• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs

16.12.2018

10:22

HARADINAJ NAJAVI PROTESTE KOJIMA ĆE BITI SRUŠEN VUČIĆ, A ONDA ĐILAS ORGANIZUJE SVOJ NAVODNI SKUP PROTIV NASILJA! To je vrlo indikativno, kaže Goran Vesić!

Politika

HARADINAJ NAJAVI PROTESTE KOJIMA ĆE BITI SRUŠEN VUČIĆ, A ONDA ĐILAS ORGANIZUJE SVOJ NAVODNI SKUP PROTIV NASILJA! To je vrlo indikativno, kaže Goran Vesić!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ističe da je opozicija juče organizovala protest protiv nasilja na kojem je pretučen novinar emisije "Kontravizija", te je istakao da su na čelu skupa upravo nasilnici, što je paradoks

On je podsetio na pretučene novinarke TV Pink, na pretnje, uvrede i pozive na linč koje predstavnici opozicije svakodnevno upućuju preko društvenih mreža. Podvlači da je ružno što u Srbiji ne postoji jedinstvo, pre svega kada je reč o najvažnijem nacionalnom pitanju - pitanju Kosova, već se ono koristi za ubiranje jeftinih političkih poena.

Juče je u centru Beograda organizovan protest protiv nasilja na kojem je verbalno i fizički napadnut novinar "Kontravizije" Mladen Simić. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenjuje da su i sami osnivači ovog protesta oni koji se zalažu za nasilje. Podsetio je da glumac Sergej Trifunović svakodnevno poziva na nasilje, a uz njega su Željko Veselinović, Boško Obradović...

PRETUČEN NOVINAR EMISIJE KONTRAVIZIJA: Tokom protesta napali ga Đilasovi huligani, SERGEJ TRIFUNOVIĆ HUŠKAO RULJU NA NJEGA?!

- Tukli su novinare, pozivali na silovanje, vređali i psovali... Uveli su nasilje u medije i politike i napadaju sve koji im se ne dopadaju. Prošli put je meta bila novinarka Studija B Barbara Životić, a sada su napali novinara "Kontravizije". Žele demokratiju, ali samo takvu u kojoj novinari izveštavaju kako im se naredi. U suprotnom, taj je prodana duša kojeg treba pretući, zaklati, silovati... Njihova politika je samo nasilje, nemaju program, nemaju ideju za rešenje pitanje Kosova, kako otvoriti nova radna mesta - kaže Vesić za Pink.

Foto: YouTube printscreen

On podseća da je Ramuš Haradinaj najavljivao proteste u Beogradu kojima će srušiti Vučića, čak je i odbrojavao dane.

- Protesti su se desili, organizovao ih je Dragan Đilas. Neću ništa da tvrdim, ali mi je indikativno da Haradinaj najavljuje, a Đilas to i uradi. Jasno je da nam oko Kosova treba jedninstvo i zaista je ružno da opozicija radi ono što najavljuju albanski političari na KiM, a pre svih Haradinaj - zaključuje Vesić.

LJIMAJ NAČISTO PODIVLJAO! Bivši komandant zločinačke OVK od Srbije TRAŽI RATNU ODŠTETU!

Govoreći o usvajanju rezolucije o dijalogu sa Beogradom u kosovskoj skupštini, zamenik gradonačelnika ističe da je ova rezolucija, rezolucija protiv dijaloga.

- Dijalog vodi ka kompromisu, a kompromis ka trajnom, mirnom rešenju. Albanci ne žele mir i vidimo nervozu jer plan pravljenja nezavisnog Kosova ne ide onako kako su planirali: vidimo povlačenja nezavisnosti, neuspeh u Interpolu, neuspeh sa viznom liberalizacijom... Jasno je da Kosovo ne postoji kao država i da bez dogovora sa Srbijom trajno rešenje nije moguće. Veliki uspeh predsednika Vučića leži u tome što je uspeo da u međunarodnoj zajednici nametne to da nema rešenja bez Srbije i to priznaju čak i oni koji se zalažu za nezavisnost Kosova - kaže zamenik gradonačelnika.

Foto: YouTube printscreen

Dodaje da je jasno da će dogovor morati da se traži sa velikim silama, pre svega sa SAD, jer Albance ne interesuje šta kaže EU.

- Albanci već decenijama imaju plan da stvaraju stalnu nesigurnost kako bi isterali Srbe sa teritorije Kosova i Metohije, kako bi jednog dana mogli da im kažu "o čemu vi pričate sa nama? Tamo više nema vaših građana". Zato su se desila 1999, 2004, 2008. i sve ovo što se danas dešava - kaže Vesić.

AMERIKANCI OKREĆU LEĐA ŠIPTARIMA?! Tramp je svestan da je Kosovo DRŽAVA DŽIHADISTA U SRCU EVROPE!

Politika predsednika Vučića je politika dijaloga i dogovora, ali je za dijalog potrebno najmanje dvoje i velike sile koje će iza njega stati, podvlači Vesić.

Vesić Kosovo naziva "monstrum državom" koja ne može da zaživi bez Srbije.

- To je velika pobeda predsednika Vučića. Do pre pet godina smo gubili na svakom polju, a danas smo u ofanzivi i pridobijamo saveznike. Vučić putuje po svetu, razgovara i pregovara, a jasno je da na Balkanu nema trajnog mira. Srbija je ključna zemlja ovog regiona i ključno je da zadržimo želju za dijalogom jer pre ili kasnije, svaki se sukob završi dijalogom - kaže Vesić, dodajući da je jasno da Kosovo predstavlja bezbednosni problem za celu Evropu i teritoriju na kojoj se dešava najviše kriminala na kontinentu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mila

pre 5 godina

Nije iskljuceno da Haradinaj finansira Djikija da organizuje razne skupove.

Marko

pre 5 godina

Opozicija pravi cirkus,umesto da se svi ujedinimo i da pomognemo nasem narodu dole,to nam je sad najveci problem.

Nemanja

pre 5 godina

HAradinej i Djilas imaju toliko toga zajednickog, a najvise do izrazaja dolazi mrznja prema Vucicu, samim tim i prema ovom narodu i zemlji uopste.

Jelena

pre 5 godina

Haradinaj i Djilas prave plan kako da uniste Srbiju!!!

Zoro

pre 5 godina

Stvarno ne znam sta ova drzava ceka. Koliko sutra svi mi koji iole podrzava politiku napredne stranke I predsednika vucica treba da se brinemo za svoje zivote svaki put kad krenemo nekud.

Jana

pre 5 godina

Vlast je prejaka da mogu da je ruse pa makar se svi udruzili.

Goca

pre 5 godina

Srbi su hrabar narod i hrabro cuvaju svoja ognjista!

Davor

pre 5 godina

Đilas i albanci i dalje pokušavaju da obmanjuju narod ali im to više ne prolazi.

milab

pre 5 godina

Ne bi me zacudilo da postoji neki dogovor izmedju Djilasa i Haradinaja.

Dante

pre 5 godina

Kako su jadni. Isti su misle samo na vlast a ne na narod.

Mašnica

pre 5 godina

Njima je sopstveni interes ispred interesa građana zato ih narod i ne podržava.

Sonja

pre 5 godina

To je jos jedan dokaz da Djilasa ne zanima drzava Srbija vec licni interes.

Boki

pre 5 godina

Hoce na silu da dodju na vlast,al nema od toga nista.

Anja

pre 5 godina

Koliko mogu da shvatim a to je da ima nekog dogovora izmedju Haradinaja i Djilasa.

neo

pre 5 godina

Ništa se ne dešava slučajno,sve je to koordinisano iz istog centra moći, i ovi naši janičari na čelu sa Đilasom i ratni zločinci koji su nazovi vlast u Prištini.

Odgovornost

pre 5 godina

Ne razumem!! Zasto sadasnja Vlast Predsednik Vucic, ne poduzme nesto za ovakve mere nasilja.Dosta nam je vise Sila-Ulica .Sve ih pokupit u Zatvor,Koje Dzilas, unistijo narod , i jos bih da rusi unistava.Zatvor i strogo kaznit.. Pa da vidimo ko bih se onda usudijo izatci na Ulicu unistavat Imovinu koju treba i te kako da cuvamo..Zalosno

Ana

pre 5 godina

Ne bi nas uopste iznenadilo da Djiki saradjuje sa siptarima.Taj bi za pare i majku prodao!!

Bojan

pre 5 godina

Isti su,ni jedan ni drugi Srbiji ne zele dobro.

beli tigar

pre 5 godina

Ne bi me cudilo da su Djilasovci u dosluhu sa Albancima.

Mile

pre 5 godina

Siptarima odgovara slaba vlast, tako da je logicno da navijaju za Djilasa i njegovu bandu, pa za vreme njih je proglasena nezavisnost kosova

dva tela

pre 5 godina

Opozicija i vlast tzv. Kosova su dva tela, a jedna duša.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija