• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

25.12.2018

21:52

ŽELJKO MITROVIĆ OTKRIVA: Sergeja Trifunovića sam tokom bombardovanja 1999. vodio kod Vučića, MOLIO JE DA MU SREDIM DOZVOLU DA POBEGNE IZ SRBIJE!

Politika

ŽELJKO MITROVIĆ OTKRIVA: Sergeja Trifunovića sam tokom bombardovanja 1999. vodio kod Vučića, MOLIO JE DA MU SREDIM DOZVOLU DA POBEGNE IZ SRBIJE!

Podeli vest

Sergej Trifunović me molio da mu Aleksandar Vučić sredi dozvolu da u vreme NATO agresije napusti Srbiju, strašno se plašio rata. Vučić prvo odbijao, a na Sergejevo i moje navaljivanje ipak pristao

Vlasnik i direktor televizije Pink Željko Mitrović otkrio je da ga je glumac Sergej Trifunović u vreme NATO agresije 1999. godine molio da mu tadašnji ministar informisanja Aleksandar Vučić sredi dozvolu da napusti Srbiju, jer se plašio rata!

Prema Mitrovićevim rečima, Trifunović i on su se u to vreme intenzivno družili, a kada je počelo bombardovanje, glumac ga je svakodnevno zvao, tražeći način da dođe do Vučića.

Moljakao i plakao

Sadašnji predsednik Srbije, koga Trifunović danas na svakom koraku najprizemnije vređa, bio je jedini koji je Trifunovića mogao da izbavi iz zemlje usred bombardovanja.

- Sergej Trifunović je bio moj prijatelj. Dolazio je kod mene kući, na zabave koje sam organizovao. Jedan sam od odgovornih koji je Trifunovića pre 19 godina upoznao sa Vučićem. Bilo je bombardovanje i tad sam bio angažovan oko odbrane beogradskih mostova. On me je tih dana svakodnevno zvao i viđali smo se uveče. Imao je samo jedan zahtev, da mu nađem način da izađe iz zemlje i da zbriše odavde. Plašio se mobilizacije i opterećivalo ga je to sve što se dešavalo - objašnjava Mitrović, dodajući da je pokušao da mu pomogne:

- Vučić je tada bio zadužen za te dozvole kao ministar informisanja i zamolio sam ga za Sergeja, da ga pusti da ode iz države, jer nisam mogao da slušam njegovo plakanje svaki dan. Međutim, Vučić nas je tu otresao, nije hteo ni da čuje. Bio sam uporan i pritiskao ga svaki dan. Na kraju je prihvatio da dođemo kod njega. Posle silnog Trifunovićevog plakanja, Vučić mu je dao dozvolu i otišao je iz zemlje. Mislim da od tada postoji blaga netrpeljivost između njih dvojice - naglašava Mitrović.

Komentarišući ove navode, poslanik SNS Vladimir Đukanović ističe da Trifunović samo pokazuje kakav je čovek oduvek bio.

- Trifunović je tada moljakao kao poslednji bednik da ga puste van zemlje, jer se plašio mobilizacije. Čak je obećavao da će, kada ode u inostranstvo, da radi za državu. Međutim, niko nije bio ni lud da poveruje u njegove reči. Ali posle toliko moljakanja i kukanja, ipak su ga pustili iz zemlje. Tad je bio jadnik, sad je još veći - naglašava Đukanović.

Kmeči kao devojčica

Glavna urednica Studija B Ivana Vučićević smatra da Trifunović najviše hrabrosti ima kada je u sobi i tvituje.

- Tada hrabro vređa žene i preti, a čim se suoči sa stvarnim životom, plače kao devojčica. To je više puta radio pred Željkom Mitrovićem, koji ga je vodio kod Vučića iz straha od mobilizacije, koja mu nije ni pretila. Trifunović je hrabar i u masi kada huška ljude da linčuju novinara "Kontravizije", kao što je to radio prošle nedelje, jer bi sam verovatno pobegao glavom bez obzira. Možda je izvor sve te frustracije i mržnje, posebno prema Vučiću, zato što je bezuspešno moljakao da dobije pozorište u okviru 'Beograda na vodi'. Njemu su Đilas, Jeremić i ostali nešto debelo obećali, čim ih ovoliko brani, a Vučića napada. On radi za sopstveni interes, ne razmišljajući da li će to nekog koštati, boleti ili uvrediti - zaključuje Vučićevićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jela

pre 5 godina

Sergej je olos hrani kera da te ujede.Pljuje po nekome ko mu je zivot spasio.

Sara

pre 5 godina

Trifunović je samo pokazao kakav je oduvek bio. U međuvremenu pod dejstvom belog poroka je postao propali glumac i političar u pokušaju.

Branko

pre 5 godina

" NEMOJTE TAKO KAD JE SEGEJ U PITANJU!? PA ZAR ON NIJE DJITLEROVA I OPOZICIONA PERJANICA, KAD JE ON TAKAV ONDA JE I CIRKUS OPOZICIJA TAKVA. ZANIMA ME KOLIKO OVI IMAJU ILI UOPSTE NEMAJU MOZGA STO LUPAJU MINUSE NA KOMENTARE " !!!!????

NB

pre 5 godina

Šta se drugo moglo očekivati od osobe koja poziva na linč novinara i upotrebu kokaina.

Vladimir

pre 5 godina

Sergej je obična kukavica,jer ni u najtežim trenutcima nije bio uz srpski narod.

Nikola

pre 5 godina

\e moj Trifunovicu, pokrio bi se usima posle ovog javnog prozivanja i bruke

Vivijen

pre 5 godina

O Sergeju nevredi trošiti reči on je pravi probisvet.

Vivijen

pre 5 godina

Sergej je čovek koji nema moral i skrupula.

Bojana

pre 5 godina

Covek koji napada zene ne moze biti muskarac, pa ne iznenadjuje ni sto je zeleo da pobegne od mobilizacije. Takve lige jake su samo u masi, a ovako su najobicniji olosi.

Goran

pre 5 godina

Овим сада се тако захваљује за учињену помоћ ради свиг кукавичлука!

srecko

pre 5 godina

Sta ce covek tada nije imao za belo, pa je hrabrost izostala.

Jadranka

pre 5 godina

A zasto to Ivana Vucicevic nije spomenula u periodu bombardovanja ili nakon Nato agresije nego sada, ... i zasto je Ivana V. pristrasna ako je novinar. Izgleda kao da dobija nesto od tekuce vlasti.

Mašnica

pre 5 godina

Sramota je što jedna ovakva osoba misli da ima prava bilo šta da komentariše.

slađa

pre 5 godina

Nekako ne iznenađuje ovo što je Željko Mitrović rekao o Sergeju Trifunoviću. Iznenađuje da su svi na političkoj i javnoj sceni, elite, sarađivali ili se družili sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u nekom periodu života, a sada tvrde da u ovoj zemlji vlada strah. Kako je to moguće? Zašto ne verujete narodu koji veruje Vučiću i glasa za njega. Obični ljudi imaju neka sasvim drugačija sećanja na 1999. godinu. Bili su u svojim domovima, sa komšilukom, decom, porodicom, literaturom, malo muzike, nepreglednim užasom izvan sebe, uništenjem unutar svog bića, razoreni nesrećom i svakodnevnim stradanjem sugrađana, slikama i zvukom apokalipse. Nisu se družili sa Vučićem. Valjda zato i ne kukaju sada na njega, kao ovi koji jesu. Imali su svoja intimna skloništa, tajne ljubavi, izmaštane zaklone za svoju decu, utočišta u koja ne dopire niko nepozvan, grobove svojih predaka na kojima su bili svoj na svome, izvan ludila i besa sile koja je kidala najtananije strune života. I nakon svega, nemamo u sebi strah. već poštovanje za sve proživljeno te paklene godine.

Sava

pre 5 godina

Kukavica, kad je teško beži, a sad glumi neko ludilo!

milovan

pre 5 godina

Pa i Legija je branio toga Trifunovica u Nani kada je zbog njega Legija ranio jednog policajca. Plakao je i molio Legiju da ga zastiti,jer su mu neki likovi lupali samare.Tada ga Legija spasio.

Predrag Drugi

pre 5 godina

O Trifunoviću nemam dobro mišljenje, ali me čudi jedna druga činjenica. Kako ovaj Mitrović opstaje u svakom sistemu? Za vreme Miloševića je napravio ekspanziju svoje TV, vrlo dobro je opstao i za vreme DOS-a i Demokrata, a evo ga i danas gde je postao prvo i najvažnije glasilo SNS-a. Kako se on spajtaši sa svima koji su na vlasti? Prosto neverovatno.

predragm

pre 5 godina

AV obezvedjivao pasose za odlazak u Ameriku. Da je Sloba to znao sada bi AV bio pokojnik.

Kole

pre 5 godina

Pa zašto mu niste sredili papire, mislim da ode iz Srbije i da lepo bude taksista u Luksemburgu ili gde već. Ovako se blamira svaki dan.

Džipadžije

pre 5 godina

Sergej stvarno preteruje. Meša se u stvari koje ne razume. Treba da se posveti svojoj profesiji.

Drago

pre 5 godina

Pozdravila te Severina. I ona te je ostavila Ti si pravi hodajuci cirkus sa karakteristikama rijalitija.I to nekog kritikujes ..pokri se usima

mina1405

pre 5 godina

Šta reći za Trifunovića, veliko razočaranje..

jovan

pre 5 godina

Uprpali ste se krle22 i zvala vucicevic... i treba

Magi

pre 5 godina

Kakav je čovek Trifunović je dokazao glumeći u antisrpskim filmovima. Pametnom dosta.

Diler

pre 5 godina

Tako je Sergej je supcina i duzan mi je 300 eura za belo.

nesko09

pre 5 godina

Znaci tu se navukao?Izgleda bile dobre zurke,a i covek bio zaduzen da brani mostove.Svi ste vi iz iste kuhinje,gledate da oderete kozu narodu,a onda kud koji...

deda Raša

pre 5 godina

A ko ga abolira? Istina se polako nazire. Mitrovic i Vucic omogucili bezanje KUKAVICI, saznace se jednom i ko je pokrenuo pitanje abolicije svojih sinova i prijatelja. Sve je to bilo upereno protiv interesa ove Srbije. Pravi Srbi nisu bezali nego su i svoje zivote dali za Srbiju, zato im vecna slava i hvala. Ovaj im se vratio kao bumerang i sada, vidi cuda, hteo bi se i spasioca otarasiti.

Nadica

pre 5 godina

Kukavica , izdajnik , samoziv , nekulturan , agrsivan i mogli bi ovako jos dugo da nabrajamo!

mrav

pre 5 godina

I posle mislis Trifunovic je neki glumac stvarno dok ne cujes istinu.

ludi milojko

pre 5 godina

Pa i nije bas tako, g. Mitrovic je upoznao Sergeja tek po njegovom povratku iz inostranstva i to su se upoznali preko jednoga zajednickog prijatelja. Dozvolu od g. Vucica nije trazio, nego ju je odmah dobio posto je otac jednoga njegovoga tadasnjega druga bio visoki oficir Vojne obavestajne sluzbe.... Tako da g. Mitrovic malo izvrce pricu... sto normalno ne opravdava Sergeja u njegovim postupcima i izjavama koje samo stete njegovom ugledu,bar bi "opozicioner" morao da bude malo pristojniji...

Nikola

pre 5 godina

Sergej je uvek gledao da se izvuče, da napravi problem i ode! Izgleda da je zaboravio da je isti ovaj Vučić njemu ispunjavao želje...i to kakve???

Nale

pre 5 godina

Ko tebe hlebom,ti njega kamenom. Bilo davno,Trifunovic zaboravio...

selektor

pre 5 godina

Ništa novo od Sergeja otvorenog i javnog pljuvača i mrzitelja Srba i Srbije.

