• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.09.2018

13:53

VESIĆ: Naknadna pamet Zorana Živkovića!

Politika

VESIĆ: Naknadna pamet Zorana Živkovića!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prokomentarisao je na svom Fejsfuk profilu fotografiju lidera Nove stranke Zorana Živkovića pored spomenika Borislavu Pekiću. Njegovu poruku prenosimo u celosti:

"Lepo je kada neko naknadno postane pametan. Kada smo podigli spomenik Borislavu Pekiću u martu 2016. godine Živković i njegovi istomišljenici iz opozicije vodili su pravu hajku protiv Aleksandra Vučića i svih nas koji smo mu pomagali. Živković je Pekiću mogao da podigne spomenik od 2000 - 2004. godine dok je bio savezni ministar policije i predsednik Vlade Republike Srbije, a nije.

Tada se nije ni setio svog “idola”, jer je bio veoma moćan. Aleksandar Vučić je to učinio odmah kada je došao na vlast. U tome je razlika između nas i njih. Mi Pekićevo delo iskreno poštujemo uvek i kada smo vlast, i kada smo opozicija, a Živković i kompanija samo kada nije na vlasti. Da ne govorimo o tome da je porodica našeg pisca morala da sačeka da Aleksandar Vučić dođe na vlast kako bi Borislav Pekić dobio spomenik, jer to ljudi iz stranke koju je Pekić osnivao, Demokratske, nisu želeli. Bilo kako bilo, Pekićev spomenik pripada svim Beograđankama i Beograđanima pa i Živkoviću. Samo da ne zaboravimo ko je šta radio i govorio kada je spomenik podizan" - napisao je Vesić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Olivera

pre 5 godina

Tako će se slikati i kraj spomenika Vasku Popi za koju god.

Mile

pre 5 godina

Zoran Zivkovic je jedan prostak i ne znam zasto mu se u medijima daje toliki prostor.

Milica

pre 5 godina

Zivkovic da stvarno ceni Pekica podigao bi mu spomenik dok je bio na vlasti. Ovako, jadno je da se sada poziva na njega, treba da ga je sramota

Vlada

pre 5 godina

SNS je podizanjem spomenika Pekicu pokazao svoju velicinu, iako su bili politicki neistomisljenici, ceni se Pekicevo delo. To je ono sto Zivkovic nikada nece razumeti

Bojan

pre 5 godina

U međuvremenu se raspitao, o čijem spomeniku je reč.

Tanja

pre 5 godina

Zoran Bunda Zivkovic je jedan obican licemer, nece on nikada postati pametan. Prvo neka odgovori otkud mu pare za vinograde.

Pele

pre 5 godina

Kada je grad Beograd podigao spomenik Borislavu Pekiću u martu 2016. godine Živković i njegovi istomišljenici iz opozicije vodili su pravu hajku protiv Aleksandra Vučića i svih koji su tada pomogli da se spomenik podigne.Danas se vodi kampanja protiv Vaska Pope.

Milica

pre 5 godina

Od Zivkovica ne moze da se ocekuje nista pametno.

mina

pre 5 godina

Tačno je da tadašnju vlast nije zanimalo da spomenik podignu, a sada se kao sećaju velikana. SNS ipak ima obraz i čast.

Mara

pre 5 godina

Jedan od najznacajnijih srpskih knjizevnika 20. veka, i neko se protivi njegovom spomeniku?! Bez obzira da li si vlast ili opozicija, to je sramota.

Darko Jesic

pre 5 godina

Kad bi Pekić znao ko ga grli, opet bi umro.

Nikola

pre 5 godina

Zivkovicu je bilo potrebno dve godine da shvati .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija