• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.12.2018

15:15

(VIDEO) VEZANIH RUKU PROTIV SPONZORA LAŽNOG KOSOVA! Studenti održali protestni performans u Kosovskoj Mitrovici!

Politika

(VIDEO) VEZANIH RUKU PROTIV SPONZORA LAŽNOG KOSOVA! Studenti održali protestni performans u Kosovskoj Mitrovici!

Podeli vest

Studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici protestovali su danas protiv drakonskih mera Prištine, izvodeći košarkaški performans kojim su međunarodnoj zajednici ukazali na neravnopravan položaj i borbu Srba sa KiM za svoja prava

 

Rivali na "utakmici", odigranoj na terenima ispred Studentskog centra, bili su timovi "Sponzora kosovske nezavisnosti" i "Srba sa Kosova i Metohije", a uloga sudije simbolično je dodeljena Euleksu.

"Srbi sa KiM" igrali su vezanih ruku i nosili majice sa natpisom "100 % taxes -0% freedom", dok su tim "Sponzora" činili Albanija, Velika Britanija, Nemačka i KFOR sa SAD kao kapitenom.

Utakmica je završena pobedom "Srba sa KiM" rezultatom 12:44.

Predsednik parlamenta Prirodno-matematičkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Arsenijević rekao je pre početka "utakmice" da su studenti danas prikazali kakvu borbu Srbi sa KiM danas vode sa "svetskim silama i aždajama".

- Jedan tim je vezanih ruku, dok drugi ima svu slobodu i svog sudiju, a to je EU, koja sudi u interesu onih koji zadaje muke Srbima na KiM. Želimo da predstavimo kakva je stvarna situacija na terenu, odnosno kako je vidimo mi studenti i svaki Srbin na KiM - rekao je Arsenijević.

Foto: Tanjug

On je najavio da će studenti sličnim performansima i mirnim protestima nastaviti da pružaju podršku svom narodu i državi Srbiji jer su, kako kaže, i studenti pogođeni taksama Prištine.

Student Tehničkog fakulteta i član ekipe "Srbi sa KiM" Miljan Mojsić rekao je da su današnjim performansom studenti želeli da otvore oči Evropi i pokažu kako žive Srbi na KiM.

- Da u EU ne budu nemi na ono što radi albanska strana koja ima potporu Zapada i Srbije - kazao je Mojsić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 5 godina

Studenti prikazali pravo stanje Srba na Kosovu jer Srbi su bez ikakvih prava i svakog dana ponizavani od svih.

Mija

pre 5 godina

Ova utakmica nema sudije i zato je nepravedna. Pravila se ne poštuju. Slika govori više od reči, pošto već reči nemaju značaj. Vezane su nam ruke i oduzeta prava. Duboko poštovanje ovim mladim i pametnim ljudima koji su svesni sa kakvom se nepravnom bore, i svesni su da bez velike žrtve i upornosti nema ni postignutog cilja, a to je da bude pravde za ponižene i uvređene.

Milija

pre 5 godina

Treba biti jedinstven i pokazati patriotizam.

Milena

pre 5 godina

Svaka čast studentima, pravo u centar problema! Jedino je žalosno što treba priorutet da im bide učenje a ne preživljavanje i svakodnevni stres.

Milan Antić

pre 5 godina

Odličan performans i veoma hrabri momci. Braća su uz vas!

Miki

pre 5 godina

Na mladima svet ostaje. Mozemo ziveti i zajedno i u u miru, nema potreba za proterivanjem Srba, samo je potrebno vise ljubavi a manje mrznje.

Ketty

pre 5 godina

Samo hrabro moci. Napred i neka vam je sa uspehom da pokazete Evropi sta se sve radi.

Mitra

pre 5 godina

Srbi sa Kosova proživljavaju pakao. Oduzeto im je svako pravo. Sramota.!

Petar

pre 5 godina

Vodimo borbu na svim poljima i protiv velikih sila,pa opet izlazimo kao pobednici.Studenti su poslali dobru poruku svetu i EU.

milena

pre 5 godina

Bravo deco! Divan performans i podrška svom narodu!

Nadica

pre 5 godina

Bravo za nase mlde i ljubav kojom brane svoju zemlju.

Biljana

pre 5 godina

Ova poruka mora da obiđe svet da se vidi kakav teror albanci vrše nad našim ljudima.

mila

pre 5 godina

Studenti prikazali pravo stanje Srba na Kosovu jer Srbi su bez ikakvih prava i svakog dana ponizavani

Aki

pre 5 godina

Nadam se da ce ova slika stici i do celnika iz Brisela i da ce oni jos jednom shvatiti koliko je situacija na KiM zaista ozbiljna.

Nk

pre 5 godina

Ovo je mladost i buducnost za koju se vrefi boriti da ostanu na svojim ognjistima

Marijana

pre 5 godina

Bravo za studente. Samo ujedinjeni mozemo se odbraniti i cuvati od albanskog terora i maltretiranja.

Kristina

pre 5 godina

Studenti su lepo demonstrirali kako zivi covek na Kosovu i sve pohvale tim momcima na ovakvoj hrabrosti.

mrav

pre 5 godina

Podrska ovim mladicima, samo oni znaju kroz sta prolaze.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17