• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.08.2018

15:26

ZMIJA OPET PROVOCIRA! Tači: Ako bude sporazuma, "PREŠEVSKA DOLINA" MOŽE DA SE PRIPOJI KOSOVU!

Politika

ZMIJA OPET PROVOCIRA! Tači: Ako bude sporazuma, "PREŠEVSKA DOLINA" MOŽE DA SE PRIPOJI KOSOVU!

Podeli vest

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da ako Kosovo i Srbija postignu o tome dogovor "Preševska dolina" može da se pripoji Kosovu

Tokom posete Privrednoj komori Kosova, kosovski predsednik je rekao da je zahtev predstavnika Albanaca iz Preševske doline za ujedinjenje sa Kosovom postao institutcionalan. Prema njemu, ukoliko se dve strane sa tim saglase, kako izveštava portal koha, taj sporazum ne može da spreči ni Evropska unija, ni NATO ni SAD.

TAČIJEVA LOPOVSKA MATEMATIKA: Zmija neće "podelu" Kosova, ali najavljuje KOREKCIJU GRANICE SA SRBIJOM?!

Iako ne zna tačan datum nastavka razgovora Tači je rekao da će se tokom avgusta i septembra povećati dinamika sastanaka u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije koji treba da se završi pravno obavezujućim sporazumom.

ĐURIĆ O ALBANSKOJ PROVOKACIJI: Enver Hodža je mrtav, od Velike Albanije nema i neće biti ništa!

Tači je takođe rekao da će se demarkacija sa Srbijom dogoditi i tu će biti korigovanja granica, ne objašnjavajući šta to konkretno znači i o kakvim se korekcijama radi.

Međutim profesor međunarodnog prava, bivši rektor Univerziteta u Prištini i bivši predsednik Ustavnog suda Kosova Enver Hasani za agenciju Beta kaže da sa ustavnog stanovišta ta su pitanja regulisana članom 18. Ustava Kosova i traže da predstavnici naroda nadlegaju stvari koje se tiču teritorije, političkih alijansi, zaduživanja u inostranstvu i drugo.

(VIDEO) ŠIPTARSKI PAKLENI PLAN: 1. januara ukidaju granicu između Kosova I Albanije!

- Teritorijalne promene koje se događaju uz saglasnost obeju strane su uvek bile i biće dozvolene. To je bio i stav Badinterove komisije i svakog drugog međunarodnog dokumenta pre i posle toga - rekao je profesor Hasani.

Prema njemu što se tiče normi teritorijalnog integriteta radi se o najstabilnijim i najpreciznijim normama međunarodnog prava.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
acaacaic

pre 5 godina

Ovo je samo odmeravanje snaga i zastrasivanje. Niti ce Albanci dobiti sve niti cemo mi izgubiti sve. Albancima se drma pozcija u pregovarackom procesu,povlace se priznanja Kosova pa su u panici i strahu.

Jana

pre 5 godina

Nista novo znamo vec da Pristinski zvanicnici zele Presevsku dolinu, ali ne moze tako nije predvidjeno.

firke

pre 5 godina

Samo mi je zao sto ti to neces doziveti,ali Kosovo ce vrlo brzo biti reseno gde ce svako po nesto izgubiti a ti ces od svojih zasluziti ono sto te sleduje...

Joop

pre 5 godina

Ja bih bio Za, ali sever kosova da se pripoji Srbiji sa hidrocentralom Gazi ode i Trepcom plus Z S O za srpska sela u dubini kosova, a dati im od Bujanovca bez njega presevsku dolinu, i onda podići žicu kao mađari prema nama i hrvatskoj, i onda smo se ratosiljali go.....

Caki

pre 5 godina

Eto nam opet rata i izbeglica. Saterasmo se Bg pasaluk.

Goran

pre 5 godina

Nisam uzalud mladost proveo na Kosovu u služenju vojske. Kosovo će ostati Srbija, kao i Preševo.

Joka

pre 5 godina

Kad je Badinterova komisija dozvolila promene granica uz saglasnost dve strane, imate li saglasnost Srbije da se odvojite od nje ako ste uopšte strana?

Pjer

pre 5 godina

Da ,"svakako" ,dobićete i "više od toga" ,zato se i naoružavamo,pa da vidimo ko će se više usuditi da nas ucenjuje i bombarduje !! Srpska teritorija više nikada neće biti predmet "trgovine" ,a "sever",sa Trepčom ,mora biti srpski !!!

Mirko

pre 5 godina

Sto se nudi nagrada za hapsenje ovog monstruma i teroriste.

bane

pre 5 godina

Ovo su samo sitne provokacije. Niko na to nece nasesti.

milan lala

pre 5 godina

Ma dobices ti i Vranje i Nis , i nezavisnu "kosava " samo dok to ne dobijes kako bi bilo da kupis sebi dobre "cokule" valjace ti dok pred Srpskom vojskom budes preko Prokletija bezao kuci u Albaniju.... zlikovac.

Gaga V

pre 5 godina

Tači se nije nadao da uopšte postoji mogućnost sporazumnog rešenja KiM.

baki

pre 5 godina

vama presevska dolina nama sever kosova i republika srpska i tako mogu da prihvatim .

Deki

pre 5 godina

Taci zovu te Jasari i cap Leshi ponesi kaput gore je hladno...........

Sava

pre 5 godina

Aj da vidim ko ce da im ustupi Presevo. Na samom autoputu i u srcu Srbije. Kakva razmena teritorija? Ako hoce na Kosovo nek se slobodno isele i idu. To nikada ne sme da se prihvati. Presevo, Bujanovac i i taj deo regije je 100 puta bitniji i vredniji od severa Kosova koji je slepo crevo države! Mozda politicarima nije zbog Trepče i Gazivoda ali jeste u svakom drugom smislu! Nema razmene, nema ništa od toga! Ču Preševska dolina j... vas Riza Haljimi!!

Fudbaler

pre 5 godina

Ma šta god da pokuša bezazleno je, ovo je strašno koliko je Srbiju uništio.

Sale

pre 5 godina

Pokušavaju da nas isprovociraju ali im to baš i ne plazi za rukom. Neće uspeti njihovi prljavi planovi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija