• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: webtribune

23.10.2018

22:23

(VIDEO) NATO AVIONI TRAŽE RUSKE VOJNE BAZE! U toku grozničava potraga za S-300, S-400, S-500 I ISKANDERIMA!

Politika

(VIDEO) NATO AVIONI TRAŽE RUSKE VOJNE BAZE! U toku grozničava potraga za S-300, S-400, S-500 I ISKANDERIMA!

Podeli vest

Američko vazduhoplovstvo često sprovodi izviđačke operacije u blizini zapadnih i severnih granica Rusije. Direktor ruskog Instituta za strateško planiranje, Aleksandar Gusev, objasnio je stvarnu svrhu ovih manevara

Američki izviđački avion Boing RC-135U sproveo je pre par dana let duž ruske zapadne granice, a PlaneRadar portal je čak uključio i putanju njegovog leta. Avion je primećen u vazdušnom prostoru Litvanije, a kasnije Letonije i Estonije. Najbliže rastojanje ruskoj granici je bilo oko 53 kilometra.

Ovo nije prvi slučaj u poslednje vreme, jer se aktivnost izviđačkih aviona i stranih dronova u blizini ruskih granica značajno povećala. Rusko Ministarstvo odbrane je više puta apelovalo na Vašigton da prekine takve operacije, ali je Pentagon to odbio.

- Cilj je da se prikupe izviđački podaci, avioni su opremljeni opremom visoke rezolucije, snimci vojnih baza naših oružanih snaga su gotovi. Ova informacija završava na stolu šefa Pentagona, analizira se , procenjuje. Ove zemlje su deo Atlantskog saveza, a američki avioni su deo njihovog strateškog potencijala - rekao je Gusev kada je komentarisao situaciju.

Ovaj stručnjak je rekao da u Evropi ima oko 65.000 američkih vojnika i da oni "treba nešto da učine."

- Konkretno, oni su zainteresovani za S-300, S-400, S-500 i Iskander sisteme odbrane, naročito tačke raspoređivanja naših interkontinentalnih raketa, ali oni neće moći da dođu do njih - zaključio je on.

Ovo je usledilo jer je britanski izviđački avion sproveo let nad teritorijama Izraela i Jordana, u blizini sirijske granice, na šta je ukazalo nekoliko službi za praćenje letova.

(VIDEO) NA POMOLU NOVI RAT I OTIMANJE SVETINJA NA KOSOVU! Ruski istoričar Georgij Engelhart: Zapad sprema pakao za našu zemlju!

Avion udruženih vazduhoplovnih snaga Boing RC-135W Rivet je poleteo iz vazduhoplovne baze Souda Bay na grčkom ostrvu Krit, leteo iznad teritorija u blizini južne granice Sirije i vratio se na aerodrom.

Ovo efikasno pokazuje da na Rusiju motri NATO, kao i njihovi najbliži saveznici i da nešto spremaju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17