• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

18.11.2018

14:49

SKANDAL NA SKUPŠTINI INTERPOLA! Amerikanci mimo protoklola PREUZELI VOĐENJE SEDNICE, predstavnici Prištine PROVOCIRAJU SRPSKU DELEGACIJU!

Društvo

SKANDAL NA SKUPŠTINI INTERPOLA! Amerikanci mimo protoklola PREUZELI VOĐENJE SEDNICE, predstavnici Prištine PROVOCIRAJU SRPSKU DELEGACIJU!

Podeli vest

Prvi dan zasedanja Generalne skupštine Interpola u Dubaiju obeležio je niz skandala i brojna kršenja propisa rada ove međunarodne policijske organizacije.

Naime, kako nezvanično saznajemo, poptuno mimo svih procedura Generalni sekretarijat Interpola preuzeo je predsedavanje 87. zasedanjem Generalne skupštine, a generalni sekretar Jirgen Štok je u svom uvodnom obraćanju najviše pažnje posvetio ostavci doskorašnjeg predsednika Interpola Menga Hongveja.

Umesto da Južnokorejanac Kim Džong Jang vodi sednicu Generalne skupštine, što je bio isključivo njegov zadatak, on je reč predao savetnici za pravna pitanja, Amerikanki Meri Rodrigez, koja je na svoju ruku tumačila prigovore zemalja, uključujući i prigovore Srbije, koje su iznele primedbe na program rada ovogodišnje Generalne skupštine.

Ona je grubo prekršila pravila i procedure Interpola i na sebi svojstven način je vodila sednicu, ne uvažavajuči primebde koje jasno ukazuju na kršenje međunarodnog prava.

Foto: Tanjug/AP

Jirgen Štok

U neouobičajeno dugom izlaganju za ovakve događaje, generalni sekretar Jirgen Štok je, u nameri da isprovocira Kinu, naširoko pričao o slučaju Menga gde je do detalja opisivao svoje viđenje njegovog nestanka, kao i šta je sve njegova supruga govorila u medijima.

Današnje zasedanje Generalne skupštine Interpola obeležilile su i brojne provokacije prištinske delegacije na račun predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Predstavnci Prištine su sve vreme slikali srpsku delegaciju, dobacivali, a provokacija je bilo, kako u sali, tako i ispred tokom pauze. U jednom trenutku član prištinske delegacije, koji se predstavio kao novinar, nasrnuo je i na jednog člana našeg tima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 5 godina

Sta ocekivati od kauboja i divljaka,kojima se ulizuju Crna Gora i Makedonija,koje su protiv Srbije,a ciji su gradjani pun Beograd i rade sta hoce.Valjda ce se Srbija opametniti nekada i tretirati iste kao svake druge strance,bez ikave praveligije,kao sto je lecenje,skolovanje i dr.

Deda Nole

pre 5 godina

To samo pokazuje da medjunarodno pravo i ne postoji samo postoje interesi velikih sila da svoje pravo nametnu silom,ucenom i podmicivanjem,prevedeno na jezik zapada lobiranje a poreklo novca nije bitan.

Vo Nguyen Giap

pre 5 godina

Kada je 1971. godine proglašena rezervna valuta, a štamparija novca definitivno prešla u ruke bankarskih porodica SAD, bilo je jasno da zapadna civilizacija ide u sunovrat. Šiftari su samo Rotšildski kerovi za kriminalne poslove, u EU kafileriji sa Makronom, Merkelovom i ostalim kerovođama. Podela sveta na proizvodni Istok i bankstersko-finansijski Zapad je u skoroj budućnosti neminovan. Istok mora formirati svoju valutu, Internet, Interpol, sistem plaćanja, navigaciju, sportske organizacije itd

Gavrilo

pre 5 godina

Amerika nece uspeti da sakritje albansko-americke zlocine na tlu Evrope. USA will not be able to hide Albanian-American crimes on the ground of Europe. USA wird es nicht schaffen, albanisch-amerikanische Verbrechen auf dem Boden Europas zu verbergen.

vojoseselj

pre 5 godina

gotovi ste ako budemo UCI.sve RATNE ZLOCINCE cemo hapsiti po svetu.dosta cetnickog varvarskog ponasanja.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija