• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.11.2018

09:57

ZAS*ALI SMO! Član protokola predsednika Makrona priznao za Figaro: SRBIJA JE NEPRAVEDNO PONIŽENA NA KOMEMORACIJI U PARIZU

Politika

ZAS*ALI SMO! Član protokola predsednika Makrona priznao za Figaro: SRBIJA JE NEPRAVEDNO PONIŽENA NA KOMEMORACIJI U PARIZU

Podeli vest

Emanuel Makron dolazi 6. decembra u Beograd, a Vučić mu je obećao grandiozan doček i rekao da Srbija neće "zabrljati"

Protokol francuskog predsednika smestio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića izvan zvanične tribine na proslavi 100. godišnjice potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu 11. novembra 2018, postavivši ga van dometa televizijskih kamera, što je neprihvatljiv propust, s obzirom da je Srbija u Velikom ratu izgubila 1,2 miliona svoje dece", piše Figaro.

"Zas*ali smo stvar", citira francuski dnevni list visoko pozicioniranog pripadnika protokola Jelisejske palate, odnosno službe francuskog predsednika, koja je bila zadužena za raspoređivanje šefova država i vlada na počasnoj tribini.

FRANCUZI LJUTI NA MAKRONA ZBOG SRBIJE: On nas sramoti - VELIKO HVALA SRPSKOM NARODU!

Oko predsednika Makrona nalazili su se predstavnici zemalja saveznica iz Prvog svetskog rata - Rusije, SAD, Italije i Rumunije, ali i predsednici Bugarske i Turske, kao i kancelarka Nemačke, koje su pre 100 godina bile neprijatelji, a za to vreme jedan čovek, iako rastom ogroman (Vučić), skrajnut je da niže nije moglo biti i postavljen da sedne na suprotnoj tribini, među nižerangiranim ministrima, diplomatama i drugim zvaničnicima.

ŠIPTARI DALI 25.000.000 EVRA DA HAŠIM TAČI SEDI IZA PUTINA?! Sa puno para danas se u svetu baš sve može!

- Tu Srbiju, sa njenim istorijskim žrtvama, Francuska je ponizila 11. novembra. Možemo samo da zamislimo kako se Aleksandar Vučić osećao dok je, preko puta sebe gledao, osmehnute između Trampa, Putina i Makrona, ozloglašenog Redžepa Tajipa Erdogana ili Hašima Tačija, predsednika (Kosova) zemlje koju Srbija ne priznaje i koja je 1914. bila tek oblast u sastavu Srbije - navodi se u tekstu.

Iako se francuski ambasador u Srbiji Frederik Mondoloni u ponedeljak izvinio u ime Pariza, u Beogradu reakcije nisu izostale.

PRODANA DUŠA: Bernar Kušner "veza" Tačiju za mesto iza Putina?

Spomenik zahvalnosti Francuskoj u Beogradu, tek obnovljen - vandalizovan je, a čuli su zahtevi da se Pariska i Francuska ulica preimenuju, navodi list.

Figaro ukazuje da 6. decembra Emanuel Makron dolazi u Beograd, a Vučić mu je obećao grandiozan doček i rekao da Srbija neće "zabrljati" kada je reč o obeležavanju istorijskog prijateljstva između dve zemlje, koje počiva na zajednički prolivenoj krvi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 5 godina

Nisu oni zasrali vec su nam pokazali gde se mi nalazimo sada u njihovim ocima.Da sam na mestu Vucica ja bih poslao na aerodrom portira iz vlade da ga doceka pa nek vidi kako je biti ponizen.

Tijana

pre 5 godina

Ispravka greske i pomoc Srbiji bila bi realno iskupljivanje za ponizenje.

Tanja

pre 5 godina

Dzaba sada , kad ste to uradili i ponizili naseg predsednika ,a i nas.

dimigrom

pre 5 godina

Nije ovo bilo ponizavanje Srbije vec sramota i bruka Francuskog predsednika

Miljko

pre 5 godina

Ocigledan propust u organizaciji, neko je tu korumpiran.

Milica

pre 5 godina

Pljunuli su na srpske žrtve pa misle da mogu da prođu sa jednim "izvini” zato treba da se izvinjavaju za ovu sramotnu grešku koju su napravili. Srbija je uvek za bila i bice za mirno resenje e sad da li je slucajan propust, u to vec ne mozemo biti sigurni.

Deda Nole

pre 5 godina

Pa posto su zvanicnici Makronovog okruzenja priznali"svoje sranje"nek budu iskreni do kraja i kazu ko je kreirao to i sa kojim povodom jer ovakve idiotske omaske se ne desavaju slucajno!?

Mica

pre 5 godina

Jeste za.rali su al' su i uzeli pare. Sad im kao zao. Kakvi licemeri.

Milica

pre 5 godina

Bravo Makrone, bravo Francuskoj za "lep" docek i postovanje prema 1,2 milliona izgubljenih dusa. To je pravo lice Makrona.

Jovan

pre 5 godina

Pogrešili jesu ali samo veliki priznaju svoju grešku i spremni su da upute izvinjenje, a to su Francuzi i učinili. Zato trebamo gledati u budućnost i kako da još bolje učvrstimo naše prijateljstvo sa Francuskom.

Milica Milicic

pre 5 godina

Ne mogu nas poniziti jer znamo ko smo i koliko vredimo, ali napravili su veliku gresku.

Dana

pre 5 godina

I jeste pogresili ponižen je i nas predsednik i mi kao narod.

kokos035

pre 5 godina

Ponizeni su oni koji nista ne znaju o Velikom ratu,Srbija je dostojanstveno odreagovala i ovog puta.

Verica

pre 5 godina

Sta znaci nepravedno pnizena?Da li ima i pravednog pnizenja?

Iva

pre 5 godina

Bar su priznali gresku,a Vucic je mudro postupio...

Sima

pre 5 godina

Ako su znali da nas ponize , onda neka ucine nesto da nam pomognu i oprostimo im za sve , bilo bi fer da Francuzi pomognu Srbiji i ostanemo u dobrim odnosima.

Sanja

pre 5 godina

Bar su se izvinili, ako nista drugo. Ali u svakom slucaju stvarno ponizenje za Srbiju

Maksim

pre 5 godina

Vučić zna da dostojanstveno predstavi našu zemlju, gde god se nalazio i u svakoj situaciji potraži razumno rešenje, bez skandala i napetosti.

Verica

pre 5 godina

Sta znaci nepravedno pnizena?Da li ima i pravednog?

Daliborka

pre 5 godina

Ajde da mi gadjamo Makrona jajima kada dodje u Beograd, pa neka se nas ambasador izvinjava zbog propusta u protokolu,

Sanja

pre 5 godina

I trebalo bi da sva obelezja u nasim ulicama Francuske sklonimo ali necemo jer narod Francuske je uz nas uprkos nekim politicarima koji su nas uvredili

Sreta

pre 5 godina

Najbitnije je da je na toj velikoj proslavi, Makron, pravo mesto odredio Merkelovoj i Tačiju. Hrabri Srpski vojnici su odavno na pravom mestu, u antologijama borbe za slobodu u svim zemljama širom sveta. Makron nije dorastao da ih ni na koji način ponizi.

Sanja

pre 5 godina

I trebalo bi da sva obelezja u nasim ulicama Francuske sklonimo ali necemo jer narod Francuske je uz nas uprkos nekim politicarima koji su nas uvredili

Bane

pre 5 godina

Nepravdi prema Srbiji nema kraja.Istina, ovome se od Francuza zaista nismo nadali!

Jelena

pre 5 godina

Srbija je bila i ostace dostojanstvena.Oni koji prave ovakve greske ne mogu sebe vise nazivati iskrenim srpskim prijateljima.

aca

pre 5 godina

Nije u redu ovo sto rade Francuzi ali sam siguran da ce Makron biti docekan u decembru onako kako dolikuje!

Dusica

pre 5 godina

Vazno je da prepoznaju velicinu greske, ne samo zbog tog dana i mesta stajanja, nego i zbog celokupne istorije i zrtava Prvog svetskog rata. Srbija nije zemlja koja ce zbog uvredjenosti dozvoliti da trpe odnosi sa Francuskom i tako propradne sva moguca buduca saradnja.

Nina

pre 5 godina

Ma kako vas nije sramota!? Ne možete takve stvari da previdite! Sramno za organizaciju i prtokol Francuske!

Nevena

pre 5 godina

Bez obzira na sve, predsednik Vucic je bio dostojanstven i odlicno je postupio, bravo!

Nile

pre 5 godina

Kako to da se niti jedan srpski medij ne pita da nije možda to bilo namerno poniženje Srbije u Francuskoj iz svima u svetu jako dobro poznatog razloga recimo iz principa? Svi znamo ZAŠO su u Francuskoj na 100g od Velikog rata ponizili eto baš Srbiju koja je posle 500g muslimanskog ropstva da se iz njega diže pokrenula najveće zlo u istoriji WW1 sa Gavrilom i sa Sarajevskim atentatom a u WW2 je po rečima lično Hitlera eto baš Beograd bio prvi grad u Evropi očišćen od Jevreja(Judenfraj) pa pokrenula rat i genocid 91g za raspad Jugoslavije i stvaranje Velike srbije i ima Rezoluciju u EU o srpskom genocidu....pa eto u svetu je jako dobro poznato kakva je Srbija a nije samo mitomanska i fašistička i genocidna nego istinsko zlo u ovom delu sveta? Tamo u Francuskoj nije bilo mesto jedino Vučiću ko predsedniku države koja je pkrenula taj rat.

Dasa

pre 5 godina

Francuzi, stidite se. Pljunuli ste sami sebe, jer ste se pokazali kao uzasni domacini. U najmanju ruku, sramota za Francusku i sve zrtve WWI.

TIŠINA

pre 5 godina

JEDAN SRPSKI GRAD JE USRED MAKARSKE RIVIJERE PRIJE RATA SAZIDAO ČAK ŠEST OBJEKATA, SADA TA ODMARALIŠTA IDU U NAJAM 'Hej, pa to je naše, jel vam jasno!?; NAČELNIK 'Već ste jednom prodali te objekte, a uostalom, što je s ratnom odštetom?'

nena

pre 5 godina

Velika greška Francuza, ali mi smo dostojansveno to podneli i prihvatili izvinjenje.

nina

pre 5 godina

O tome ste trebali da razmišljate pre nego što ste tako postupili.

Gile

pre 5 godina

Vučić ko predsednik države i zla koje je pokrenulo taj rat se čudi šta ga bacili i ponizili i ismejali i to lepo indirektno kako treba a digli jednog Tačija ma čudo neviđeno.

mika

pre 5 godina

Trebalo bi bar u ovom slučaju imati više poštovanja prema Srbiji.

Sava

pre 5 godina

Šteta je učinjena trebalo je misliti o tome ranije .

pop

pre 5 godina

Učinili su veliku nepravdu prema srpskim žrtvama iz I svetskog rata, a onda i prema svima nama koji smo smatrali Francusku za prijateljsku zemlju.

Mili

pre 5 godina

Na našu sreću ili nesreću Vučić je ispao čovek sa velikim Č, pa je sve dostojanstveno podneo, bez galame, bez žaljenja!

Dejan

pre 5 godina

Vi ste pokusali da nas ponizite ali ponizili ste sebe i jos jednom pokazali koliko ste jadni dok se krijete iza siptarskih para

Kristina

pre 5 godina

Prvo te osamare,pa se izvinjavaju.Sada su svi shvatili da su pogresili.

vera

pre 5 godina

Posle rata svi generali.Makron je to takticki uradio i pokazao kakvu Evropu zeli i sa kim da je pravi.Nema potrebe za izvinjenjem.

Nina

pre 5 godina

Velika nepravda je nama napravljena, stvarno ovako nesto nismo mogli ni da ocekujemo.

Nesa

pre 5 godina

Velika je nepravda ucinjena Srbiji u Parizu, ogromno ponizenje.

duka99

pre 5 godina

Koliko cene i postuju saveznike iz tog vremema pokazali su 11.11. U zapadnoj civilizaciji ne postoji prijateljstvo, vec samo trenutni interes. I nista nije slucajno. Posle ponizenja u Parizu ne treba nam jos jedno u vidu grandioznog doceka tog francuza. Da opet ne ispadnemo naivni kao deca. Prijateljstvo su davno pogazili. Preseliti spomenik zahvalnosti francuskoj u Mali mokri lug.

Marija

pre 5 godina

Često se čini nepravda prema Srbiji, ali naš predsednik je sve dostojanstveno izdržao. Časno i bez ikakvih skandala je prošla njegova poseta Parizu. Ponašao se jako pristojno, kako i treba da se ponaša jedan predsednik.

Anči

pre 5 godina

Ko tebe kamenom ,ti njega hlebom.Srbi će mu pokazati i objasniti kakav doček i poziciju treba da ima,pošto on kao visoki funkcioner to očigledno ne zna.

Smrad

pre 5 godina

Zasrali su šta su vas zvali da budete sa civiliziranim zemljama

niki

pre 5 godina

Francuski oficir za vreme NATO bombardovanja srbijie dostavljao je poverljive podatke srbiji o mestima koja ce biti bombardovana , i tako spasi mnogo srba , a svoj zivot unistijo zbog srba i bio u zatvoru mnogo godina i ostao bez penzije i bez srestava za zivot . I NIKO IZ SRBIJE MU NIJE REKAO NI HVALA .

Loka

pre 5 godina

Niste vi Francuzi nas ponizili nego sebe! Vaša je sramota!

Stojan

pre 5 godina

Francuzi treba da se stide ne samo sada nego i svoje politike u poslednjih 30 godina i za bombardovanje i za otimanje srpske pokrajine. Nikad ne treba podrzati evropske drzave u nicemu.

gago

pre 5 godina

Tacno je da su nam pomogli u prvom svetskom ratu ali su to ucinili ne iz prijateljstva vec zato sto je gorelo uz njihovu zadnjicu.

Daca

pre 5 godina

Istina, gadno su zabrljali, ali ljudski je prastati.

plinskosvetlo

pre 5 godina

Dosta više sa ''protokolom'', kao da je protokol nešto samostalno mimo političke odluke samog Makrona i države Francuske i svih u prvim redovima...Jedino ako se ovaj Makronov protokol ne zove Protokol sionskih mudraca...Sve je bilo namerno, izrežirano, sprovedeno, niko se nije uzrujeo, ni Nemačka, ni Turska, ni Hrvatska,...sve veliki pomiritelji i neratnici u istoriji čovečanstva okupljeni oko svog zlatnig teleta ''Tačija''. Ludilo. A naš protokol nije znao gde će da ćušnu Srbiju i zgaze je kao bubašvabu, još jednom. Koji put? Dokle više zločina?

Dragan

pre 5 godina

Dobro je kad je neko od njih shvatio gde su pogrešili.

Luka

pre 5 godina

Ovo je stvarno skandalozno i nepromisljen propust Francuskih vlasti, nama izvinjenje nista ne znaci oni su pokazali koliko u stvari cene istoriju jednog naroda koji je najvise izgubio za vreme prvog svetskog rata.

minja

pre 5 godina

Cela Francuska treba da se stidi zbog ovog skandala jer su naši prededovi utkali živote za nas i našu slobodu.

rale

pre 5 godina

odloziti posetu.srpski narod nije ljut na francuze nego na njihovog predsednika.ovako nesto se nije smelo desiti.nema reci za opravdanja,sve je unapred isplanirano.lakse bih doziveo da me neko ubije nego da me ponizi,srbija je to sada dozivela,preko ovoga se nesme preci.pokazimo svetu da smo ponosan narod,ponosni na preko milion i dvesta hiljade izginulih,to je nas dug i nasa obaveza

Tami

pre 5 godina

Aleksandar Vucic je odreagovao na pravi nacin da bi sacuvao dostojanstvo Srbije!

divna

pre 5 godina

Neverovatno mije kako on to podnosi, divim se Vucicevom dostojanstvu i smirenoscu.

goran

pre 5 godina

Treba casno izdrzati sve pritiske i praviti se normalan u svakoj situaciji koja iziskuje raspravu, svaka cast nasem predseedniku.

SS

pre 5 godina

Zasrali su oni odavno,ni Sena ne može da ih opere.

Tina

pre 5 godina

Srbija jeste ponizena i nadam se da ce se te greske ispraviti.

Erik

pre 5 godina

Naravno da je nepravedno poražena jel ste stavili ispred nekog ko nije ni postojao kao država, a čak i njegovi su bili protiv srba i saveznika.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59