• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

13.12.2018

19:31

PANIKA U PRIŠTINI:  Specijalni sud za ratne zločine, ispituje sedmoricu komandanata OVK!

Politika

PANIKA U PRIŠTINI: Specijalni sud za ratne zločine, ispituje sedmoricu komandanata OVK!

Podeli vest

Specijalni sud za zločine OVK pozvao je sedmoro komandanata te terorističke vojne formacije na ispitivanje!

Saslušanja su predviđena za decembar i januar, a pozive su zasad dobili predsednik Vojnog suda OVK Sokol Dobruna, komandant Operativne zone Lap Rustem Mustafa Remi, komandant specijalne jedinice OVK Remzi Šalja i još četvorica članova te terorističke grupe. Interesantno je da je Šalja već odbio da se pojavi u sudu!

Foto: Informer DN

Remzi Šalja, Sokol Dobruna i Mustafa Remi

Veljko Odalović, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova, kaže da je dobro što su počeli da stižu pozivi bivšim komandantima OVK.

Zločinci moraju biti kažnjeni

Foto: Tanjug

Ako neko želi da stvori budućnost na prostoru Kosova, sa javne scene moraju da se sklone oni koji su izvesno počinili zločine
Veljko Odalović, generalni sekretar MSP Srbije

- Radna grupa za prikupljanje činjenica i dokaza u rasvetljavanju zločina na Kosovu predala je dokument koji odslikava komandnu strukturu OVK i zločina koje su počinili. Imamo dokaz da je Mustafa Remi izdao saglasnost da njegov čovek čuva u zatvoru dvojicu srpskih novinara koje mi danas tražimo. Imamo direktnu vezu sa zločinom i 580 ljudi tražimo koji su bili u logorima koje su oni čuvali. Ako neko želi da stvori budućnost na prostoru Kosova, sa javne scene moraju da se sklone oni koji su počinili zločine - podvlači Odalović.

Premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj, na drugoj strani, poručuje da niko nema pravo da sramoti Kosovo i da se krije, spreči ili izbegne pravdu.

- Rat OVK bio je čist i sveti. To je dokazano! Svedočenje u Specijalnom sudu o tome kolika je naša žrtva za vladavinu prava predstavlja izazov na našem putu napred, koji ćemo prevazići i učiniti ga jedinstvenim i jačim - naglašava Haradinaj.

 

(FOTO) ZMIJA PRESVUKAO KOŽU: Tači izvršio smotru KBS uoči odluke o transformaciji u vojsku Kosova!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

Ne trebaju oni da se panice niti se panice jer znaju sve sto rade i sto su radili je bila direktiva od Amerika, Francuske, Britanije, Italije i Nemacke. Ali oni ih ne podrzavaju zato sto ih vole. Naprotiv da ih zapad nije podrzao Siptari bi preplavili Italiju i sve druge evropske zemlje. To EU nece ni da sanja jer Siptarija je samo problem koji by oni onda morali da izdrzavaju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija