• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

21.07.2018

14:08

BRNABIĆEVA IZ AMERIKE UPOZORILA ČELNIKE BOŠNJAČKOG NACIONALNOG VEĆA: Poštujte zakone svoje države!

Politika

BRNABIĆEVA IZ AMERIKE UPOZORILA ČELNIKE BOŠNJAČKOG NACIONALNOG VEĆA: Poštujte zakone svoje države!

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić, koja je u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, upozorila je jutros čelnike Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) da poštuju zakone svoje države, a pre svega Zakon o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, koji zabranjuje članovima Saveta da se bave politikom.

Brnabićeva je naglasila da nacionalni saveti predstavljaju sve pripadnike jedne nacionalne manjine, a ne pojedinačne političke partije ili interese u čije ime ne mogu nastupati.

- Pozivati direktore škola u Novom Pazaru, kao što je neko ispred Bošnjačkog nacionalnog veća uradio, na neki događaj koji se naziva 'svečanom sednicom Bošnjačkog nacionalnog veća', a povodom dolaska osobe koja sebe naziva 'ministrom spoljnih poslova' naše Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, predstavlja jasno i flagrantno kršenje zakona Republike Srbije i zloupotrebu funkcije i mandata nacionalnih saveta nacionalnih manjina - naglasila je premijerka.

BEOGRAD NIJE ODOBRIO POSETU PACOLIJU! Ako danas dođe u Novi Pazar, biće to PRIVATNA POSETA OBIČNOG GRAĐANINA SRBIJE!

Brnabićeva ističe da i kao predsednica Vlade Srbije i kao predsednica Republičkog saveta za nacionalne manjine upozorava čelnike Bošnjačkog nacionalnog veća da ne zloupotrebljavaju nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

- Ovakve inicijative su u direktnoj suprotnosti sa svrhom postojanja i delovanja nacionalnog saveta. Pozivam čelnike BNV-a da se uozbilje, da budu odgovorni, pre svega prema građanima koje predstavljaju, da ne sakupljaju jeftine političke poene na račun stabilnosti i da ne zloupotrebljavaju toleranciju i razumevanje Vlade Srbije - kaže se u reagovanju predsednice Vlade.

- Srbija je primer poštovanja prava i sloboda nacionalnih manjina, a obaveza Vlade je da zaštiti predstavnike nacionalnih manjina od neodgovornih pojedinaca u nacionalnim savetima, da bismo nastavili da jačamo naše društvo kao ravnopravno i inkluzivno - naglasila je premijerka Ana Brnabić.  




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 5 godina

Da se zna ko kosi ko vodu nosi das im prst oni bi i celog coveka ne samo saku. uglaninu je SRBIJA dobra kad se on nalazi u sastav vlade nema veze sto njegov narod trpi??? ali kad ja van vlasti to mu jednostavno smeta jer se bori SAMO ZA SVOJ DZEP ko pita njegov narod kad je u pitanju NJEGOV DZEP.

Sumadinac

pre 5 godina

Svaka cast premijerko nasa, olosima treba stati na put, svaka cast i bosnjackoj naciji ali olosi hoce po svaku cenu da destabilizuju drzavu

Ljube

pre 5 godina

Brnabićka je ovo suviše fino sročila - imala je svako pravo da Ugljaninu zapreti hapšenjem i optužbom za delovanje mimo Ustava i rušenje ustavnog poretka.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17