• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.08.2018

23:50

MILORAD DODIK BEZ DILEME: Ako Kosovo uđe u UN i SRPSKA ĆE TRAŽITI STOLICU!

Politika

MILORAD DODIK BEZ DILEME: Ako Kosovo uđe u UN i SRPSKA ĆE TRAŽITI STOLICU!

Podeli vest

Ukoliko dođe do uključivanja Kosova u UN i druge međunarodne institucije, taj isti put zatražiće i Banjaluka, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Skupština Srpske donela je rezluciju u kojoj se navodi da ćemo, u slučaju uspostavljanja novog međunarodnog principa i prakse u priznavanju prava na samoopredeljenje, insistiratiu na utvrđivanju našeg državnog statusa. Taj dokument je i dalje na snazi i od toga nećemo odustati, rekao je Dodik za Novosti.
On poručuje da stranci uporno primenjuju duple aršine i upozorava da ne mogu argumentaciju, koju koriste za Kosovo, da isključe u BiH.

U tom pogledu, rešenje odnosa između Beograda i Prištine na trajnoj osnovi moralo bi da podrazumeva i rešenje pitanja statusa Srpske, kazao je Dodik.

Povodom odluke Velike Britanije da se u SB UN ne raspravlja o Kosovu, Dodik naglašava da nije iznenađen, jer, kako navodi, od kada je prisutna na ovim prostorima, još od vremena Otomanske imperije, politika Britanije je antisrpska.

Mi moramo da se otvoreno borimo za naše pozicije i otvoreno kažemo - Britanci su trajno usmereni protiv nas, rekao je predsednik RS.

Na konstataciju da je Zapad ostetljiv na njegove izjave i inicijative us
merene na nezavisnost Srpske, Dodik uzvraća da je i on osetljiv na to što devalviraju srpska nacionalna i državna prava, Dejtonski sporazum.

Na pitanje da li mislo da je podela Kosova jedno od mogućih rešenja, Dodik ističe da je pregovaračka pozicija Srbije danas daleko jača i moćnija zahvaljujući Aleksadru Vučiću i naglašava da veruje u ono što predsednik Vučić i njegov tim rade.

- Ako dođemo u poziciju da o tome razgovaramo, spreman sam da se okupe svi državni i nacionalni faktori u Srba, a tu ubrajam i nas iz RS, i da se najozbiljnije i ta tema stavi na dnevni red, jer se čini kao jedina koja bi mogla da bude relevantna za razmatranje. 

Treba izneti sva stanovišta za i protiv, bez emocija i kalkulacija, Na kraju krajeva, ovde nisu ni postavljenje trajne granice- kazao je Dodik.

ŠTA SE DOGAĐA?! Kosovska policija prekinula godišnje odmore, na jugu SRBIJE se dešava nešto VEOMA ČUDNO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Треба нам; СВЕСРПСКИ НАЦИОНАНИ КОНГРЕС, да дефинишемо општу борбу за наше национално питање...!! И да кажемо целом свету... - ДОСТА...!!

sale BG

pre 5 godina

Tako je, mada treba to tražiti odmah. Ne čekati da KiM priznaju ili prime bilo dje

boki

pre 5 godina

Potpuno ispravno.Koji bi razlog bio da onda i RS nedobije.I nasa vlada to treba da podrzi.

Ljilja

pre 5 godina

Meni je dodik baš simpa. Tera stvar u korist Srba i ne zanima ga šta ko kaže i šta ko misli. Trebalo bi i Srbi na severu KiM da imaju svoju vojsku i policiju nezavisnu od Albanaca.

Aleksandar Minic

pre 5 godina

Isti aršini za sve onda da vidimo šta će biti

Vladdimir

pre 5 godina

Dok god je potencijalni gubitnik bila Rusija, Britanci su blagonaklono gledali i na l i na ll Svetski rat... Tako je i u našem slučaju... Samo potpuni otklon u odnosu na Rusiju, pa čak i direktno suprotstavljanje svim njenim ciljevima može predstavljati jedinu priliku za uspostavljanje drugačijih odnosa sa Britanijom... Makar to bilo i na našu direktnu štetu...

ana

pre 5 godina

ovo je dokaz da je Kosovsko pitanje kljucno za mir i stabilnost regiona

Djordje Vuc

pre 5 godina

Zapad aa pogotovo Britanci, Amerikanci kroz svoju istoriju koriste dvostruke arsine aaa buduca sednica SB je dokaz za to, ocigledna je podrska VB Albancima da provuku svoje planove i ciljeve aa opet RS nikog i ne interesuje sem Srbije, i boli njih d.... za Republiku Srpsku!

Pero

pre 5 godina

Nece se dozvoliti da Kosovo samo kao nezavisna drzava udje u UN.

goran

pre 5 godina

Kosovsko pitanje je goruce za stabilnost rgiona i mora se najhitnije resiti

Nikola

pre 5 godina

Status Kosova i Metohije ne treba odvajati od pitanja statusa Srpske.

Pero

pre 5 godina

Dodik ima pravo da trazi ,i ne treba devalvirati srpsku naciju i državna prava.

kontesanera

pre 5 godina

Svaka država će onda tražiti svoja prava i svi će biti rascepkani.

Pero

pre 5 godina

Predsednik Dodik je dobro rekao da se treba otvoreno boriti za naše pozicije .

Andrija

pre 5 godina

Bravo za Dodika. Jasno i glasno treba istaci nase zahteve. Dosta se sve radilo na stetu srba.

Sanja

pre 5 godina

Milorad Dodik je drzavnik koji ima puno pravo da govori i da zatrazi ovo sto trazi!

Fudbaler

pre 5 godina

Ako dođemo u poziciju da o tome razgovaramo, spreman sam da se okupe svi državni i nacionalni faktori u Srba, a tu ubrajam i nas iz RS, i da se najozbiljnije i ta tema stavi na dnevni red, jer se čini kao jedina koja bi mogla da bude relevantna za razmatranje. RS zaslužila da ima isti status kao i KiM.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17