• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs

09.07.2018

18:13

NATO ĆE TEK SAD POLUDETI, RUSIJA POJAČAVA PRISUSTVO NA BALKANU: Srbija je u vrhu prioriteta Moskve!

Politika

NATO ĆE TEK SAD POLUDETI, RUSIJA POJAČAVA PRISUSTVO NA BALKANU: Srbija je u vrhu prioriteta Moskve!

Podeli vest

Direktorka Ruskog centra nauke i kulture (Rosotrudničestvo) Eleonora Mitrofanova izjavila je u Beogradu da su balkanske zemlje među prioritetima kada je reč o angažmanu te ruske institucije u inostranstvu

Kako je rekla, među prioritetima su zemlje Zajednice nezavisnih država (ZND), ali i Balkanskog poluostrva.

- Prvi prioritet su zemlje ZND, a drugi - Balkan. To je naš susedski i prijateljski prsten sa kojima je potrebno graditi ispravne, partnerske i prijateljske veze. Mi smo preduzeli već neophodne korake kako bi pojačali angažman u tom pravcu - rekla je Mitrofanova.

Ona se prilikom dolaska u Beograd sastala i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sa kojim je razgovarala, između ostalog, i o unutrašnjem uređenju Hrama Svetog Save, budući da je "Rosotrudničestvo" koordinator tih poslova koji se finansiraju od sredstava ruskih kompanija koje posluju u Srbiji, a pre svega "Gasproma".

- Predsednik Vučić i ja smo se dogovorili da će biti obnovljen rad zajedničke komisije u septembru, kako bi se dovršio proces unutrašnjeg uređenja Hrama. Srpska strana će izdvojiti sva neophodna sredstva, na nama je da odradimo organizaciono-tehnički posao. Pre svega ćemo napraviti predračun, plan radova, a nakon toga ćemo krenuti sa radom, moguće da će prvo biti sređen oltar i to za jubilej povodom godišnjice od Sticanja samostalnosti Srpske pravoslavne crkve, koji se obeležava naredne godine - ocenila je ona.

SRBIN ISMEJAO AMERE, UPAO U BONDSTIL I SATIMA SE GLUMIO AGENTA CIA?! Najmoćnija tajna služba na svetu predmet sprdnje!

 Istovremeno, Vučić je zahvalio na pomoći Ruske Federacije u završetku radova na Hramu Svetog Save, na sprovođenju i finansiranju unutrašnjeg oslikavanja, što sasvim sigurno predstavlja i simbol uspešne saradnje dveju zemalja. 

(VIDEO) LETO STIŽE U SRBIJU KAD PUTIN UGASI HAARP?! Kiša će nas daviti dok ne završi SP u Rusiji, ZNAČI JOŠ SEDAM DANA!

Tokom susreta, predsednik Vučić je istakao da je Srbija opredeljena za dalji razvoj političkih odnosa sa Ruskom Federacijom na temelju strateškog partnerstva, zahvalivši se na čvrstoj i doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

TRAMP IMA DOKAZE DA SU BUŠOVI I KLINTONOVI POVEZANI SA NAPADIMA 11. SEPTEMBRA: SAD čeka skandal veka!

Predsednik Vučić je naglasio da je Ruska Federacija jedan od strateških ekonomskih i vodećih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, dodajući da je Srbija zainteresovana i za dalju saradnju u oblasti kulture, obrazovanja i nauke, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sumadinac neprskani

pre 5 godina

znaci ovako- oni oko nas koji su u natou a ima ih,kupuju ili dobijaju oruzje od tog istog natoa a rusija povecava prisustvo u srbiji pleh muzikom i horskim svecanostima . ovo me podseca na 99-tu kada su nam ti isti umesto oruzja poslali tu istu pleh muziku da nas uveseljava u atomskim sklonistima .jeste posle su nam rekli da im je krivo sto nisu mogli vise da nam pomognu - verovatno su mislili na horske svecanosti .

Ruslan

pre 5 godina

Zapad I posebno NEMACKA zele srpsko- rusko prijatelstvo blokiranje I UNISTITI. Ako Srbija izgubi Rusiju, onda nece biti vise Srbije- to je master- plan od Zapada!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17