• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

31.12.2018

18:01 >> 18:07

POČINJE KLJUČNI OKRŠAJ - SRBIJA IMA PLAN! Ono šta čeka LAŽNU DRŽAVU u 2019. NIMALO JOJ SE NEĆE DOPASTI!

Politika

POČINJE KLJUČNI OKRŠAJ - SRBIJA IMA PLAN! Ono šta čeka LAŽNU DRŽAVU u 2019. NIMALO JOJ SE NEĆE DOPASTI!

Podeli vest

Protekla godina nije baš bila godina uspeha za Prištinu - jer nije uspela da natera Srbiju na priznanje, a i izostala je i očekivana međunarodna podrška žestokom pritisku na Beograd. Iduća godina će im početi suočavanjem sa zločinima koje je teroristička OVK počinila nad Srbima i drugim nealbancima tokom svog delovanja

"Pobedili smo Srbiju u ratu, pobedićemo i u miru!", tom rečenicom je takozvani kosovski predsednik Hašim Tači završio 2018. godinu, koja nije donela velike uspehe za samoproglašeno Kosovo. Ali godina ispred nas donosi nove velike izazove u bici Beograda i Prištine za status južne srpske pokrajine, u koju se sve otvorenije i aktivnije uključuju i Amerikanci.

Kosovo svoju "nezavisnost" zida ciglu, po ciglu. Dobili su sporazum o pridruživanju i stabilizaciji sa Evropskom unijom, pokrenuli su proces vizne liberalizacije i oformili su svoju vojsku. Formirali su, kako tvrde, tim jedinstva za finalne pregovore sa Beogradom i očito uspeli u širokom luku da zaobiđu obaveze iz Briselskog sporazuma, naravno na štetu Srba, jer ZSO nije formirana, a sve je izvesnije i da neće, bar ne u onom formatu koji je dogovoren u Briselu.

Paralelno sa "uspesima", lažna državnost im se i "krunila". Nisu primljeni u Interpol, brojne zemlje su povukle priznanja, nisu uspeli da preko zapadnih moćnika nateraju Beograd na konačno popuštanje. I usled vidljive nervoze zbog tih neuspeha uveli su stoprocentne takse na svu robu iz centralne Srbije i BiH.

Novu 2019. godinu dve strane dočekuju sa različitim projekcijama. Priština najavljuje promenu formata pregovora i uključivanje Amerikanaca, dok Beograd očekuje da se otvore razgovori o razgraničenju, u kojima bi, ako se uključi SAD, morala da bude i Ruska Federacija.

ŠIPTARI, PRAVITE SE VAŽNI, ALI VIDEĆEMO DOKLE! Marin le Pen: Kosovo je kolonija SAD, napravljena jer TAD NIJE BILO PUTINA!

Izvesno je da Srbija neće direktno priznati Kosovo bez celokupnog dogovora koji bi podrazumevao i zadovoljenje srpskih nacionalnih interesa. Ukoliko bi bio rešen problem u vezi sa ZSO i napravljen dogovor o razgraničenju, za koji predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je jako daleko, Priština bi možda mogla da se nada da će u 2019. godini uspeti u onome što nije u prethodnoj - da barem dobije status članice posmatrača u Ujedinjenim nacijama i ostvari napredak na putu ka članstvu u Interpolu... Ali za tako nešto su nužni ozbiljni ustupci prema Beogradu.

Iduća godina će u Prištini početi sa suočavanjem sa zločinima koje je teroristička OVK počinila nad Srbima i drugim nealbancima tokom svog delovanja. Među prvima koje će Specijalni sud za zločine na KiM ugostiti je poznati komandant terorističke OVK zvani Sultan, koji bi imao štošta da kaže na temu OVK, ali i gotovo cele vrhuške u kosovskoj vlasti.

Plan Kosova za iduću godinu vrti se oko dve stvari - članstva u NATO-u i sporazuma sa Beogradom. U prvom se delimično mogu i nadati nekom pomaku, dok će drugi deo njihovih namera, izvesno je, ići malo teže nego što se nadaju, posebno ako se cela diplomatska borba izmesti iz Brisela, gde je doživela fijasko, i vrati u UN gde Beograd ima nedvosmislenu podršku Rusije i Kine.

Kosovo će Novu godinu započeti i integrisanjem granica sa Albanijom. Ta priča je već odavno dogovorena, a realizacija bi trebalo da bude "pokazana vežba" ne samo Srbiji, već i svetu da Albanci imaju "keca u rukavu" ukoliko ne bude išlo po njihovom i da vrlo lako mogu da ostvare i druge naume kao što je referendum o pripajanju Kosova Albaniji. Realizacija tog projekta definitivno bi izmenila mapu Balkana i dovela do novih prekrajanja granica, a možda čak i do sukoba.

PLENKOVIĆ NASRNUO NA SRBIJU, PA DOBIO ŠAMARČINU OD KOJE BRIDE OBRAZI: Premijer Hrvatske se baš ničeg ne stidi!

Na severu Kosova su vrlo verovatne nove tenzije, koje će biti možda i najveći ispit za Beograd, jer ukoliko novoformirana vojska Kosova ili specijalne snage KPS-a krenu da se raspoređuju po Severu i da "štite" objekte od nacionalnog značaja, poput jezera Gazivode, termoelektrane "Obilić", rudnika "Trepče", bezbednosne prilike bi ušle u "crvenu zonu".

Jer to bi na neki način značilo okupaciju severa Kosova od strane albanskih „dugih cevi" i nepoznanica je kako bi Beograd reagovao u tom slučaju, mada smo više puta sa vrha države čuli da postoji apsolutna spremnost da se Srbi zaštite - na sve načine. A pošto je Kfor dao blagoslov ROSU i za ulazak na Sever, neka konfrontacija bi, u najgorem slučaju, mogla da dovede do okršaja srpskih i međunarodnih snaga.

U međuvremenu, problem koji je Priština izazvala dizanjem takse na srpsku robu na 100 odsto, mogao bi, makar privremeno, kako se čuje iz Tačijevog kabineta, da bude gurnut pod tepih. I to samo da bi se Beograd pojavio na pregovorima u Briselu koji bi trebalo da se održe u januaru.

A cilj Prištine nije da sa Beogradom, pred odlazećom garniturom EU, utanači kada i kako će sprovesti obaveze iz Briselskog sporazuma, već da ga zvanično obavesti da će pregovori teći u novom odelu, u kojem EU neće imati vodeću ulogu.

Ono što bi Prištini moglo da "kvari igru" jeste nastavak trenda povlačenja priznanja Kosova, što je u 2018. učinilo 12 država. Srbiji u rukama ostaje čvrst argument i tapija na Kosovo u obliku Rezolucije 1244 koja je za sada glogov kolac ne samo u srcima kosovskih Albanaca, već i u srcu "velike Albanije". Još samo da to shvati i svet.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Totalni krah

pre 5 godina

Sve same pobjede,Kosovo je u 2018. bilo u defanzivi,samo su dobili vojsku,uveli takse,vozali se Gazivodama,hapsili po Mitrovici,dobili odobrenje da ROSU može ulaziti na sjever kada god hoće sa dugim cijevima i izbrisalo granicu sa Albanijom.Sve ostalo je bilo na strani srbije.

sasa

pre 5 godina

Vucko, o kakvom priznanju Kosova pises? Nije valjda AV odlucio da postane najveci srpski izdajnik u nasoj istoriji...

Petar

pre 5 godina

Ova budala od Predsednika Srbije ima plan?! Ne zezajte narod, pa on nema pameti.

Sasa

pre 5 godina

Za njihove kite mi imamo vazelin, to je plan nase odbrane za iducu godinu.

Saradžogla

pre 5 godina

Ти ружни албанцу по имену Харадинај,ниси ти никога победио.Дошло је до споразума јер сте ви муџахедини успели да убедите свет ,,да сте нападнути,, а Србија је била држава проклетих комуњара.А за запад је исто као када бику машеш црвеним плаштом испред носа.Данас ти муџахедини 'ебу целу Европу.Европљанин се прекрсти и замоли бога да срећно дође до стана јер у метроу,трамвају,аутобусу и на улици муџахедин убица са експлозивом разнесе себе и убије оне у близини!А у Амеици која мисли да је Сједињена бивају урагани,поплаве ... Бре,нису способни ни пожаре да угасе па су им цела насеља и њуди изгорели?

Mili

pre 5 godina

Ono šta čeka Srbiju je brisanje granice sa Kosovom i Albanijom i do kraja 2019g pripajanje Albaniji Preševačke dolina koja ima preko 80% albanaca ko i Niš i to sve mirno bez ispaljenog metka....

Film

pre 5 godina

BRANITELJSKA "HIMNA" BACI BOMBU, GONI BANDU! Na današnji dan prvi put izvedena ‘Bojna Čavoglave’ Snima se prvi film o srpskiim zločinima u Vukovara na Ovčari: Dnevno.hr JE LI OVO NAJIŠČEKIVANIJI FILM U HRVATSKOJ? Cure kadrovi sa snimanja ‘Šestog autobusa’, mučnog filma o Ovčari Pre serije i filma o Anti Gotovini izašao je film o drugom hrvatskom heroju 90ih: Dnevno.hr DOČEKALI SMO: ‘TIGAR KOJI JE IŠAO PRVI’: Snimljen film o Gavranu, heroju čija priča oduzima dah! Ne prestaju borba oko istine o Jasenovcu: Croative.net ANDRIJA ARTUKOVIĆ: U JASENOVCU POČIVA MOJA VOJSKA I MOJ HRVATSKI NAROD. AKO NE VJERUJETE ISKOPAJTE JER DUGMAD S VOJNIČKIH BLUZA JOŠ NIJE SAGNJILA! HRT snima novu seriju Doba Uskoka o herojskim Uskocima u Senju zbog kojih su Osmanlije vikale "Čuvaj nas Bože od Senjske ruke" dok je Srbija bila u 500g ropstva a serija će biti kažu ista senzacija ko i serija Hrvatski kraljevi i serija Alka o Sinjskoj Alci i Repubika o gradu Dubrovniku....

Đojleni

pre 5 godina

Nikakav genocid ni sveta voda posle gej parade ne može ovo da očisti i izbriše! Zašto se ovo, ne zna i ne sme da se uči u srpskoj istoriji, jer prvo su Srpkinje, morale prve bračne noći, pod turčina pa su posle morali i Srbi Đojleni: Blic.rs JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA www.blic.rs/riznica/jeste-li-culi-za-djojlene-pre-gotovo-200-godina-srbija-je-iz-budzeta-placala-mlade/j4j89zd ....U Osmanskom carstvu postojanje muškog harema je bilo potpuno legitimno, kao i držanje ženskog harema, što su u punoj meri koristili sultani i ostali velikodostojnici. Tako su i u Beogradu u 19. veku postojali muški haremi u kojima su mladići služili za novac koji im je isplaćivan iz budžeta tadašnje Srbije..... E tako će opet biti za arapske šejke i albansku mafiju i bogate migrante....A eto opet se hrvati ko nekada u Austrougarskoj i sada spojili sa svojom Evropskom katoličkom braćom u EU i opet će gledati kako muslimani porobljuju i gaze i guze njihovu izdajničku i genocidnu i krivoslavnu srpsku "braću" ma bar tih po analizi gena 33% Južnih slovena-hrvata u Srbiji? ZAŠTO SE O TOME ĆUTI?

Propali planovi

pre 5 godina

STARI PROPALI PLAN: Valerijanov Memorandum SPC 1941g NOVI PLAN: Prvi Memorandum SANU 1986 -Youtube POČETAK: Početak balvan revolucije u RH , 1989-1990-Youtube PROVEDBA: B92: Beograd, Srbija 1991-Bacanje cveca po tenkovima JNA-Youtube VRHUNAC: Uvježbavanje bijega iz Krajine - srpanj 1995-Youtube GENOCID: Europe's Muslim Holocaust Short Documentary #Srebrenica-Youtube KRAJ: Oluja-Predaja 21.Kordunskog Korpusa Srpske Vojske-8.08.1995-Youtube POSLEDICE: Bombardovanje Srbije 1999 (Ceo Dokumentarac)-Youtube PLAN ZA ISPRAVAK PRVOG PLANA: Drugi Memorandum SANU (2011)-Youtube NOVI PLAN: Mora da se izbije bar na albansko jezero Gazivode kad se nije moglo u Karlobag na more! Jezero Gazivode produbilo podjele na Kosovu-Youtube PLAN ZA SPASAVANJE OD POSLEDICA SVIH PROPALIH PLANOVA: Treba ODMAH na Jug Srbije naseliti bar nekih 500 000 migranata da ga Albanci ne preuzmu ko Kosovo sa svojom brojnošću a posle kad SPC i propaganda naprave svoje za jedno 50g sve će to biti Veliki i Nebski srpki narod i to najstariji na svetu od Adama i Eve kako se to i uradilo posle 500g ropstva.

Strazbur

pre 5 godina

Znate kako je ono na dočeku rekao Gotovina: Pobjeda u ratu i pobjeda i u miru. Namesto Velike Srbije eto SVE IZGUBIŠE a hrvati uništiše velikosrpsku propagandu! Strazbur odbio i tužbe Srba prognanih iz Hrvatske a sudac im u obrazloženju presude rekao da je ovakva tužba NEPRIHVALJIVA protiv RH koja se branila i da zato nemaju pravo žalbe tako da su sada izgubljene sve tužbe i za "proterivanje" i za "otetu(konfiskovanu) imovinu" pa može da se pređe na ratnu štetu i poglavlje 23. I šta sada tu reći posle rata i agresije i genocida i egzedusa ipak živih Srba nego fala ti Bože pravde i krivousti doktore Franjo Tuđmane? Novosti.rs Strazbur odbio tužbe Srba prognanih iz Hrvatske! Srbija i četnici i vojvode i Linta i Savo i njegov Laženas imaju jedan VELIKI problem a to je taj da više nismo u 91g da se lažemo bar ne pred svetom... VJEZBA BJEZANJA-Youtube www.youtube.com/watch?v=UYjh3aAvczc Hrvatska Vojska dijeli hranu srpskim izbjeglicama u Topusko-Youtube www.youtube.com/watch?v=qUaa-y28ITQ Nije ova tužba jedina odbačena jer šta je drugo preostalo četnicima posle 95g.... Večernjilist.hr NISMO SLJEDNICI NDH Odbačena tužba Srba protiv Hrvatske! Tražili su 3,5 milijardi dolara za oduzetu imovinu. Inače kada ti se tužba ne izgubi na sudu nego ODBIJE-ODBACI to znači da si lagao za ceo slučaj i više NEMAŠ pravo da tužiš i.

Nile

pre 5 godina

Retko koji srpski medij piše da su ovih dana saslušani optuženi srpski piloti koji su bombardovali Banske dvore u Zagrebu da ubiju Tuđmana a na saslušanju terali stare priče o jeziku da je srpski i da su i hrvati srbi i to posle analize gena koje je pokazala i dokazala da je baš obrnuto od toga!

KAŽU

pre 5 godina

Nije mogao Slobo izbiti na hrvatsko more pa neće moći ni Vučić na albansko jezero! Haradinaj: Treba da pokažemo Srbima gde im je mesto i uradimo isto što i Hrvati! Srce srbije je izvađeno ilegalno dok je pacijent bio bez svesti posle Oluje i sada ide na legalnu transplataciju u Majku Albaniju! CG je za logore na svojoj zemlji(Morinj) isplatila odštetu za 220 hrvatskih logoraša i zbog zločina osudila 4 svojh bivših pripadnika JNA na 12g zatvora e tako se radi na putu za EU po poglavlju 23(sudstvo)! Hrvatski ministar za državnu imovinu reče na HRT-u da je RH za 6 srpskih i 15 bošnjačkih hotela i odmarališta dobila čak 347 ponuda za koncesiju a od nje bi se državni budžet punio svake godine sa 217mil.Kn(30mil.E)! Papa Franja na proleće ide na "Balkansku turneju" a u Srbiju neće 100% nakon šta je onako izigrao SPC i četnike sa Komisijom za Stepinca gde se videlo da sem laž i i mržnje nemaju ništa protiv njega iako je arhiva NDH u Beogradu šta sada treba još da dođe u Srbiju da im to "nabije na nos"? Tramp poručio da SAD više neće i ne može da toliko troši da besplatno bude Svetski policajac i da će sada svi videti kako je to i sve zemlje u buduće će morati da plate za njegovu zaštitu!

Marko

pre 5 godina

Visoka politika! Kada se čvor rasplete na Kosovu više neće biti Srba jer se ovde priča o teritoriji a ne o ljudima. Kakogod završi ta priča sa Kosovom većina Srba će morati se preseli u Srbiju i da im se daju napuštene kuće i imanja da ljudi konačno bez straha mogu da žive i rade za dobrobit svoju i svoje zemlje. Jer problem sa Albancima je vekovni, ko misli da će ga sada rešiti u korist Srbije, taj greši, a sa narodom koji tamo živi ne treba se poigravati već mu pomoći.

bato

pre 5 godina

Ono sto Siptari rade i traze treba traziti i RSrpska, samo ih pratiti sta oni trze odmah to isto tazi i RS !

barbarosa

pre 5 godina

nadjete neke bezvredne poput lepena, pa i u Rusiju ima neke opozicionara koji podrzavaju nez. kos. ali vi nkjih ne pokazujete a ovi stov as se svidjajau na sva zvona. sramota, posebno za ovaj list nazovi list inf.

joca

pre 5 godina

Dobro je što su šiftari napravili autoput do Albanije ,i što će otvoriti granicu sa Albanijom,jer kada budu masovno bježali uskoro sa Kosova za Albaniju bržje će pobeći sa Kosova,.Kosovo i metohije je Srbska zemlja od Boga dodeljena,i tako će ostati. dva jaka razloga zašto će Šiftari bježati sa Kosova Prvi je suđenje šiftarskim treoristima za sva zla učinjena nad Srbima,i naglo povlačenje priznanja Kosova od mnogih država, Drugi je razlog kada Ruska vojska dođe na Kosovo,i kada vide da Anglo-Amerika naglo propada,a Rusija se naglo uzdiže,to će biti kraj šiftara na Kosovu,i nikada se više neće vratiti.ostaće samo pravedni i pošteni šiftari. ti dani se naglo primiču.

Mile lala

pre 5 godina

Једино решење је да Србија престане да се фемка. Шиптаре и крвнике може привести познанију орава, само чврста, брза и ефикасна војна кампања, са јасним циљем. Изаћи на званичне међунаеодне границе Србије, хаошење свих кевника и увођење уставног поретка међу људе нљ КиМ. Све друго је млаћеље празне сламе и чекање момента кад ће са КиМ отићи сви преостали Срби, због свакидневног отитиска

Ivan

pre 5 godina

Dok Rusi ne tresnu samarcinu Siptarima nema razgovora ali to zavisi od nas sad je prilika da se dogovore o svemu i da Rus zapreti svima redom a i da dovuce kao demostraciju sile rakete serije s 300 ili s 400 malo da plasimo narod u okruzenju .Samo ostar nastup i zube da im pokazemo pije vodu.

sasa

pre 5 godina

Vučić će prodati Kosovo da bi dobio Nobelovu nagradu za mir.Živi bili pa videli.

sasa

pre 5 godina

Zašto ne objavljujete komentare?Ja sam veći Srbin nego vi.Ne sviđa vam se.Zašto niko nesme da misli drugačije od vas.Jesam za Vučića,ali ako nastavite tako,vi ćete me okrenuti protiv njega.

milan

pre 5 godina

šiptarski i ustaški teroristi i druga bagra nikad nebi pobedili srbiju da nisu u zadnjih 50 godina pravili plan i ćekali momenat da se osvete srbiji za sve ratove pošto srbija u svojoj istoriji nikad nije izgubila u ratu več samo za zelenim stolom ali doćiče opet našiš 5 minuta i onda nema milosti živela srbija

SS

pre 5 godina

Kad izgradimo bolje i više na KiM,otplatimo dugove i ko zna šta još,šta će mo onda......Gledajmo istini u oči,Srbima tamo je najteže,i dokad će tako da žive.

Mi

pre 5 godina

Ne treba se zavaravati sa tim "specijalnim sudom". Ti sudovi osuđuju samo Srbe. Svi ostali su "nevini".

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17