• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fonet

19.11.2018

15:14

NOŽ U LEĐA! Darmanović: PRIŠTINA IMA SIGURAN CRNOGORSKI GLAS U INTERPOLU, nema razloga da menjamo odluku!

Politika

NOŽ U LEĐA! Darmanović: PRIŠTINA IMA SIGURAN CRNOGORSKI GLAS U INTERPOLU, nema razloga da menjamo odluku!

Podeli vest

Odnosi sa Srbijm su "najbolji i najstabilnji od nezavisnosti Crne Gore, a saradnja intenzivna", izjavio je šef diplomatijie Crne Gore Srđan Darmanović i rekao da će Crna Gora glasati za prijem Kosova u Interpol.

 - Mi veoma podržavamo organe Srbije da bude članica Evropske unije - rekao je Darmanović podsećajući da Beograd nije zaintersovan za put ka NATO i da u tome postoji različita politika dve države, prenosi RTCG. Darmanović je izrazio danas zadovoljstvo odnosima Crne Gore sa državama u regionu, navodeći da su "odnosi sa susedima stubovi spoljne politike". Bez sigurnih i stabilnih suseda, ni nama ne može biti dobro, zato im pomažemo - rekao je on.

Komentarišući odnose sa Srbijom i činjenicu da njeni najviši zvaničnici, predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Barnabić, nisu dolazili u Crnu Goru, Darmanović je rekao da su oni "najbolji i najstabilnji od nezavisnosti, a saradnja intenzivna".

REĐAJU SE SKANDALI U DUBAIJU! SAD, BRITANIJA I TURSKA PRITISKAJU AFRIČKE ZEMLJE DA GLASAJU ZA PRIJEM TAKOZVANOG KOSOVA U INTERPOL!

On je podsetio da je njegov kolega Ivica Dačić posetio Podgoricu.

- Mi veoma podržavamo organe Srbije da ona bude članica Evropske unije - rekao je Darmanović i podsetio da ta država nije zainteresovana za put ka NATO i da u otme postoji različita politika dvije države.

Foto: beta

Srđan Darmanović

Za Rezoluciju povodom 100. Podoričke Skupštine, koju je Parlamentu predložila vladajuća koalicija, on je ocenio da ne bi trebalo uticati na odnose sa Srbijom, navodeći da je to unutrašnje političko pitanje.

Crna Gora se neće baviti pregovorima Kosova i Srbije, rekao je Darmanović i dodao da očekuje njihov nastavak. Crna Gora će ponovo glasati da Kosovo bude članica Interpola jer "nema razloga za promenu odluke", rekao je Darmanović.

- Mi smo prijatelji obema stranama, ne želimo političke tenzije u regionu, jer kad bi ih bilo mi smo kao mala država uvek izloženi - ocenio je crnogorski šef diplomatije.

GENERALNA SKUPŠTINA INTERPOLA: Srbija i još pet zemalja traže SKIDANJE KOSOVA S DNEVNOG REDA!

Darmanović je rekao je da je Crna Gora u slučaju bivšeg premijera Makedonije Nikole Gruevskog postupala kao i sa svakim drugim građaninom. Kada je u pitanju Rusija, Darmanović je rekao da ne veruje da je vreme zategnutih odnosa prošlo.

- Rusija ima svoju ulogu na Balkanu, ona je izraz onoga što se dešavalo 2016. Rusija je velika svetska sila i ima svoj interes koji se nekome sviđa ili ne, ali takav će ostati. Crna Gora je postala članica NATO, kao mala država nema pretenzije ali će svoje savezničke obaveze izvršavati. Poželjan je scenario da mi imamo odnose sa Rusijom poput Hrvatske, Slovenije - objasnio je.

Povodom konstatacije da je Kina veoma prisutna na Balkanu, Darmanović je rekao da se ulogom Kine bave i na svetskom nivou. "Kina se u našu politiku uopšte ne meša", rekao je Darmanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laki

pre 5 godina

darmanović, kakvi ste nam vi to prijatelji kad nam uporno zanima te niz u ledja. a u nato ste ušli sa 20 put glasova. smrdibubo. ali nije kraj sveta samo neznam kome će te se obratiti kad vam srbija bude potrebna. prodane duše.

Rajko

pre 5 godina

Dosta vise sa tim noz u ledja.umestto sto po ceo dan blatite predtavnike opozicije sto ne pokrenete akciju a vi to mozete jer ste vrlo bliski sa vlascu da se crnogorci tretiraju kao sve druge drzave sa pravima mnogo manjim nego sto imaju Srbiji.To bi tek bila ozbiljna politika..

Branko

pre 5 godina

" A sta to znaci blacenje opozicije po ceo dan " ?????? Blacenje nekoga je ako se ne iznosi istina, a ako je to sve istina o opziciji onda to nije blacenje ??????????? " NOZ U LEDJA, ZABIJA I OPOZICIJA KAO I SIPTARI, MILOGORCI POSTO SU ONI NA ISTOJ STRANI A PROTIV OVE VLASTI, NARODA I DRZAVE " !!!!!????

ljuba

pre 5 godina

Samo napred na letovanje u prelijepu izdajnicku c.g

Kiza

pre 5 godina

Pa kako vise nije sramota nasu vladu da ih besplatno skolujemo i lecimo. Vratite ih konacno odakle su dosli. Na planine sa siptarima. J...s kuce i hotele cuvajte obraz. Ako i to vise imate. Prodane duse za saku dolara.

Mihailo

pre 5 godina

Dok nam Crnogorci,po ko zna koliko puta zabadaju noz u ledja,njihovi sunorodnici u Srbiji vladaju i rade sta hoce?Da li je Srbija crnogorska pokrajna,kad ne sme reagovati?Zasto beogradski Crnogorci cute dok nas Crna Gora ponizava?Zasto oni imaju veca prava u zaposlavanju i skolovanju od Srba sa korenima iz Srbije?Dokle vize ponizenje?

Nikola

pre 5 godina

Jeli, sto ovi i dalje studiraju u Srbiji za dzabe?

Zlatko

pre 5 godina

E sad stvarno treba vratiti Crnogorce gde im je mesto. Prvo i njima uvesti boravišnu taksu, studente tretirati kao i svakog drugog stranca i sve te " velike" junake vratiti u CG pa nek se više odluče dal su Srbi ili Crnogorci.

Srbin

pre 5 godina

Kada ce narod Srbije i drzava Srbija reci dukljanima "STOP" i "NAPOLJE'"ovo je Srbija.

DEA RAKA

pre 5 godina

Naša bivša braća sad grle Šiptare', mnogo im se usladile američke pare.

Piperi

pre 5 godina

Ja kao Srbin iz CG -pleme Piperi, cudim se kako ne umete da srusite konvertitski rezim Djukanovica. Gospodo oni bukvalno zive od turista iz Srbije. Albosi,Hrvati i ekipa imaju svoje more i nema sanse da idu kod Mila da im pune budzet. Zabranite pevacicama i estradi da idu dole= opalite im 110% poreza ako treba. Srbima koji letuju u CG otezajte put maksimalno i za 2_3 god ode Milo jer mu ne punite budzet. Malo akcije umesto cekanja gospodo.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17