• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Infosrpska

03.10.2018

19:44

SCENARIO DRŽAVNOG UDARA NA REPUBLIKU SRPSKU: London poslao zloglasnu 15. Grupu za psihološke operacije!

Politika

SCENARIO DRŽAVNOG UDARA NA REPUBLIKU SRPSKU: London poslao zloglasnu 15. Grupu za psihološke operacije!

Podeli vest

Aktivni dio ovog scenarija- operacije, koja je u toku, krenuo je kada su se obaveštajne službe uključile u rad Interresorne koordinacione grupe u bazi EUFOR u Sarajevu koja je tako postala centar udara na Republiku Srpsku i koja predstavlja ekspertsku "propagandnu grupu" sastavljenu od više desetina stručnjaka za podršku domaćim medijima i nevladinim organizacijama, u izvođenju psiholoških operacija

Ovu grupu čine,kako navode naši izvori, pripadnici 15. Grupe za psihološke operacije, vojske Velike Britanije (15.United Kingdom Psychological Operations Group). Svi oni, između ostalog, izvode informacione operacije putem interneta, javne diplomatije, nevladinih organizacija itd… Kontrola javnog mnjenja, medija, društvenih elita i najšire javnosti koje se nalaze u ovom procesu , od njihovog je primarnog značaja.

Nakon ovih spoznaja, palo je u vodu svako negiranje da se Republika Srpska nalazi na meti pojačanih obaveštajnih operacija nekih zapadnih zemalja, u čemu su uglavnom prednjačile opozicione partije iz Republike Srpske okupljene u Savez za pobedu. 

Da su pretnje Republici Srpskoj "samo izmišljene priče aktuelne vlasti u RS", ponovio je 28.septembra naivni aktuelni član predsedništva BiH Mladen Ivanić, ustvrdivši da on nema dokaze da se iko meša u izbore u Republici Srpkoj, odnosno BiH. I ne treba niko da se meša pa ni Srbija, rekao je Ivanić. 

No to i ne čudi, s obzirom da su i opozicione stranke i njeni lideri , kako se navodi u pomenutoj analizi ,dio ovog šireg udara na Republiku Srpsku.

SVAKOM HRVATU NA GRANICI SA SRBIJOM DATI ORUŽJE! Ovakva podlost može izaći SAMO IZ MOZGA USTAŠE!

U potpunosti je začudjujući takav Ivanićev stav, nakon decidne izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koju je dao na sednici Glavnog odbora SNS-a 24. septembra u Sava centru u Beogradu, u kojoj je potvrdio ovaj zapadni scenario prema Republici Srpskoj. Vučić je tada rekao da je to najbrutalnije mešanje zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj i da će te dokaze izneti u javnost posle oktobarskih izbora u BiH , sa verovatno više dodatnih detalja oko svega ovoga o čemu piše Infosrpska , a koje je dobio od svojih službi. 

Svoju ograničenost "naivni" Ivanić je pokazao kada je dodao "da ne želi da komentariše izjave Vučića o mešanju stranaca u izbore u BiH dok ne vidi dokaze". Od Vučića je Ivanić dobio brzi odgovor,, da ništa nije iznenađenje,sve znaju samo se prave naivni.Reći ću Ivaniću sve u lice , ali nakon izbora".

Foto: fotomontaža

No informaciona operacija protiv Republike Srpske ušla je u svoju završnu fazu, navodi se u analizi u kojoj smo imali uvid i prema kojoj je do sada urađeno:

- Premrežavanje Republike Srpske lažnim nevladinim organizacijama
- Monopolizacija medijskog prostora završena je
- Regrutacija lokalnih izvođača završena je
- Personalizacija protivnika (Milorad Dodik) i njegova satanizacija u završnoj fazi je
- Uništavanja ugleda institucija bezbednosti Republike Srpske nastavljena je
- Harangiranje masa i ispiranje mozga, metodologijom provokacija i eskalacija, traje i ulazi u zavšnu fazu
- Okupljanje lažnog uzorka društva u RS (Pravda za Davida) na centralnom mestu, koje je najpogodnije za medijsku manipulaciju ,traje i ulazi u završnu fazu, sa najavljenim "revolucijama" preprekama za održavanje izbora itd…itd…
- Insceniranje "varnice" podrazumeva nekoliko scenarija, prije svih onaj koji polazi od Davora Dragičevića, oca tragično nastradalog mladića Davida Dragičevića, i grupe "Pravda za Davida" koja protestuje danima u Banja Luci.
- Zatim eventualno ugrožavanje bezbednosti nekog od lidera opozicije ili grupe "Pravda za Davida" za koji bi se optužila aktuelna vlast itd…

Sve ovo prati i izuzetno visoka finansijska podrška ovom vidu subverzivnog delovanja obaveštajnih sužbi.One su pružile značajnu pomoć, organizacionu i metodološku , ovdašnjim medijima i NVO u izvođenju propagandnog rada. 

(VIDEO) OVAKO SU RUSI UPALI NA KOSOVO I ZAUZELI AERODROM U PRIŠTINI AMERIMA ISPRED NOSA: Marš dug 600 kilometara!

U toj navedenoj podršci obaveštajne službe koristile su "prenosne mehanizme", zadržavajući prikrivenost svog angažovanja na planu finansiranja,obuke i lokacije sastanaka. Obuku predstavnika nevladinih organizacija za "meki državni udar" na Republiku Srpsku vršili su, pre svega, penzionisani predstavnici obaveštajnih službi. Sastanci i obuke su održavani na različitim mestima (Rumunija, Bugarska,Crna Gora…) i redovno su bile pod nadzorom stranih službi Velike Britanije i SAD.

Putem agenata uticaja, obaveštajne službe su aktivno, intezivno, ciljano izvodile i izvode psihološke operacije u cilju vrbovanja i pronalaženja pristalica željnih promena u Republici Srpskoj (Savez za pobedu).

Taj mogući ukrajinski scenario u Republici Srpskoj podrazumeva i okupljanje opozicije oko jedne ključne ličnosti (Mladen Ivanić), koji bi se na glavnom protestu, koji je grupa "Pravda za Davida", najavila za 5. oktobar, ako dođe do eskalacije, pojavio kao ličnost koja će objediniti opoziciju i proteste.

Ovakav plan, u koji su u pokušaju rušenja Republike Srpske uključene vodeće zapadne obaveštajne službe i njihove ambasade u Sarajevu, kako se navodi u analizi, obuhvata i operativce Obaveštajno bezbednosne agencije (OBA) u Sarajevu, veterane takozvane Armije BiH na terenu, horde navijača iz Federacije BiH, određene medije u RS i Federaciji BiH , neke i u regionu, određene nevladine organizacije, opozicione političke partije u Republici Srpskoj ,sa bočnom podrškom partija iz Federacije sa kojim čine vlast na zajedničkom nivou, delove društva pogodnih za manipulaciju.

Sve se to dešava u momentu kada se vrši pokušaj devastacije srpskog nacionalnog bića i demonizacije lidera koji smetaju "novom svetskom poretku" i njegovom pohodu na Balkan.. Na globalnom planu to je Vladimir Putin a na lokalnom Milorad Dodik.

Foto: fotomontaža

Dodik se napada jer simbolizuje odbranu Republike Srpske koja je garant opstanka srpskog naroda, pa se napada kako bi se urušila pozicija Srpske i kako bi zapadni centri iskoristili srpske podele za centralizaciju BiH. 

CRKNITE DUŠMANI! RUSIJA I SRBIJA PRAVE NAJMOĆNIJI REAKTOR: Naši naučnici imaju znanje koje je potrebno Putinu!

o na svu sreću velika većina je toga svesna u Republici Srpskoj kao što je svesna i šta zapadne službe i domaći izvršioci pokušavaju .


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlah alija

pre 5 godina

Jedini koji su pokušavali državne udare na balkanu su ustvri rusi sa pomoču pojedinih srba i u crnoj gori i u makedoniju a te šuplje priće o britancima ne kupuju ni dodikove ovce

Jovo

pre 5 godina

Jadna naša Republika Srpska vanjski i unutrašnji neprijatelji navalili kao u doba Josifa Vasionarovića !

slađa

pre 5 godina

Građani Republike Srpske ne treba da idu na bilo kakve predizborne skupove, već na biralištima da iskažu svoju volju. Republika Srpska opstaje jer je i Srbija garant Dejtonskog sporazuma i mira u BiH.

zijad

pre 5 godina

Srbija nije garant Dejtonskog mirovnog sporazuma. Srbija je potpisnica Sporazuma

RINGISPIL

pre 5 godina

Ako ih iko igde prepozna ili sretne cakija je lekovita.

Dado

pre 5 godina

Hahahahaaaaa..... hvala vam sto ste me ovako nasmijali!!! Grohotom se smijem!!! Kakvu vi bujnu mastu imate,pa to nemaju ni Hollywood-ski reziseri i scenaristi!!!! Hahahaaaa....udar na rs!?!? Hahahaaa i to jos neki fantomski britanci specijalni odredi!!!! Hahahahaaa.....

Borac R SRPSKE

pre 5 godina

KAKO VAS NIJE SRAMOTA TOLIKO NAPADATE NAROD KOJI NE MISLI KAO KRIMINALAC KOJI VAS DEBELO PLACA NASIM PARAMA DA BI VI PPISALI GLUPOSTI I.

Anarhista

pre 5 godina

Одлично да су послати. Ножеви су нам ионако зарђали. Похватати бандите и исећи на пола киле. Смрт не-Србима.

Giša

pre 5 godina

Puno gledate filmove .Kakve zavjere kakve revolucije.Tobože svi ga ruše a svi mu daju silne kredite.Zavrnite mu slavinu i MMFu pa če on sam naguliti.Istina da su i oppzicija šljam stoji ali grupa za Davida nema ama baš nikakve veze sa njima .Čovjek samo traži ubice svoga sina i ništa više.Pa pola Banja Luke zna šta se desilo sa njim a institucije ćute i svako ko misli drugačijed

Ljubo

pre 5 godina

Samo su Srbi svoje izdajice nagradjivali u istoriji ....drugi se ozbiljno ponasaju prema svojoj naciji ,drzavi .Dok mi Srbi spadamo u grupu naroda koji smo najbezobrazniji prema svojoj naciji ,veri .

Olio

pre 5 godina

Hoće li u vodu sipati psiho supstance ili iz vazduha..

Ilija Lemaic

pre 5 godina

У градском центру, покрај нашег трга Крајине Устао је српски народ, бранит' огњиште! Крајишник до Крајишника, храбри борци сви, Нећете у Бањалуку док смо живи ми! Пуче шарац, Калашњиков, а и паповке, Баци бомбу, гони банду из Републике! Корак напријед, пушка готовс и уз пјесму сви: Са слободу српске земље боримо се ми! Чујте српски сорошевци, бандо квислинзи: Стићи ће вас наша рука гдје год били ви! Стићи ће вас Божја правда, то већ свако зна, Судиће вам браниоци српског народа! Слушајте сад поруку од светог Илије: Нећете у српске земље, нисте ни прије! Ој јунаци, браниоци српског народа! Српски народ заборавит' неће никада!

Mirko RS

pre 5 godina

E , uporediti biografiju opozicije i dodika i vidjecete da dodik i njegova ekipa nisu ni bili u ratu, sem lukaca al koji je dobio 200 hiljada maraka jer je tuzio srpsku republiku posle rata...Kazete obojene revolucije, te ovo ono, ako nam je vlast sposobna zasto nije uhapsila policajce koji su ubili Davida dragicevuc a zate zasto zato sto je momak otkrio nelegalan novac na racunu mupa rs koji su dobijali za prodaju naoruzanja...ubili ga i normalno da otac koji je ratovao za srpsku ima pravo da trazi pravdu za svoje dete... Jer ko god smatra da otac nije u pravu, neka mu jedno dete neko ubije pa da vidimo kako ce se ophoditi onda... Kaze dodik nije mu slavska sveca ugasena-kako nije dete mu ubili... Ja inace zivim u Brckom znate li koje brcko poklonio amerima dodik 99 god.kad je sa tenkom dosao na vlast... Znate li da su u semberiji, posavini poljoprivrednici na rubu propasti? Zasto se srbija mesa u izbore, kazu ne mesaju se, a Vucicevi poslanici trce da hvale dodika sada pred izbore.

Branka

pre 5 godina

Koja sramota od novinara da ovo napisete!!!!! Mozda ima stranih agenata u RS koji zele da razbiju tu republiku,ali...ali vezat ucviljenog oca Davora Dragicevica za razbijanje republike kosi se sa svim ljudskim i moralnim normama!!! Stidite se novinari!!!! Imate li vi djecu???? Davor samo trazi pravdu za svoje ubijeno djete,kao sto bi svaki roditelj uradio na njegovom mjestu. DA pravdu!!!! Policija,sudstvo i drzavni vrh u RS i cjeloj BiH su korumpirani i stite ubice za novac ili neke svoje politicke interese. Imamo u BiH tri identicna slucaja,na tri razlicite nacionalne strane. Ubijen u Sarajevu Dzenan Memic,ubio ga sin mocnika SDA stranke,zna se imenom i prezimenom ko je ubica, sudstvo,policija,drzava,svi po redu laziraju dokaze,brisu dokaze, ma uzas fuuuuj!!!! Pokojnog Davida Dragicevica se znaju ubice,ali isto tako i ptice na grani znaju da su ubice zasticene licno od ministraLukaca,Dodikove stranke i licno Dodika i ostalih u vrhu policije ,sudstva i drzave. Fuuuuj!!!! U hercegovini kod hrvata prebijen i ostavljen da umre Mile Soldo. Prebili ga sinovi lokalnih mocnika,zna se imenom i prezimenom ko su,ali HDZ stiti ubice,zajedno sa policijom i sudstvom. Srecom zahvaljujuci prisebnosti jednog prijatelja koji ga pronasao Mile Soldo je spasen od smrti poslije duzeg lijecenja. Uzas fuuuuuj!!!! O cemu vi novinari pisete stidite se!!!! Ja sam gradjanka BiH i svakom je jasno da politicka mafija vlada ovde! Svaki covjek ima pravo na zivot i niko nema pravo da mu ga uzme,ali ako to neko uradi onda treba da odgovara za svoje zlodjelo. Ubice u zatvor! Pravda za Davida,Dzenana,Milu i svu drugu ubijenu djecu cije ubice okolo hodaju i traze nove zrtve!!!!

ivica

pre 5 godina

Samo nemojte ulazit u sukob s Hrvatima i ne može vam niko ništa

Zorki

pre 5 godina

Sotone sve pokusavaju da uruse sistem RSa , a tu im pomazu sluge poltronske , sve nevladine organizacije treba zabranit i iskorijenit da se niko i nesjeca da su postojale ...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17