• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

30.11.2018

21:08

SPREMAJU ATENTAT NA MILORADA DODIKA: Surovi scenario, lider bosanskih Srba NA NIŠANU!

Politika

SPREMAJU ATENTAT NA MILORADA DODIKA: Surovi scenario, lider bosanskih Srba NA NIŠANU!

Podeli vest

Mirsad Vilić, koordinator službi za bezbednost BiH, zabranio policiji RS da čuva Milorada Dodika. Na isti način sklonio i obezbeđenje Aleksandra Vučića u Potočarima i tako umalo omogućio ubistvo predsednika Srbije

Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, lako može postati meta atentata jer šefovi bezbednosnih službi u Sarajevu rade sve kako bi mu ukinuli obezbeđenje policije RS koje ga trenutno čuva!

Crtanje mete

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, zabranio je policiji RS da obezbeđuje Dodika u Sarajevu i insistira da taj posao preuzme njegova direkcija. Isti taj Vilić, na potpuno isti način, sklonio je i obezbeđenje Aleksandra Vučića prilikom posete Potočarima u 2015. godini i tako umalo omogućio ubistvo predsednika Srbije. Bezbednosni stručnjaci i visoki funkcioneri Dodikove partije ocenjuju da je teško poverovati da je reč o pukoj slučajnosti već o veoma ozbiljnoj situaciji i bezbednosnom riziku!

Glineni golub

Nemam poverenje u službe BiH, neću da budem glineni golub!
Milorad Dodik

Da se nešto opasno zaista sprema potvrđuje i sam Dodik, koji je rekao da ne želi da ga čuva bilo ko osim policije Republike Srpske.

- Nemam poverenje u Sarajevo i Vilićevu direkciju. Značajan deo njihovih pripadnika usmeren je protiv RS. Nemam nameru da budem glineni golub! Niti želim da me izlažu kao metu! Ako neko hoće da Predsedništvo BiH ne funkcioniše, može da postupa na ovaj način. Bez mog obezbeđenja ne želim tamo da idem - poručio je Dodik za Alternativnu televiziju.

Staša Košarac, visoki funkcioner Dodikove SNSD, kaže za Informer da je reč o jako ozbiljnoj situaciji.

- Indikativno je to što Vilić nije dao MUP RS da obezbeđuje Vučića u Potočarima, gde je napadnut, a sada identičan scenario ponavlja i za Dodika. Zakon vrlo jasno predviđa mogućnost da policija RS čuva Dodika i u Predsedništvu BiH, ali uviđamo da Vilić, koji je povezan s američkom ambasadorkom, tumači zakon kako njemu odgovara. Kao da želi da stvori incidentnu situaciju. Rekao je da niko naoružan, pa ni policija RS, ne može da uđe u Predsedništvo BiH. Ne znam šta je cilj, možda hoće Dodika da okruže svojim doušnicima i stvore nesiguran ambijent - upozorava Košarac.

Dodikov kabinet: Prete da će nas spaliti!

Iz kabineta Milorada Dodika, podsetimo, nedavno su saopštili da su Dodik i njegovi saradnici dobili pretnje smrću zbog postavljanja zastave Republike Srpske u kabinetu. Pretnja je stigla sa nemačkog broja telefona, a nepoznata osoba vređala je Dodika i njegove saradnike, poručivši da će ih sve zapaliti.

Američki štićenici

Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za bezbednost Edukons, ocenjuje da je jako interesantno to što Vilić i direkcija toliko insistiraju na ličnom Dodikovom obezbeđenju.

- Na čelu direkcije nalazi se Mirsad Vilić, koji je u junu 2015. zabranio policiji RS da obezbeđuje skup u Potočarima, kad se desio napad na Vučića. On i šef Obaveštajne agencije BiH Mehmed Osmanagić štićenici su Ambasade SAD i zato do danas nisu smenjeni zbog propusta u radu. Pa zar iko i pomišlja da ovi ljudi treba da brinu o sigurnosti Dodika, koja podrazumeva prvi prsten obezbeđenja?! - podvlači Bjegović.

ISTI POLICAJCI KOJI SU VUČIĆA 'NAMESTILI' U POTOČARIMA, SADA DODIKU ne daju da ga čuvaju SPECIJALCI SRPSKE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragojlo

pre 5 godina

Dodik nije glup da im dozvoli da bude meta!!!Srbsko Sarajevo i video link!

Juznoprugas

pre 5 godina

Sto pre Dodik da pozove Ruse da naprave baze po Srpskoj.Ove dve bitange Vilica i Osmanagica treba namamiti u RS i tu ih uhapsiti!Neverovatno da su sve nase Srpske sluzbe toliko pasivne?

hag

pre 5 godina

Prije tog malog uzdiglog seljačeta iz laktaša u predsjedništvu bosne su sjedili mnogo poganiji likovi,pa ih niko nije dirao! Ko će govnima prljati ruke....

Bošnjak

pre 5 godina

Jedi te govna stoko nisu zabranili policiji nego nemogu ulaziti naoružani u predsjedništvo BiH

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17