvi Amfilohija, kao i da mu "ne služi na čast velika količina mržnje izneta prema predsedniku Aleksandru Vučiću", ali i naglasio da je neprihvatljivo da se pravoslavnim hrišćanima ne dozvoli da dođu na temelje svoje crkve u Ulcinju.

- Ne mogu da prihvatim da se pravoslavnim hrišćanima, bez obzira ko bio, ne dozvoli da dođe na temelj svoje crkve. Jel možete da zamislite da muslimanski vernici okupe tako u Srbiji i da im se nešto slično desi? To u Srbiji ne bi bilo moguće - rekao je Vulin gostujući na TV Pink.

On je upitao zašto je Crna Gora dozvolila da se okupi grupa građana koja je sprečila pravoslavne hrišćane da se okupe na temeljima stare crkve.

Pogledajte šta je još ministar Vulin rekao prilikom gostovanja na TV Pink:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 5 godina

Ako ne poštujemo rezolucije, bolje i da nema UN-a.

anja

pre 5 godina

Nema lazne drzave Kosovo ni lazne voske..nikada je nece ni biti

Dusan

pre 5 godina

Vojska Kosova bi bila pretnja za ceo region. Srbi sa Kosova ne smeju biti deo tog zla

Dana

pre 5 godina

Prioritet je ocuvati broj Srba na Kosovu,pomoci im .Pozicija nije zavidna ali cemo se boriti bar dijalogom.

Nena NS

pre 5 godina

KiM sa svojim postupcima izaziva mržnju među ljudima ,nisu ni svesni do kojih ishoda to može dovesti!

Nata

pre 5 godina

Ministar Vulin je dobro argumentovao zasto ne moze biti formirana Vojska Kosova. Rezolucija 1244 ima vecu pravnu moc od Kosovskog ustava.

Miloš

pre 5 godina

Ministar priča prave stvari, nije moguće kreirati vojsku, što je za nas dobro. Zna Vučić kako da vodi pregovore sa Prištinom!

Fudbaler

pre 5 godina

KiM zaista ima šanse da ostane u Srbiji. KiM treba da bude srpska južna pokrajna.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17