• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbin.info/bog-rata.com

04.01.2019

15:51 >> 16:09

(VIDEO) SRBIJA UZIMA HELIKOPTERE SA ROTACIONIM MITRALJEZIMA: Kiša olova čeka svakog KO SE NAMERI NA H145M!

Politika

(VIDEO) SRBIJA UZIMA HELIKOPTERE SA ROTACIONIM MITRALJEZIMA: Kiša olova čeka svakog KO SE NAMERI NA H145M!

Podeli vest

Erbasovi višenamenski helikopteri H145M koji će ove godine stići u jedinice Vojske Srbije, kao i policijske snage, će moći da koriste i rotacione mitraljeze GAU-2B/A poznatije kao "Minigun"

Verzija helikoptera sa ovakvim naoružanjem je idealna za borbu protiv terorističkih grupa, i generalno sukobima niskog intenziteta. Za sada se tačno ne zna da li će naša država u paketu opreme za ovaj helikopter, uvrstiti i ova sredstva. Ministar odbrane Aleksanda Vulin je nedavno izjavio da će to uglavnom biti ubojna sredstva iz domaćeg razvoja.

Nemci su određen broj svojih vojno-policijskih helikoptera ovog tipa opremili sa rotacionim mitraljezima. Uglavnom će ga koristiti specijalne vojne i policijske jedinice.

(FOTO/VIDEO) KADA BI SRBIJA IMALA S-400 MOGLA BI DA BRANI NE SAMO SEBE I SRPSKU VEĆ I... Evo zašto se Zapad plaši ruskih PVO sistema!

Radi se o šestocevnom mitraljezu u kalibru 7,62mm napravljenom po legendarnom "Gatling" mehanizmu. Zahvaljujući ovom mehanizmu koji se sastoji od šest mitraljeskih cevi koje pokreće elektromotor, dobijaju se impresivne vrednosti kada je u pitanju sirova vatrena moć ovog oružja. Njegov tempo gađanja se kreće u rasponu od 2000-6000 metaka u minuti. Efektivni domet mitraljeza iznosi oko 1000 metara, a puni se povezanim redenicama kapacitetima od 2000 i više metaka. Pojedine municijske kutije mogu da sadrže i redenike sa 4000+ metaka koje ovaj mitraljez može da ispali za manje od jednog minuta.Ceo mitraljez pokreće elektromotor koji generiše snagu 24-28 volti.

Ovakav tip helikoptera je uglavnom namenjen za potrebe specijalnih jedinica vojske i policije. Sastavi poput SAJ (Specijalne antiterorističke jedinice) MUP-a RS ili bataljona Kobre Vojske Srbije, imaju potrebu za helikopterom koji je opremljen ovim tipom mitraljeza.

SRBIJO ČUVAJ SE EU, OSTAĆEŠ BEZ SRBA! Komšije žestoko platile evropski san, za tri godine iz Hrvatske ISELILO 230.000 LJUDI!

On bi bio idealno borbeno sredstvo za neposrednu vatrenu podršku komandosima na zemlji, tokom izvođenja protivterorističkih operacija.

Srbija je od nemačkog proizvođača naručila devet helikoptera H145M. Pretpostavka je da će pet helikoptera biti raspoređeno u jedinice Vojske Srbije, dok će četiri jedinice dobiti MUP RS. Realizacija kompletnog ugovora se očekuje do kraja ove godine.

BIA PROVALILA ŠIPTARSKI PAKLENI PLAN: Albanci će izvršiti TERORISTIČKI napad na SEVER KOSOVA, a za to optužiti SRBE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 5 godina

Хеликоптер може да служи само за транспорт и СЛАБО НАОРУЖАНУ ВОЈСКУ! Један добро бачен камен може да га приземљи фигуративно речено. Данас војске имају јаке далекометне снајпере.Ракетице са рамена и сваки хеликоптер може очас да буде бескористан. Тако да и није неко појачање ако наша војска добије хеликоптере? Моје се зна ... Када имаш атомску бомбу ти си главни у сокаку.Како доћи до атомске бомбе?Мало бољи студенти прочитају рецепт како се она прави на интернету! Да не мислите да је стари Џоле написао глупост?Е,па,несам!

Thomas

pre 5 godina

De Bre. Idite na lecenje. Kakvi kompleksi. Cuo sam da ce hrvati kupiti Katapulte. Siguran sam da Srbija na to ima odgovor.

ludi milojko

pre 5 godina

lepo, lepo.. a da li uopste znate da siptarska vojska treba da dobije 14 borbenih helikoptera Cobra, od amerikanaca kao vojnu pomoc, helikopteri su bivsi helikopteri USMC, starija su generacija kao mi-24, ali su jako pokretljivi iimaju rotacioni top 20mm kao vodjene i nevodjene rakete, plus na to modernizovani su... siptarski piloti za njih se obucavaju u turskoj i americi...

zoran

pre 5 godina

Nemoj samo da ovaj ministar odlučuje šta će biti kupljeno. On nije služio vojsku kada je to bilo besplatno, ne ume on ni krpicu iz cevi da izvadi. Ali voli u sve da se meša i da priča, priča, priča. Najmanje je važno to što nema šta da kaže, ali u sve se meša. Sad mu nije dobra ni politika koju predsednik vodi. Samo još nije smislio šta je to što nije dobro. Za poslednjeg JUL-ovca i to je više nego dovoljno.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija