• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

13.11.2018

21:02

ŠIPTARI DALI 25.000.000 EVRA DA HAŠIM TAČI SEDI IZA PUTINA?! Sa puno para danas se u svetu baš sve može!

Politika

ŠIPTARI DALI 25.000.000 EVRA DA HAŠIM TAČI SEDI IZA PUTINA?! Sa puno para danas se u svetu baš sve može!

Podeli vest

Albanski lobisti (čitaj: narko-dileri) platili su čak 25 miliona evra da bi predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači na obeležavanju stogodišnjice od savezničke pobede u Prvom svetskom ratu sedeo u drugom redu, odmah iza ruskog lidera Vladimira Putina

Francuska policija proverava informacije da su članovi državnog protokola koji je organizovao skup u Parizu dobili sumnjive milionske uplate sedam dana pre zvanične ceremonije, prenose diplomatski izvori.

Politička provokacija

Skandal u Parizu je bio politička provokacija kako bi se videlo na koji će način reagovati naša delegacija. Dobro je da se predsednik Vučić ponašao racionalno, ističe sociolog Vladimir Vuletić.

Nisu štedeli pare

I francuski internet mediji preneli su juče vest da njihova policija proverava kako je Tači dobio maltene najbolje mesto na proslavi.

- Tačiju je bilo veoma stalo kako će lažna država Kosovo biti predstavljena u Parizu, gde su bile uperene oči celokupne svetske javnosti. Zbog dobrih odnosa Srbije i Rusije i doslednog odbijanja zvaničnog Kremlja da prizna nezavisnost Kosova, Tačiju je bilo važno da se nađe blizu Putina. Plan je bio da na svaki mogući način dođe u kontakt s njim i to predstavi kao podršku Moskve... Zato se nisu štedele pare! - navodi naš sagovornik i ističe da Kosovo proporcionalno svojoj veličini ima jedan od najvećih budžeta za "keš diplomatiju":

- Ne zaboravite da se Tači našao Putinu za vratom i na svečanoj večeri koja je u nedelju uveče priređena u Parizu. Nema slučajnosti u diplomatiji. Setite se i da je Francuska svojevremeno odbila da Srbiji isporuči uhapšenog Ramuša Haradinaja. Kosovski lobisti tamo imaju veoma jako uporište... - dodaje izvor Informera.

ČEPURIN: SPECIJALNA OPERACIJA KOSOVA PROTIV SRBIJE - "Diplomatija u hodniku" ne prolazi, RUSIJA NE MENJA STAV!

I dok su francuski zvaničnici skandal u Parizu pokušali da predstave kao slučajnost (vidite tekst pored), sagovornici Informera ubeđeni su da je sve dobro izrežirano.

Lider Narodne slobodarske mreže Miroslav Parović potvrđuje naša saznanja, uz ocenu da su novac dobili ljudi iz Makronovog okruženja.

ĐUKANOVIĆU SRBIJA KRIVA ZA PROBLEME U REGIONU?! Plaši ga Vučićeva politika prema Kosovu, priviđa mu se Velika Srbija...!

- Istina je, albanski lobisti platili su 25 miliona evra jednoj agenciji koja je blisko povezana sa ljudima iz Makronovog okruženja da bi Tači dobio tretman kao da se radi o predstavniku međunarodno priznate države i imao priliku da se nađe u društvu svetskih državnika - tvrdi Parović.

Uvreda za Srbiju

Član Krunskog saveta Dragomir Acović smatra da je raspored sedenja na ceremoniji u Parizu bila uvreda za Srbiju i da ona nije naneta slučajno.

Nedopustovo

Rasporedom sedenja u Parizu prvi put su izjednačeni agresori u Prvom svetskom ratu i njihove žrtve. Predstavnica Nemačke je bila u boljem položaju nego naš predsednik, a Srbija je zemlja koja je bila pobednik i podnela najveće žrtve, smatra Dragoljub Kojčić, politički filozof. 

- Sve što se dešava u okviru državnog protokola, a posebno u zemljama kao što su Francuska i Velika Britanija, nije slučajno, takva mogućnost ne postoji. U državnom protokolu ne postoje slučajnosti, on se reguliše na osnovu političkih naloga i presedana - naglasio je on.

I spoljnopolitički komentator 'Politike' Miroslav Lazanski uveren je da skandal u Parizu nije posledica nečije nepažnje.

- Da l' iko misli da je protokol to samostalno uradio? Svaki gest u protokolu je poruka. Pa oni su na proslavi čitali pisma vojnika, a nisu pročitali nijedno od pisama na srpskom! A čitali su čak i na kineskom jeziku - istakao je Lazanski.

Marković: Francuzi samo otaljali posao

Foto: Tanjug

Istoričar Predrag Marković smatra da su Francuzi otaljali svoj posao, podsetivši kako je predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin organizovao obeležavanje 9. maja, Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
- Rusija je ozbiljna država, koja vodi računa o dubokoj simbolici. Besmrtni puk u maju u Moskvi predvodili su predstavnici tri naroda koja su najviše stradala u Drugom svetskom ratu. Na čelu puka našli su se predsednik Rusije Vladimir Putin, izraelski premijer Benjamin Netanjahu i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Francuzi su otaljali svoj posao... - ocenjuje Marković.

 

FRANCUZI LJUTI NA MAKRONA ZBOG SRBIJE: On nas sramoti - VELIKO HVALA SRPSKOM NARODU!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 5 godina

Ne vidim problem. U to vreme Albanija nije ni postojala a Rusija je kapitulirala 2017, izgubivši Finsku, Estoniju, Litvaniju, Latviju, dobar deo Poljske, Ukrajinu i ko zna šta još.... teritorije jedno 50 puta veće od cele Srbije a koje su pre kapitulacije bile deo Ruske carevine. Prema tome, Rusija i Albanija pripadaju jedna pored druge, ako pričamo o proslavi I svetskog rata. E, sada nikako da saznam ko je bio u društvu oko Srbije?

Mašnica

pre 5 godina

Priština na prljav način pokušava nešto da postigne.

Milan

pre 5 godina

Tako je to jadno i bedno..niko te ne želi,a ti plaćaš...

jasminajo

pre 5 godina

Slučajnosti u ovakvim situacijama nikako ne bi smelo da bude, zamislite "slučajnost upucan neko od zvaničnika", dakle nema slučajnosti sve se unapred analizira i procenjuje od faktora rizika pa sve do mesta sedenja. Dakle ili je to namera organizatora ili je to neko uzeo debelu lovu. Ostaje nam da nagađamo jer će to ostati taboo.

Sarenik

pre 5 godina

A jesu li to platili i za to da Tači bude iza Putina i da Vučić bude u sedamnaestom redu pri kraju, ili samo za jedno od to dvoje dok su drugo dobili gratis? A kome su platili da se Tači rukuje sa Putinom, ili i to ko će s kim da se rukuje i slika određuje organizator ?

rale

pre 5 godina

jako sam pogodzen i jako mije tesko zbog svega sto su nam u parizu uradili,ali sam ponosan na srpsku vojsku i u prvom i u drugom svetskom pa i svim drugim ratovima,ponosan sam i mogu svakome u oci pogledati i ne savijati glavu pred nikoga,ponosan sam na srbe na moje rome na jevreje na ruse i sve druge koje su ginuli na pravednoj i pobednickoj strani.oni koji su platili milione eura da bih dobili bolje mesto uvek ce ici pognute glave,bog bavi ali ne zaboravi.pravda ce stici za sve

Nina

pre 5 godina

Francuska je bila domacin obelezavanja stogodisnjice Prvog Svetskog Rata.Nisu smeli da dozvole,da se ovakva greska dogodi,u rasporedu sedenja.Mada pre bi se reklo da je to provokacija.Sramotno je sto su dozvolili da Taci sedi iza Putina,i jos veci je skandal sto su za to dobili novac,od Albanaca.Zar je moguce da su organizatori tako nisko pali.Sta reci.

Filip

pre 5 godina

Bitno da su naplatili sramotu a posle se kao izvinjavaju...licemerno zar ne?

Nk

pre 5 godina

Steta sto je Francuska prihvatila tu igru. Tako vazan dogadjaj da padne u senku zbog kupovine mesta sedenja

Dragana

pre 5 godina

Ima se može se, bond stil leglo narkotika, i glavni siptarski izvor finansija.

Goran

pre 5 godina

Uopšte nije nemoguće da su platili mesto, teško je poverovati da se organizaciji mogla "potkrasti" ovako kardinalna greška, ovakve stvari se detaljno planiraju, uvek postoji mogućnost greške, propusta, ali ne ovakvih razmera...

Sara

pre 5 godina

para vrti gde burgija nece...eeee 25 miliona evra!!!

bojana

pre 5 godina

Tacno njihov nivo, tj predsednika Tacija, sta drugo ocekivati??

Nadja

pre 5 godina

Nema sumnje da ce oni nesto dobiti na posten nacin.

Sanjica

pre 5 godina

Katastrofal ako je ovo tacno. Na sta ste sve spremni...

Vladimir

pre 5 godina

Žalosno šta se sve dešava na ovom svetu, ali do kraja će Srbija ipak pokazati njene prave vrednosti i izaći iz ove bitke kao pobednik.

Mika

pre 5 godina

Moze on da sedi bilo gde i za bilo koje pare, ali sve opet zavisi od Putina.

Perović

pre 5 godina

Ne bi me čudilo, Tači vodi Kosovo preko principa i pravila, ovo potplaćivanje mu ne bi bio problem. Šteta što je tako....

SS

pre 5 godina

Pa mi večito naivni kao francuske sobarice,i ne znamo da novac buši gde burgija ne može.Shvatiće to i Putin a i ostali tobož zaštitnici,i šta će mo onda.

Aleksandra

pre 5 godina

Od Tacija se tako nesto i ocekivalo,ali da se Francuska proda to je stvarno velika sramota.

Marija

pre 5 godina

To samo dokazuje da i EU odnosno Francuska vode politiku mita i korupcije.

pokahontas

pre 5 godina

Od prodaje droge i belog roblja je taj krvavi novac.

manda

pre 5 godina

Danas "para vrti gde burgija nece".Zapad gleda sve kroz pare.

Micko

pre 5 godina

Misle da će u blizini nekog velikog i oni sami biti veći. :D

Kažu

pre 5 godina

Na HRT-u rekoše kako posle najvećeg srpskog hotela kojeg prodaje sada RH daje u koncesiju 15 bošnjačkih odmarališta na svojoj obali! Nije mogao Slobo da izbije na hrvatsko more pa neće moći ni Vučić na albansko jezero! Srce srbije je izvađeno ilegalno dok je pacijent bio bez svesti posle Oluje i sada ide na legalnu transplataciju u Majku Albaniju! Srbija je od Oluje 95g vratila skoro sve tuđe a ostalo još da vrati samo Sandžak i Vojvodinu? CG je za logore na svojoj zemlji(Logor Morinj) isplatila odštetu za 220 hrvatskih logoraša i zbog zločina osudila 4 svojh bivših pripadnika JNA na 12g zatvora e tako se radi po poglavlju 23(sudstvo)!

TIŠINA

pre 5 godina

JEDAN SRPSKI GRAD JE USRED MAKARSKE RIVIJERE PRIJE RATA SAZIDAO ČAK ŠEST OBJEKATA, SADA TA ODMARALIŠTA IDU U NAJAM 'Hej, pa to je naše, jel vam jasno!?; NAČELNIK 'Već ste jednom prodali te objekte, a uostalom, što je s ratnom odštetom?'

Hoho

pre 5 godina

Tteba u budzetu staviti opciju LOBIRANJA samo to da bude pod kontrolom velikom taj novac ...Da ne ode kurti i murti

Milan

pre 5 godina

Ако су толико дали за место у другом реду, иза Путина, колико ли пара дају опозицији за рушење Вучића, нпр. на митинзима којима присуствује 40-ак људи?

Milan

pre 5 godina

Ništa čudno od Prištine, mito i korupcija i bezakonje su njin zaštitni znak...

Laki

pre 5 godina

Moguće ali ko je kome dao novac i kako je plaćeno,bez dokaza ova tvrdnja nije validana!

Boško J

pre 5 godina

I šta su sa tim dobili.Putim je odbrusio Tačiju da Priština prestane da teroriše Srbe to im je bio glavni uspeh.

Boško J

pre 5 godina

I šta su sa tim dobili.Putim je odbrusio Tačiju da Priština prestane da teroriše Srbe to im je bio glavni uspeh.

Boško J

pre 5 godina

I šta su sa tim dobili.Putim je odbrusio Tačiju da Priština prestane da teroriše Srbe to im je bio glavni uspeh.

Marija

pre 5 godina

Mafija. Ali to im ništa ne vredi, džaba im sve te pare, ni Putin se nije lepo pozdravio s njim.

Tijana

pre 5 godina

Milioni nece promeniti misljenja Rusije Srbije i zemalja koje povlace priznanje Kosova, veruju u bajke.

BiljaBilja

pre 5 godina

E, dali bi i milijarde da ih spasi osiromasenog uranijuma al ne kupuje se sve parama

Mile

pre 5 godina

Mogli su Vučića smestiti i u hodniku, ali žrtve koje je Srbija dala u Velikom ratu ispisane su u udžbeniciđa onih koji su redosled sedenja pravili!

ana

pre 5 godina

Siptari tako i dolaze do ostvarenja svojih ciljeva, raznim malverzacijama, ucenama, potplacivanjem...Na zalost, danas sve ima svoju cenu.

Rajko

pre 5 godina

Dakle ili je to namera organizatora ili je to neko uzeo debeli novac. Nama samo ostaje da naga djamo jer ce to ostati vecna dilema.

Danijela

pre 5 godina

Taj potez ih samo dovodi do toga da su ostali i bez para i bez ugleda, ako su ga uopšte i imali!

Ivan

pre 5 godina

Ihh, bre, pa jos malo da su doplatili francuzima mogao je i u prvi red izmedju Putina i debilka trumpa. Narko stipse i prodane francuske sobarice. Tuzno.

Dehan

pre 5 godina

Moze samo da plati ali dzaba kad ga niko ne zeli

Zlatibor

pre 5 godina

Istina je da se za novac može dosta stvari kupiti,ali ne i one koje imaju pravu vrednost kao npr.odnos Rusije prema Srbiji!

zdjurdjevic

pre 5 godina

Her Gebels Vučićeviću, čemu služe te laži kada i ti sam u to ne veruješ.

nikola

pre 5 godina

Navikli da daju mito gde god stignu, ali neće im to ništa pomoći, zna se stav naše braće Rusa!

Miki

pre 5 godina

Nikakav novac, nikakav raspored sedenja ne mogu menjati ono sto se desavalo kroz istoriju i ono sto je Srbija dala.

masa

pre 5 godina

Samo tako i moze biti na takvom mestu,a treba biti frajer i zasluziti to mesto sam svojim radom i trudom.

Suicid

pre 5 godina

Eto šta se desi namesto Velike srbije i vekovnog srpskog mora za bar letne radosti... SVAKIH ŠEST SATI JEDNA OSOBA U SRBIJI SE UBIJE: Depresivnost i impulsivnost su ALARM suicidalnog rizika!

Milena

pre 5 godina

Сваки коментар је сувишан.......

Magi

pre 5 godina

Meni ovo liči na poslednje trzaje tzv. Kosova. Očigledno je da kod njih prisutna velika panika u da im se sve ideje polako gase.

JELENA

pre 5 godina

Odmah je bilo jasno da su debelo platili kako dolazak tako i mesto za slikanje.

nevena

pre 5 godina

Samo na takav bedan i jadan način i mogu da dođu od izražaja inače su totalno neprimetni i nebitni.

janko

pre 5 godina

Hoće da kaže, da su uzeli krvavi novac iz Prištine!

mitra

pre 5 godina

Možda oni nisu bili korektni prema nama, ali mi ćemo pokazati naše gostoprimstvo i koliko smo veliki ljudi.

mitra

pre 5 godina

Srbi ceo svoj zivot "Ko tebe kamenom, ti njega hlebom", pa dokle bre vise ovako..

Deda Nole

pre 5 godina

Ne znam koliko je francuska policija sposobna da u ovoj blamazi francuske diplomatije istera stvar na cistinu jer ako je bilo 25 miliona za Kusnera bice i za francuske istrazitelje koji milion,pa i ako koja ovca nedostaje reci ce da su sve ovce na broju a vukovi ce biti siti!?

ivana

pre 5 godina

Isti ti kojima se toliko placa sutra ce biti spremni sopstvenu drzavu da izdaju.Samo me zanima da li je njima jasno odakle taj novac potice i kako je zaradjen.

Marko

pre 5 godina

To leglo kriminala, koje su Siptari napravili na KiM, odgovara pojedinim zemljama koje na to zmure i primaju njihove prljave pare zarad sitnog politikanstva

liliputanac

pre 5 godina

Znamo da siptari ne pitaju za cenu kad nesto zele,samo baciti toliki novac za zadovoljstvo da bi stajao u drugom redu...Kliko li bi platio da mu omoguce da prodje pored Putina i kaze /Dobar dan/

magistar

pre 5 godina

Ahha! A mi nismo imali love jer: treba davati u srebrenicu, treba davati klintonovima protiv trampa, treba praviti fontane sa ogromnim provizijama, treba dizati potporne zidove, treba placati razne agencije, izmisljati troskove kako bi se lova slivala u dzepove... Pa jeste, nemamo mi para za lobiranje. Lako je siptarima. -Kod njih lopov popije cepic od 9mm.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija