• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs

19.11.2018

12:53

REĐAJU SE SKANDALI U DUBAIJU! SAD, BRITANIJA I TURSKA PRITISKAJU AFRIČKE ZEMLJE DA GLASAJU ZA PRIJEM TAKOZVANOG KOSOVA U INTERPOL!

Politika

REĐAJU SE SKANDALI U DUBAIJU! SAD, BRITANIJA I TURSKA PRITISKAJU AFRIČKE ZEMLJE DA GLASAJU ZA PRIJEM TAKOZVANOG KOSOVA U INTERPOL!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Turska vrše snažan pritisak, pre svega na pojedine afričke države, da glasaju za prijem takozvanog Kosova u Interpol. Zadatak nekih članova delegacija ove tri zemalje je da, u pauzama zasedanja Generalne skupštine Interpola, u stopu prate predstavnike iz Afrike kako bi ih, uz brojne pretnje, naterali da podrže tokom glasanja takozvano Kosovo.

Ovo su, našem izvoru u Dubaiju, otkrili predstavnici Gvineje koji kažu da su oni samo jedna od afričkih zemalja koja je juče i danas izložena snažnim pritiscima da podrže Prištinu. Sličan problem, kako otkriva naš izvor, imali su i članovi delegacija iz nekih drugih delova sveta, poput Bahreina.

- Bukvalno se ne odvajaju od predstavnika pojedinih država i uz brojne pretnje i pritiske pokušavaju da ih nateraju da podrže takozvano Kosovo. Prate ih po restoranima, hodnicima, a za njima idu čak i u toalet. Predstavnici zemalja koje su izložene pritiscima su šokirani navalentošću i činjenicom da ne prezaju ni od čega kako bi ih ucenili i promenili njihovu odluku - navodi naš izvor.

GENERALNA SKUPŠTINA INTERPOLA: Srbija i još pet zemalja traže SKIDANJE KOSOVA S DNEVNOG REDA!

Podsećamo, u Dubaiju je juče počelo zasedanje 87. Generalne skupštine Interpola na kojoj će se razmatrati i zahtev takozvanog Kosova za prijem u ovo policijsku organizaciju. Već prvi dan zasedanja obeležili su brojni skandali.

STEFANOVIĆ IZ DUBAIJA UPOZORIO: Postoji namera da se zbune države o NAČINU GLASANJA, ugrožen je integritet INTERPOLA!

Jučerašnje zasedanje Generalne skupštine Interpola obeležilile su brojne provokacije prištinske delegacije na račun predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. U jednom trenutku član prištinske delegacije, koji se predstavio kao novinar, nasrnuo je i na šefa srpskog Interpola.

Takođe, potpuno mimo procedura Generalni sekretarijat Interpola preuzeo je predsedavanje 87. zasedanjem Generalne skupštine, a generalni sekretar Jirgen Štok je u svom uvodnom obraćanju najviše pažnje posvetio ostavci doskorašnjeg predsednika Interpola Meng Hongveja. 

SKANDAL NA SKUPŠTINI INTERPOLA! Amerikanci mimo protoklola PREUZELI VOĐENJE SEDNICE, predstavnici Prištine PROVOCIRAJU SRPSKU DELEGACIJU!

Umesto da Južnokorejanac Kim Dzong Jang vodi sednicu Generalne skupštine, što je bio isključivo njegov zadatak, on je reč predao savetnici za pravna pitanja Amerikanki Meri Rodrigez koja je na svoju ruku tumačila prigovore zemalja, uključujući i prigovore Srbije, koje su iznele primedbe na program rada ovogodišnje Generalne skupštine. 

Ona je grubo prekršila pravila i procedure Interpola i na sebi svojstven način je vodila sednicu, ne uvažavajući primebde koje jasno ukazuju na kršenje medjunarodnog prava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzioner

pre 5 godina

Kako to TURSKA ???? Pa Erdogan, turcin, VELIKI PRIJATELJ Srbije i naseg naroda???!!!! Predomislio se.... !!!!

Juznoprugas

pre 5 godina

To nam je hvala od Turske za gulenistu koga smo im isporucili pre 1-2 godine!Kako smo mi naivan narod da je Turcin prijatelj?!Srbija bi trebala sada da proda oruzje PKK(Radnickoj partiji Kurdistana) ali da Erdogan ivrh Turske policije to vidi i da znaju da je Srbija namerno prodala PKK oruzje koje ce iskoristiti u borbi protiv Turske vojske i policije! Takodje Srbija da primi 2-3 gulenista i da ima da utociste dok Turci ne polude.TJ dok ne povuku priznanje tzv.kosova i glasanje u interpolu za siptarcine.

Dejo

pre 5 godina

Za SAD i VB mi je jasno,ali zar Turska nije nas prijatelj,sto rece predsednik brat Turcin Tajip Erdogan???

Protonius

pre 5 godina

Da li ste upuceni da je Rusija prihvatila da se takozvano Kosvo nadje na dnevnom redu glasanja u interpol? Neverovatno sta nam rade cak i oni u cije ime se kunemo!

Miki

pre 5 godina

Davno su to seme zla turci posijali na balkanu medju srbima, islamizirase ih ,a od jednog dela napravise albance a od drugog bosnjake kako se sada zovu. Sta ocekivati od turcina?

Sudija

pre 5 godina

Što bi bili ameri protiv nas?! Ili , što bi ameri gotivili šiptare?! Gospodo, jako prosto. Sve je u lobiranju, tj. sve je u plaćanju. Daj im milione, pa će ti svirati na uvcetu. A šiptari debelo plaćaju.

jeremija

pre 5 godina

turčinu vera na kolenu ,koleno se makne vera se smakne...govorio moj otac.....mada ovde nisu problem turci već naši koji za sve tvrde da su nam prijatelji.

Ljubo

pre 5 godina

Ponadali se mnogi da ce slomiti kicmu Americi ,tj.Englezima. Ponavljam oni su sposobni za manje od 48 sati napraviti lom u svakoj drzavi na zemaljskoj kugli .Dok drugi njima to ne mogu uraditi.U toj drzavi nema ljubavi ni izmedju supruznika ,ni izmedju dece ,sve je interes ,dedbeli interes ,a kamo li traziti od te drzave razumevanje ,postenje ,u medjunarodnim odnosima ,interesu drzava i naroda . Davno stara poslovica narodna kaze " posten - *eben" ...

Pera Bandera

pre 5 godina

Erdogan u Novom Pazaru pred "razdraganom" masom "prijateljski nastrojenih" Bošnjaka (Bogumila?!?!?!?!) uzviknuo "Živela Srbija!"(Bez Kosova, naravno). Prošlo je vreme nabijanja na kolac neposlušnih Srba, ali svako drugo "nabijanje" je dozvoljeno. Ja bih na Putinovom mestu dobro razmislio o prodaji S-400 "prijateljski nastrojenom" Erdoganu jer će on kad osnaži svoju odbrambenu i uz pomoć zapada, napadačku moć , Rusima zabiti (nabiti) nož u leđa!

Vns

pre 5 godina

Lepo je mali Nebojša pričao kako su šipci platiti u kešu i skupocenim satovima. Pa zašto mi ne platimo da ih ne prime??????

Meho

pre 5 godina

Aleksandre .. al jebe turcin .. pa rastura .. ahahaha

Milovan 2

pre 5 godina

Što hitnije otvoriti Ruske baze po Srbiji. to je jedini način da se odbranimo od nato zlikovaca.

istina

pre 5 godina

Vučiću gde ti je sad brat TURČIN eeeeeeeeee. Daj ostavku da ti se narod ne smeje izigravaš klo...... Kako te nije sramota da daješ izjave na hepiju da čestitaš našima na borbi i da si pozvao par predsednika to pričaj deci u školi nemoj nama koji znamo da od početka mandata lažeš kao :mercedesova fabrika u ikarbusu i u Vojvodini najveća fabrika za proizvodnju čipova. Priznaćeš ti i kosovo ovih dana . nelaži više sirotinju po Srbiji. Ja sam penzioner i nikad neću glasati za tebe a i moji prijatelji.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija