• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

31.08.2018

23:00

SAD I RUSIJA U SRBIJI VODE HLADNI RAT! Šef CIA Stiven Mejer izneo šokantne tvrdnje!

Politika

SAD I RUSIJA U SRBIJI VODE HLADNI RAT! Šef CIA Stiven Mejer izneo šokantne tvrdnje!

Podeli vest

Amerika i Rusija najvažniju bitku imaju u Srbiji, ko kontroliše Beograd, kontroliše ceo Zapadni Balkan

Američki i ruski lideri Donald Tramp i Vladimir Vladimirovič Putin u Srbiji vode hladni rat jer veruju da onaj ko kontroliše Beograd kontroliše ceo Zapadni Balkan!

Ove šokantne tvrdnje iznosi Stiven Mejer, bivši šef američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), koji tvrdi da se dobar deo tog rata, koji nije ni prestajao, vodi upravo na Balkanu. Osim što se Vašington i Moskva obaveštajno i bezbednosno madmudruju u Srbiji, objašnjava Mejer, oni pospešuju i trku u naoružanju na Balkanu, i to tako što Amerikanci podržavaju Hrvatsku, a Rusi Srbiju.

Žele punu kontrolu

Ovaj američki bezbednjak u analizi koju prenosi "Nedeljnik" navodi da su nedavne akcije Rusije i Amerike osigurale nastavak Hladnog rata.
- Sada se dobar deo tog rata odigrava na Balkanu, posebno u Srbiji. Moskva je osnovala humanitarni centar u Nišu koji bi trebalo da pomaže u slučaju prirodnih katastrofa. I SAD i Rusija otvorile su diplomatski front na Balkanu. Amerika nameće Srbiji članstvo u NATO paktu, a Rusija kontrira ugovorima o naoružanju. To sve podržavaju obaveštajni operativci. I Amerika i Rusija bore se obaveštajno jedna protiv druge na Balkanu. Mala trka za naoružanjem izbila je između Hrvatske, koju podržavaju SAD, i Srbije, kojoj leđa drži Rusija. Obe strane koriste medije na Balkanu da napadnu jedna drugu i da se dopadnu balkanskim vladama, ali i narodima - ističe Mejer.

SVET U ŠOKU! AMERI UBILI ZAHARČENKA?! General Basurin teško optužio SAD, ČEKA SE ODGOVOR VAŠINGTONA!

AP/Photo

KO JE JAČI Vladimir Putin i Donald Tramp

Bivši šef policije Marko Nicović, komentarišući tvrdnje bivšeg šefa CIA, kaže da ovo ne treba da čudi jer je Srbija najkraća veza između Evrope i Azije.
- Sve se svodi na trku sa vremenom, jer Zapad hoće da nas kontroliše kako bi se suprotstavio Rusiji. Što bi rekao Ivo Andrić: Sagradili smo kuću pored puta. Svako hoće da bude na njegovoj strani i očekujem da pritisak poraste i sa jedne i sa druge strane. Zapad ne bira način da vas kontroliše, o čemu svedoči i odluka Britanije da pošalje specijalce da prate izbore u BiH. Srbija jeste najveći "problem" za Zapad jer je politički i vojno neutralna. Ne bi me čak čudilo da aktiviranje u BiH i RS znači samo početak neke velike akcije protiv Srbije, koju će Rusija pokušati da spreči... - upozorava Nicović.

Moguće subverzije

Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbednosti u Banjaluci, ocenjuje da se odmeravanje snaga Amerike i Rusije odvija ne samo u Srbiji već i na području celog Zapadnog Balkana.
- Kako je Srbija centralna i najvažnija država na tom prostoru, mogli bismo reći da je ona najveće poprište tog sukoba. Ovaj rat bismo pre mogli nazvati "hibridnim" jer se u njemu koristi široka lepeza mogućnosti za subverzivna dejstva. Naravno, u toj situaciji operativci na terenu imaju ključnu ulogu. Osnovni cilj za Ameriku je da Srbiju inkorporira u NATO pakt, a za Rusiju da se Srbija drži van zapadne vojne alijanse - podvlači Ćeranić.

(VIDEO) KRAJ IGRE! PUTIN ISPRED SIRIJE POSTAVIO DESET RATNIH BRODOVA I DVE PODMORNICE, Asada više niko ne sme ni da takne!

Zapad je izdao Balkan smrtonosnim greškama

Mejer je dodao i da su zapadne sile iskoristile situaciju na Balkanu i intervenisale devedesetih, mahom propustivši šansu da razumeju region.
- Zbog toga su napravile smrtonosne greške. Zapadni lideri su izdali Balkan. Zapad je prisilio stvaranje lažne države u Bosni, vodio je licemernu politiku na Kosovu i u Crnoj Gori, kaznio Srbiju za ratne zločine, ali je ignorisao zločine Hrvatske u operaciji "Oluja"... - ukazao je Mejer.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Dajte Srbi političari prevlast Rusiji i Putinu,pa će se ustaše sa ostalim delom evropske bulumente smiriti,a to pojedini već shvataju,da su im rusi bliži i da ih američki interesi pokopavaju.Uradite to da posle Putina ne bude lasno za naša pokolenja.

Iso

pre 5 godina

"Bivši šef policije Marko Nicović" ?Nikada nije bio šef policije. Dokle ce cenjeni Informer ponavljati ovu notornu laz.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17