• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.07.2018

09:46

DAČIĆ: Susret Vučića i Makrona jača poziciju Srbije!

Politika

DAČIĆ: Susret Vučića i Makrona jača poziciju Srbije!

Podeli vest

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Francuskoj i afirmativan stav francuskog predsednika Manuela Markona pojačava poziciju Srbije u dijalogu Beograda i Prištine, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

- Rezultati i poruka ovog sastanka u Parizu su veoma dobri i to pokazuje da Francuska ima razumevanje za srpske stavove, što je veoma značajno za nastavak dijaloga - rekao je Dačić za Prvu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će se sastati sa takozvanim predsednikom lažne države Kosovo Hašimom Tačijem u novoj rundi razgovora o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

- Svakako da je za Srbiju veoma važno da ima što jaču međunarodnu poziciju i u tom smislu pozicija Srbije se promenila značajno u ovih šest godina. Srbija je postala pouzdan i kredibilan partner koji ne iznenađuje svojim potezima naše partnere bilo na Zapadu bilo na Istoku. Posvećeni smo dijalogu i mirnom rešenju problema u regionu - rekao je Dačić.

Ističe da u tom smislu može samo da bude pozitivan efekat ovih poseta i ponovnog zbližavanja sa Francuskom, kao što je bio i pozitivan efekat uspostavljanja pozitivnih odnosa sa Nemačkom.

- Predstoji rad sa pojednim zemljama koje su nam bile tradicionalni partneri vekovima unazad, kao sa SAD. Cilj treba da bude uspostavljanje kontakta i ovakvog načina komunikacije sa novom američkom administracijom i predsednikom Trampom, sekretarom Pompeom i potpredsednikom Pensom - naveo je Dačić.

Kako je rekao, treba naći zajednički interes kako bi svi bili spremni da podrže našu ideju da bi se došlo do kompromisnog rešenja za najveći problem u regionu, a to je pitanje KiM.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mina

pre 5 godina

S obzirom da je Francuska jedna od znacajnih i jakih zemalja u EU, verovatno da ce saradnja Srbije sa Francuskom uticati i na dalji nastavak dijaloga u dobrom smislu.

anita

pre 5 godina

Mnogi nisu svesni koliko je ovaj susret vazan za Srbiju, posebno u ovom trenutku. Drugo, ona druga polovina mnogih bi volela da se nikad nije ni desio.

Bojana

pre 5 godina

Prihvatanje Makrona da poseti Srbiju svakako je jos vise ojacalo poziciju Srbije pred diajlog.

Tara

pre 5 godina

Vučić i predstavnici naše diplomatoj evskog dana i u svakom pogledu jačaju ugled država Srbije pred svetom. Hvala im!

loki

pre 5 godina

Predsednik Vučić, svakom svojom posetom nekim velikim državama, jača poziciju Srbije.

Jevrem

pre 5 godina

Tek ćemo u narednim danima shvatiti kolika je važnost ove posete Francuskoj.

Will

pre 5 godina

Tradicionalno dobri odnosi s Francuskom juče su podignuti na viši nivo.

Jelena

pre 5 godina

Vucic je podigao ugled Srbije u svetu od kada je postao premijer ove zemlje. Isto je nastavio da radi i kao predsednik drzave. Zlonamerni mogu da pricaju sta hoce, nikada vise stranih drzavnika nije posecivalo Srbiju nego sto je to sada od kada je Vucic na vlasti u Srbiji.

Miloš

pre 5 godina

Pozicija Srbije nikad nije bila jača, predsednik Vučić na pravi način vodi spoljnu politiku!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17