Nikola Djukonovic

pre 5 godina

Sergej nije covek, on je dripac bez morala i to dokazuje svojim svakodnevnim ponasanje. On je od onih ljudi koji uvek prvi beze, a vole da pod***u.

Dragana

pre 5 godina

I ovaj crv se javlja. Isti je on kao Trifunovic.

Aleksa

pre 5 godina

Iskreno, ovo me uopste ne iznenadjuje, Sergej je oduvek bio izdajnik i kukavica pa ne cudi sto je hteo da bezi iz Srbije u najtezim trenucima po nasu zemlju

Mara

pre 5 godina

Trebalo je da ste mu sredili dozvolu da je ostisao i da se vise nikada nije vratio.

Gluvi telefon

pre 5 godina

Sram te bilo Sergej. I tebe i tvog brata. Dno ste dna. Naš je predsednik vizionar a ti si drogeraš.

Maja

pre 5 godina

Ovo se i moglo ocekivati od propalog Trifunovica.

marija

pre 5 godina

Kad su se svi borili za svoju zemlju on je bežao!Sram ga bilo!Vidi se da je pravi patriota.

didi

pre 5 godina

on je hrabar samo na tviteru prah mu je spržio i ono malo mozga...

Gogi

pre 5 godina

Kakav je covek ovaj Sergej, olicenje olosa, tad je bio jadnik i bednik, a sad je sve to samo jos mnogo puta gori bednik, plus narkoman. Propali glumac, nece ga vise niko zvati da glumi, samo zbog ovakvog bezobraznog ponasanja.

Marcco

pre 5 godina

Glumio šiptara u onom filmu pa se primio i ne razlikuje više film od stvarnosti

misko

pre 5 godina

Sergej je uvek dakle takav bio ,zastitnik i borac za svoje licne interese.

SS

pre 5 godina

Pa i uloge su mu bile,pi*da od čoveka.Zato sad Vučić treba da mu da papire i da ga vrati u BiH odakle potiče pa neka tamo pobunjuje,preti i zavađa ,seronja jedan običan.

Marina

pre 5 godina

Trifunovic je covek od kojeg se ovako nesto i ocekivalo, mene iskreno ovo nije iznenadilo.

Marko

pre 5 godina

Sve to prica covek ciji je sin ubio nevinu devojchicu i na slobodi se seta, upravo zbog poznanastva sa Vuchicem. To prica covek u chijoj sobi, u hotelu, nadjena je mrtva zena, a Mitrovic takodje na slobodi. Pa, na njegovom mestu, ja, od sramote glavu ne bi provirio na ulicu. P.S Razumem vas zasto komentar necete objaviti...ipak ste vi rezimska novina.

pera

pre 5 godina

Mitrovic i Trifunovic zloce od ljudi koji samo sire nemire.

Ggffi

pre 5 godina

A ko bese palicama razbijao studio b tad? Pre farbanja..

Senovic

pre 5 godina

Шта ја имам од тога што нисам побегао него отишао на Косово да се борим и ризикујем живот. Где си ти био вуцибатино. А информер је Србски лист , а не дозвољава да се име напише на Србици-ћирилици.

GrofMonte

pre 5 godina

A od koga i zasto mu je bila potrebna dozvola?

GrofMonte

pre 5 godina

Od koga je i zasto trebao da dobije dozvolu?

Mihajlo

pre 5 godina

Rece drogirani Mitrovic i uze crtu kokaina sa stola, Nije ni cudo sto ti dolaze svaki dan da ti uzimaju uzorak krvi, Jel jos uvek placas 100 eura vadjenje krvi jel kao sto ti kazem "nemam dinara" ?

kole

pre 5 godina

A kako si ti to imao foru da nekome sredis da izadje iz zemlje tih dana?JUL?Ah da to je kul.Nije mi samo jasno pored tolikih ilegalnih prelazaka i dezertera koji su otisli preko on je plakao i molio bas tebe....koji si branio mostove....UAu

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17