• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

26.07.2018

11:27

(VIDEO) LAZANSKI OPTUŽUJE: Prethodne vlasti BACALE SU VOJNU TEHNIKU na livade pored Smederevske Palanke!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI OPTUŽUJE: Prethodne vlasti BACALE SU VOJNU TEHNIKU na livade pored Smederevske Palanke!

Podeli vest

Spoljnopolitički komentator dnevnog lista 'Politika' Miroslav Lazanski rekao je da je unapređenje vojne tehnike zastupljeno u svim velikim svetskim silama i dodao da su prethodne vlasti u Srbiji "pobacale veliki količinu vojne tehnike na livade kraj Smederevske Palanke" iako je mogla da se modernizuje

Lazanski je optužio danas, gostujući na TV Pink, bivše vlasti u Srbiji da su ogromnu količinu vojne tehnike koja je još mogla da se koristi ili modernizuje, bacili na livade kraj Smederevske Palanke. 

On je rekao da se mnoge stvari mogu popravljati, što je normalno u svim državama sveta. Modernizacija je učestala i, kaže, noviteti su retki.

- U američkoj avijaciji još lete avioni iz Vijetnamskog rata, ali su to avioni koji se svake godine unapređuju. Niko ne baca ono što može da se koristi modernizacijom! - kaže Lazanski.

Printscreen TV Pink

Govoreći o odnosima Srbije i Kine, Lazanski je podsetio da sa Kinom imamo dobru političku, ekonomsku, ali i vojnu saradnju. 

On je istakao da Kinezi mogu da nam pomognu u razvoju pametne municije sa pametnim navođenjem, u proizvodnji raketa dometa do 300 kilometara, kao i u sajber ratovanju u čemu su, kako je ocenio, otišli jako daleko.

(FOTO) SRBIJA IMA VELIČANSTVENU VOJSKU, A SRBI SU VELIK NAROD! Naša zemlja je za Kinu strateški partner, neko ko zaslužuje poštovanje i svaku pomoć!

- Kada je reč o stelt tehnologiji, ne bih o tome govorio. To je više za prve stranice novina i tiraž. Budimo ozbiljni: samo tri zemlje imaju stelt tehnologiju - Amerika, Rusija i Kina - rekao je Lazanski.

Kinezi su, ističe, prvi u svetu i po kopiranju civilne i vojne tehnologije. Kaže da su Kinezi najjači trgovci na svetu i da ih je teško "preći".

Printscreen TV Pink

Srpska vojna industrija izvozi oružje i državi godišnje obezbeđuje između 700 i 800 miliona dolara i zamajac je razvoja kompletne ekonomije Srbije.

- Određene svetske korporacije preko određenih nevladinih organizacija vrše pritisak na našu vojnu industriju kako bi nas uklonili sa tržišta - kaže Lazanski.

Ističe da postoje direktni pokušaji da se sabotira vojna industrija Srbije, a koja donosi "najlepše prihode" i "tu je novac koji se najbrže obrće".

Kaže da su srpski vojni proizvodi vrlo kvalitetni i da imaju prođu širom sveta. Podseća da su nam Kinezi i konkurenti.

- Naš metak, recimo, kvalitetniji je i skuplji za razliku od kineskog koji je jeftiniji, ali manje kvalitetan - kaže vojni komentator. Podvlači da se oprema vojnika oživljava, isto tako i tehnika.

Ceo razgovor sa Lazanskim pogledajte u video zapisu:

 

KINA I SRBIJA PRAVE NEVIDLJIVI AVION?! Srpska delegacija u Pekingu - na pomolu VELIKI POSAO I STRATEŠKA VOJNA SARADNJA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Govedarica

pre 5 godina

Prethodna vlast je urnisala vojsku na sve moguće načine i svesno je slabila u svakom pogledu.

Nenad

pre 5 godina

Pitanje za Lazanskog, da objasni skori tekst da je ruska vojska dobila prve sisteme S 400. Potpuno je nejasno sta su oni koji su postavljeni u Siriji, Krimu itd.?

Ljubvel

pre 5 godina

nisu marili za vojsku ali zato su veoma marljivi bili za Pasnjak

Miodrag

pre 5 godina

Prethodna vlast je imala za cilj da Vojsku totalno unisti. Pa radio sam ja u Vojsci, tokom i nakon petooktobarske "revolucije", i znam kolike su tada nesagledive stete nanete drzavi i Vojsci.

Zile

pre 5 godina

Petooktobarska banda je po svaku cenu htela da Vojsku unisti ili je toliko oslabi da ne predstavlja nista.

simasipa

pre 5 godina

Samo BUDALA je mogao da naredi i uradi to što je urađeno vojsci Srbije. Samo mi nije jasno zašto se još uvek ne pokreću krivični postupci protiv BUDALA.

Goran

pre 5 godina

Обожавам да слушам и читам коментаре господина Лазанског! Велики је зналац војних проблема, правила, врсти оружја и свега другог у вези војске!

Mare

pre 5 godina

Zakon treba vratiti za domace izdajnike,prosto.Ne moze neko drzavno svesno da unistava i da ne odgovara?Zakom promeniti i da odgovaraju 5 oktobarci.

RINGISPIL

pre 5 godina

VREME JE DA NAROD ''OSLABI'' PETO OKTOBARSKU BANDU.

Vlado

pre 5 godina

Tu je Lazanski potpuno u pravu. Odlazio sam na vojne otpade, pa sam imao priliku da vidim deo onoga što se otpisivalo i bacalo. Počev od potpuno novih šatorskih krila, veća za spavanje, šatora, kompleta vojnih kuhinja, do još neotpakovanih i potpuno novih sistema za nadgledanje granica, raznih optičkih uređaja, na stotine metara potpuno novog koaksijalnog kabla na koturovima, kompleta radio-stanica od 1 kW u neotvorenim sanducima... O opremi koja je bila korišćena da i ne pišem, toga je bilo na hiljade tona. Zašto se recimo sve to nije iskoristilo u vojsci, ili dodelilo crvenom krstu, radio-amaterima, gorskoj službi i sličnim organizacijama, nego se bacalo na otpad?! Totalna neodgovornost i javašluk!

sasa

pre 5 godina

Treba ojacati nasu vojsku koliko je god to moguce zarad mirnog sna.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Prethodna vlast je sve radila po nalogu stranih ambasadora .

Alhemičar

pre 5 godina

Zato što su radili treba krivično da odgovaraju i da im se oduzme sva imovina da se proda i vrati nazad vojsci.

Ljubo

pre 5 godina

Prethodna vlast ,demokrate ,je unistila Srbiju ,a Srbija se i dalje unistava sa ne unistenjem demokrata .Imamo i mi jako duboku drzavu ,dublju no Tihi okean .

Mirjana

pre 5 godina

Pa, hoće li neko da postavi pitanje odgovornosti .? Kako je to, samo u Srbiji, moguće da niko nizašta ne odgovara. ? Dodju bitange na vlast sve uniste, dodju drugi, treći i tako redom i jednog dana od Srbije neće ostati ništa . Ova vlast je ostala duzna narodu , da postavi pitanje odgovornosti za sva činjenja i ne činjenja prethodne vlasti.( po imenu i prezimenu). Samo tako ćemo moći napred, jer sto jedan može da uništi to njih deset ne može da izgradi.

Rasa

pre 5 godina

Sva tehnika ruska je uglavno prototip. Čak i ona u siriji

Bubuleja

pre 5 godina

Po mišljenju ovog poznatog vojnog analitičara, a sadašnjeg pljuvača prethodne vlasti, mogli bi da modernizujemo srpove i čekiće, pa u rat.

Sanjica

pre 5 godina

Prethodna vlast je upropastila sve sto se upropastiti moze!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija