• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

29.11.2018

22:36

PRIŠTINSKA GAZETA EKSPRES RASKRINKALA PACOLIJEVOG PIONA: Bahtirijevo "ujedinjenje" Mitrovice nezakonito, NIJE NADLEŽAN!

Politika

PRIŠTINSKA GAZETA EKSPRES RASKRINKALA PACOLIJEVOG PIONA: Bahtirijevo "ujedinjenje" Mitrovice nezakonito, NIJE NADLEŽAN!

Podeli vest

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri teži da ostvari ujedinjenje grada putem danas preduzete inicijative, piše prištinska "Gazeta ekspres" i navodi da se Bahtirijeva inicijativa ocenjuje kao nezakonita i da je to odluka koja nije u nadležnosti jedne opštine

U odluci o sazivanju hitnog sastanka za petak, 30. novembrar u 11 časova, koju je doneo predsednik Skupštine opštine Južna Mitrovica, kao prva tačka dnevnog reda navedeno je "iniciranje promene Zakona br. 03/L-041 o administrativnim granicama opština, sa ciljem ujedinjenja Mitrovice".

- Gazeta ekspres" navodi da je Bahtiri inicijativu preduzeo bez prethodnih konsultacija sa sopstvenom strankom Alijansom za novo Kosovo (ANK), na čijem je čelu kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli.

Prenosi da je sekretar ANK Veselj Makoli za lajmi.net rekao da nije znao za Bahtirijev potez i da veruje da je ovaj informisao nekoga iz ANK u vezi s inicijativom.

"Gazeta ekspres" navodi da je Bahtiri prethodno nije informisao ni same odbornike Skupštine opštine Južna Mitrovica.

Donjet Biljsimi, odbornik iz redova Demokratske partije Kosova (DPK), za lajmi.net je rekao da je u pitanju lična inicijativa Bahtirija i da o njoj nije imao bilo kakav sastanak, ali kaže da će njegova stranka učestvovati na sednici.

Navodi se da želja Bahtirija teško da može da se realizuje jer se inicijativa ocenjuje kao nezakonita i da je to odluka koja nije u nadležnosti jedne opštine.

Politički analitičar Ramuš Tahiri rekao je za lajmi.net da smatra da je odluka Bahtirija više želja nego što je prava inicijativa i dodao da jedna opština ne može da ugasi drugu, ili da teži ka ujedinjenju sa drugom.

- Opštine se osnivaju odlukom vlade i uz poštovanje odgovarajućeg zakona. A opštine koje su izašle iz decentralizacije ne mogu da se rasformiraju putem glasanja - ocenio je Tahiri.

"Gazeta ekspres" navodi da je Bahtirijeva inicijativa usledila posle ostavke gradonačelnika Severne Mitrovice Gorana Rakića, koji je zajedno sa ostalim srpskim gradonačelnicima na severu podneo ostavku u znak nezadovoljstva zbog takse koju su prištinske vlasti uvele za proizvode iz centralne Srbije.

 

PODLI ŠIPTARSKI PLAN! Odbornici u južnoj Kosovskoj Mitrovici podnose zahtev za otimanje srpskog dela grada!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mara

pre 5 godina

Sve sto rade, rade protiv zakona, samo kako bi provocirali Srbe i Srbiju, to im je jedini cilj.

Nenad

pre 5 godina

Sve sto Albanci rade u poslednje vreme je protivzakonito. Mada, nece dugo, ko visoko leti, nisko pada

Sara

pre 5 godina

Siptari su mnogo postali umisljeni,mora neko da ih spusti na zemlju,orao je poceo mnogo visoko da leti,treba se oboriti!

mala

pre 5 godina

Unutar Pristine se desavaju opasne intrige. Ostaje nam da navijamo da ce Albanci tako unistiti sami sebe.

maki

pre 5 godina

Albanci na KiM su totalno nepredvidivi i od njih moze svasta da se ocekuje. Oni ne vode racuna o zakonima. Ova inicijativa moze samo dodatno da zakomplikuje vec komplikovanu situaciju.

Maca

pre 5 godina

Uvek su radili protiv zakona.Ali svemu dodje kraj polako i sigurno

kontesanera

pre 5 godina

Priština je spremna da krši sva pravna akta i zakone samo da bi ostvarila svoje krajnje ciljeve.

Mitar Odović

pre 5 godina

To su samo njegove želje.On neće nikada postati gradonačelnik severne Mitrovice.

miki

pre 5 godina

Nadamo se da će tom nezakonitom ponašanju neko stati na put!

Marko

pre 5 godina

Hoće Bahtiri u vlasteline. Neka ne dira SEVER, bolje po njega.

Kristina

pre 5 godina

Nezakonito , nezapamceno neverovatno , jadno i pokvareno.

Jana

pre 5 godina

Kod Siptara je sve nezakonito. Uvode sulude poreze, hapse neduzne ljude i mnogo toga jos!

nadja

pre 5 godina

Nikakva njihova odluka nema pravnu tezinu jer nema zakona niti se zna ko je vlast na Kosovu niti ko sta i koga predstavlja.Prica ko sta stigne.

Aca

pre 5 godina

Oni rade sve mimo svih važecih zakona i propisa.

Gaga

pre 5 godina

За сваку осуду је овај покушај прикључивања јужне северној Митровици. Како ће да отму оно што није њихово? Оставка Горана Ракића је протест против неправде а не напуштање одговорности коју ће неко да присвоји и искористи у своју корист.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17