• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

26.08.2018

15:05

ČEDA: To što radi Savez za Srbiju je noćna mora - ne smemo žrtvovati našu decu zbog predizbornih poena!

Politika

ČEDA: To što radi Savez za Srbiju je noćna mora - ne smemo žrtvovati našu decu zbog predizbornih poena!

Podeli vest

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da septembarske susrete Aleksandra Vučića i Hašima Tačija vidi kao veliku šansu za dva društva da naprave iskorak u međusobnim odnosima i da se konačno konkretizuje politika koja će Kosovu i Srbiji otvoriti perspektivu za normalan život

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima obavezu da izađe s jasnim planom u septembru, koji mora imati širinu dovoljnu i za interese kosovskih Srba, ali i Albanaca koji žive na Kosovu, kao i građana Srbije od čije podrške taj plan presudno zavisi.

- Nemamo prava da sabotiramo taj potencijalni dogovor zbog predizbornog pozicioniranja. Nisam spreman da žrtvujem budućnost generacija naše dece da bih osvojio nekoliko procenata na narednim izborima, i to je ono što LDP razlikuje od Saveza za Srbiju i ostatka opozicije - istakao je Jovanović.

On je ocenio da su noćna mora stavovi predsednika DS Zorana Lutovca da nema dogovora o Kosovu dok je Vučić na vlasti, lidera Dveri Boška Obradović da nema dogovora dok Rusija ne postane svetska supersila, dok za to vreme Milan Stamatović formira dečje paravojne jedinice u Srbiji.

- To nije slika sveta o kojoj maštamo, već noćna mora - istakao je Jovanović.

On je naveo da zbog toga predlažu "Koaliciju za mir" koja će ponuditi odgovor na aktuelne izazove, zasnovan na vrednostima mira i saradnje, a ne na pojedinačnim interesima.

- Hoćemo da okupimo ljude kojima je zajednička potreba da se naša zemlja i region suštinski evropeizuju, da stavimo tačku na plemenske sukobe i da razumemo naše zajedničke interese dugoročnije od jednog izbornog ciklusa. Koalicija za mir neće biti predizborni projekat, već izraz naše potrebe da moramo drugačije da se bavimo politikom - naveo je lider LDP.

On je naveo da, koliko god se pokušava zaustaviti vreme kroz ideju zamrznutog konflika, život teče – Crna Gora je ušla u NATO, Makedonija je napravila istorijski dogovor sa Grčkom, Kosovo se otvara prema Evropi, dobija viznu liberalizaciju.

- Srbija mora da se priključi i da povede region u tim procesima, a ne da gunđamo sa začelja. Decenijama već delimo nevolje i probleme, vreme je da postižemo zajedničke uspehe - ističe Jovanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači sastaće se 7. septembra u Briselu s visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jana

pre 5 godina

Da li je Jovanovic zaista iskren, ocena Saveza za Srbiju mu je dobra.

mica

pre 5 godina

Da su tako razmisljali nasi slavni preci, ne bi imali drzave a ni nas ne bi bilo. Gade mi se ovakvi likovi kao sto je ovaj.

Nikola

pre 5 godina

Pa u celokupnoj opoziciji nema normalnih. Nista cudno.

maja

pre 5 godina

Ceda je propali politicar,kojeg su gradjani otpisali,bas kao i ostatak opozicije.Njihovi savezi nemaju sanse da dobiju podrsku gradjana.

doktor nauka

pre 5 godina

ima u Srbiji 7 miliona gradjana koji imaju svoje misljenje a vi to misljenje ne objavljujete a svih 7 miliona gradjana su obrazovaniji od Cede Prodanovica , a Beda Jovanovic apsolutno nista nije doprineo Srbiji niti srpskom drustvu osim sto je deo koalicije koja je rasturala srpsko drustvo , prodala predsednika Jugoslavije i Srbije saradjivala sa lokalnom i zapadnom mafijom i zaradjivala privatni interes dok je trgovala drzavnom imovinom i ljackala narod .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija