• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.11.2018

18:02

ŠIPTARI NAČISTO PUKLI! PLAŠE SE PODELE KOSOVA?! Haradinaj neće da povuče takse, TAČIJA OPTUŽUJU ZA DIL SA SRBIMA!

Politika

ŠIPTARI NAČISTO PUKLI! PLAŠE SE PODELE KOSOVA?! Haradinaj neće da povuče takse, TAČIJA OPTUŽUJU ZA DIL SA SRBIMA!

Podeli vest

Ostavke gradonačelnika četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova ostavile su danas kosovskog premijera Ramuša Haradinaja bez komentara, jer, kaže, ima danas "druga posla", predsednik parlamenta Kadri Veselji smatra da je takva odluka "ishitrena i štetna", a nezavisni poslanik Korab Sejdiju je vidi kao uvod u realizaciju dogovora o "podeli Kosova"

Prištinski mediji konstatuju da je odluka o ostavkama došla nenajavljeno i da će "pogoršati stanje u državi".

Haradinaj je odbio da je komentariše uz objašnjenje da "ima druga posla", dok je predsednik parlamenta, Kadri Veselji, ocenio da je takva odluka "ishitrena i štetna".

Upitan da komentariše ostavke četvorice gradonačelnika opština na severu - Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana, Haradinaj je rekao da će se o tome izjasniti sutra, jer "danas ima druge obaveze".

Gradonačelnici četiri srpske opštine na severu Kosovu i Metohiji podneli su danas istovremeno ostavke i na taj način praktično prekinuli bilo kakvu komunikaciju sa prištinskim vlastima, nakon odluke o dodatnom povećanju poreza za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

Mediji ocenjuju da sa ovim ostavkama situacija na Kosovu postaje sve napetija i mogla bi, kažu, da dovede do daljeg zaoštravanja odnosa Beograda i Prištine.

Veselji je ocenio da je ostavka četvorice gradonačelnika "ishitrena i štetna" za građane tih opština, koje je pozvao na "mir i uzdržanost". 

ŠIPTARI UDARILI NA TRAMPA! SAD traže od Haradinaja i Tačija da ukinu sumanute takse protiv Srbije, a oni se kurče!

- Ostavka četvorice gradonačelnika severnih opština Republike Kosovo štetna za ukupnu atmosferu odnosa između zajednica na Kosovu. Pozivam sve građane na severu na mir i uzdržanost u situaciji koja je stvorena u poslednjih nekoliko dana - napisao je Veselji na svom Fejsbuk nalogu.

Predsednik najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova, Isa Mustafa, rekao je da su "današnje akcije Srba na severu zemlje, ostavke gradonačelnika četiri opštine i "rezolucija o prekidu komunikacije sa Prištinom" jasan signal u kom pravcu ide zemlja", prenela je RTK 2.

Kako je Mustafa naveo prištinske vlasti bi trebalo da brinu o, kako je naveo, "ustavnom poretku zemlje, dok ne bude prekasno" i dodao se "država ne vodi populizmom".

JEDVA PREŽIVELA NOĆ U PRIŠTINSKOM ZATVORU! Saradnica Olivera Ivanovića u lošem stanju: Ima gušenje, nije ni jela ni pila! Potresni detalji iz pritvora!

On smatra da je u ovom trenutku potrebno sazvati sednicu vlade i parlamenta zbog novonastale situacije.

Savetnik Haradinaja, Avni Arifi, je u odgovoru na poziv SAD da Priština ukine uvećani porez rekao da će kosovska vlast pre dozvoliti da padne, nego da promeni odluku.

- Ne, nećemo povući odluku. Vlada će radije pasti nego što bi povukla odluku o povećanju poreza na 100 posto - rekao je Arifi.

Kosovski analitičari, Ramush Tahiri i stručnjak za bezbednost Avni Islami upozorili su da je odluka o ostavkama četvorice gradonačelnika politička i da "zemlju vodi u pogoršanje", kao i da bi, kako kažu, mogla da dovedu do ponovnog uspostavljanja paralelnih struktura na severu.

OPŠTINE PO KOSOVSKOM SISTEMU VIŠE NE POSTOJE! Gurešić potvrdio: OSTAVKE PODNELI SVI GRADONAČELNICI sa severa KIM!

Islami kaže da su ostavke donete "pod pritiskom Beograda".

- Oni su doneli ovu odluku po nalogu Beograda. To će pogoršati situaciju u zemlji i mislim da o aktuelnoj situaciji treba da se izjasni NATO, koji je dužan da poštuje Rezoluciju 1244 o očuvanju integriteta i suvereniteta zemlje - rekao je islami za portal Telegrafi.

Nezavisni poslanik u kosovskom parlamentu Korab Sejdiu je povodom ostavki na svom Fejsbuk profilu napisao da je "možda ostavka četvorice gradonačelnika deo plana za podelu Kosova".

- Da li je ovo početak implementacije plana Tači-Vučić za podelu Kosova - upitao je Sejdiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zrak

pre 5 godina

Nemoj se mnogo radovati da su shiptari pukli,oni sve rade po direktivi i samo oni znaju shta i kako dalje,a mi cemo samo da se zalimo i porase da slavimo {kao i uvek}.More **Spremte se spremte srbiiii -velika volja pocinje**...

Boki

pre 5 godina

Sever Kosova treba da se otcepi , stavi se pod upravu Srbije i krene u razgraničavanje. Nema zajedničkog života sa Šiptarima.

Marija

pre 5 godina

Neka se i oni malo zapitaju ako im ista znaci

Marija

pre 5 godina

I Haradinej i Taci za Srbiju su ratni zlocinci i takvi ne mogu da budu prestavnici Kosovskih Albanaca snjima nema dogovor.

kiza

pre 5 godina

Na kakva podela. Od toga nema nista ni sa jedne strane. Ova prica se zavrsava ratom posle koga shiptara vise biti nece

RINGISPIL

pre 5 godina

Mislim da si potpuno u pravu. Ko Srbinu prekopa grobove predaka, oskrnavi svetinje , siluje zenu i ubije sina i na kraju uzima organe taj nece opstati ni postojati. Vatra i voda ne mogu zajedno i TACKA. To sto mi imamo nekoga ko uobrazava da ce biti novi Broz i sto se ponasa kao Broz to je prolazno a Kosovo i Srbija su VECNI.

didi

pre 5 godina

a šta ti uobražavaš da si neki veliki mislilac,valjda ti više odgovara djilas ili ovaj kreten janković

Goran

pre 5 godina

Нека се плаше! И ми се плашимо!

Imperija

pre 5 godina

Ne mislim da su pukli, već mudro i uz zapadne centre moći ispunjavaju njihove direktive.

mila

pre 5 godina

Sever Kosova treba da se otcepi , stavi se pod upravu Srbije i krene u razgraničavanje.

Ivanka

pre 5 godina

Kakvi su to kriminalni klanovi medju Siptarima, pa se sada bore za plen.

Nikola

pre 5 godina

Srbija treba da zauzme Sever i da spase naš narod. Kosovo je davno izgubljeno i ako uspemo da "otmemo" ovo mi smo na konju.

bojan

pre 5 godina

Po cijem nalogu vi donosite odluke ako su ove po nalogu Beograda.

pera

pre 5 godina

kakva bre sad podala zar KOSOVO I METOHIJA nije celo nase celi zivot mi govore da je nase kad sad nije nase dosta nam je i jedan deo ja to ne prihvatam tako zasto su nas LAGALI

Maja

pre 5 godina

Samo neka se medjusobno stipaju, ali ne verujte Siptarima.

Acika

pre 5 godina

U teskim trenucima treba biti veoma mudar sacuvati hladnu glavu I nenasedati na provokacije.

Tijana

pre 5 godina

Njihova medjusobna previranja nama idu u prilog i neka ovo bude uvod u bolje dane.

mali cime

pre 5 godina

Dok god su reakcije Zapada ovako blage Siptari se nece plasiti nicega , osim toga i kontramere Srbije su zanemarljive .

Igor

pre 5 godina

Kosovo i Metihija su Srbija, a moze samo da se prica o administrativnom razgranicenju. Sve ostalo je izdaja predaka.

dragan

pre 5 godina

Pikli u Interpolu, ovo je nacin njihove odmazde. Puci ce i na ovome i jednom za svgda stati na glavu zmiji koja hara Zapadnim Blakanom

deda Genča

pre 5 godina

Koja bre podela, pa to je naše, SRBSKO...

Biki

pre 5 godina

A mi na jugu. Da budemo proterani. Ako je to cena i početak na osnovu ove odluke,svaka čast braćo Srbi...

Nikolina

pre 5 godina

Osetili su Albanci da mi imamo moć a bili su ubeđeni da nije tako...

Jovan

pre 5 godina

Današnji dan je poraz za političare iz Prištine, Srbija jasno pokazuje gde su granice naše diplomatije i koje su crte iza kojih nećemo prelaziti sve dok se takse ne povuku.

Miljana

pre 5 godina

Da li je ovo pocetak implementacije plana Taci-Vucic za podelu Kosova????Da li neko ima odgovor????

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Mudri, veseli Veselji, ruku krvavih do ramena, kaze da je odluka o ostavci 4 Predsednika Opstina ishitrena i pogresna. Veseli Veseljivi hocete da srpsku decu ostavite bez hleba i mleka a mi treba da budemo politicki kkorektni. Vi ste ili glup ili bezobrazan.

Milan

pre 5 godina

Ako taj sporazum podrazumeva da mi priznamo tvoju veštačku tvorevinu, nema od te ljbavi nista!

Zbunjen

pre 5 godina

"Oni su doneli ovu odluku po nalogu Beograda. To će pogoršati situaciju u zemlji i mislim da o aktuelnoj situaciji treba da se izjasni NATO, koji je dužan da poštuje Rezoluciju 1244 o očuvanju integriteta i suvereniteta zemlje - rekao je islami za portal Telegrafi." Sad Siptari traze postovanje rezolucije 1244!? Za zastitu SUVERENITETA zemlje!? E ovog nije bilo od kako je prase rep iskrivilo!

dana

pre 5 godina

Ako se pozivate na rezoluciju 1244 zasto ne spominjete i ZSO???

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17