• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Kosova info/Informer

09.01.2019

11:36

UKINITE TAKSE, ODMAH! EU poslala još jedno UPOZORENJE Prištini, a spreman je i sledeći korak - SUSPENZIJA HARADINAJEVE ODLUKE!

Politika

UKINITE TAKSE, ODMAH! EU poslala još jedno UPOZORENJE Prištini, a spreman je i sledeći korak - SUSPENZIJA HARADINAJEVE ODLUKE!

Podeli vest

Kosovska delegacija imala je sastanak sa Timom EU za spoljašnju akciju (EEAS) i sa Federikom Mogerini, piše Koha Ditore.

Prva poseta Briselu delegacije Prištine za dijalog sa Srbijom prošla je u predstavljanju poruke dijaloga i stava učesnika u razgovoru, pišu prištinski mediji.

Sa strane EU, podsećano je na ulogu i ciljeve EU u stvaranju uslova za nastavak dijaloga, a naglašeno je da je neophodno hitno ukidanje taksi koje je Kosovo uvelo na srpske proizvode.

 

 

Kosovska delegacija imala je sastanak sa Timom EU za spoljašnju akciju (EEAS) i sa Federikom Mogerini, piše Koha Ditore.

Predvodnici delegacije Prištine, Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti, koji su bili na čelu velike delegacije, insistirali su da je ova delegacija jedina adresa za dijalog, i da čak pozivi za Hašima Tačija treba da idu preko ove delegacije.

Foto: Tanjug

 

Iz EU su odgovorili da "nije na EU da određuje ko treba a ko ne treba da prisustvuje dijalogu, ali da EU traži hitno uklanjanje taksi na proizvode iz Srbije".

Prištinski mediji zaključuju da je, izgleda, jedini način da se nastavi dijalog "suspenzija" taksi koje je uveo Ramuš Haradinaj.

Fabrici: Takse Prištine treba da budu ukinute odmah

Uvozne tarife koje je uvela Priština su u suprotnosti sa CEFTA i nisu u duhu S SP-a i te mere bi trebalo da budu ukinute odmah, kaže šef Delegcije EU u Srbiji Sem Fabrici. 

Fabrici je, u intervjuu za Blic, rekao i da transformacija Kosovskih snaga bezbednosti treba da se odvija "u skladu sa Ustavom Kosova i uzimajući u obzir interese i zabrinutost svih zajednica na Kosovu, relevantnih partnera, entiteta i organizacija”, i istakao da bi što pre trebalo uspostaviti ZSO i implementirati ostale dogovore između Beograda i Prištine, uključujući i energetski. 

Foto: Tanjug

 

Kako kaže, EU je jasno saopštila svoj stav.

Na pitanje da li se Brisel oseća “možda izdano” od Prištine, Fabrici odgovara da EU ne štedi napore, dobru volju i upornost da pomogne Beogradu i Prištini da dođu do dugoročnog, održivog i obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa i da, uprkos nedavnim poteškoćama, Federika Mogerini ostaje posvećena olakšavanju dijaloga. 

- Nedavna sednica Saveta za stabilizaciju i pridruživanje i sastanak Zapadnobalkanske šestorke kojima je predsedavala bili su posvećeni stvaranju uslova da se prevaziđu trenutne teškoće - rekao je Fabrici.

Upitan da li Brisel planira da povuče konkretne poteze povodom ponašanja Prištine, Fabrici navodi da EU nastavlja da poziva na dijalog i uzajamno poverenje, te da planira da pozove zvaničnike Beograda i Prištine da nastave dijalog čim budu spremni. 

- Nedavno imenovanje tima za dijalog u Prištini je pozitivan korak - dodao je on.

Foto: Reuters

 

Ukazao je da dijalog ostaje ključni koncept i dodao da je “ohrabrujuće da, i pored teškoća, sve strane pozivaju na dijalog, jer ne postoji alternativa postizanju dogovora”.

- Političko liderstvo i dugoročna vizija su neophodni više nego ikada za prevazilaženje teške situacije i uspostavljanje značajnog napretka na putu ka EU - dodao je on.

Na to što se američki predsednik lično umešao u dijalog sa inicijativom, Fabrici kaže da je to pozitivna poruka iz SAD, jer je u pitanju snažan podsticaj i Beogradu i Prištini da iskoriste priliku da krenu napred na putu dijaloga pod pokroviteljstvom EU. 

Kako kaže, to pomaže i da se obnovi zamah, kako bi se došlo do sveobuhvatnog rešenja, koje će biti ključni element za stabilnost i integraciju čitavog regiona. 

- Mogerini je prenela istu poruku predsednicima Vučiću i Tačiju tokom liderskog ručka 19. decembra u Briselu. Saradnja na relaciji EU-SAD ostaje snažna i pozitivna sila - dodao je Fabrici.

Foto: Tanjug

 

Kako je rekao, EU ostaje, po veličini, prvi politički i ekonomski partner, prvi investitor i donator u Srbiji. 

Fabrici podseća da je sa Srbijom otvoreno 16 poglavlja, što je, kaže, potvrda napretka u pregovorima i dobrog rada Srbije. 

Dodaje da je u toku rad na proceni koja su dalja poglavlja “sazrela” za buduće otvaranje. 

Ukazuje, ipak, da je otvaranje novih poglavlja svakako pozitivan korak, ali da ono predstavlja samo jednu fazu procesa, odnosno da je ključno da se reforme u potpunosti implementiraju. 

- U toj fazi, zatvaranje poglavlja označava značajan napredak u procesu. Dosad, Srbija je privremeno zatvorila dva poglavlja (obrazovanje i nauku i kulturu) - kaže Farbici.

Ukazuje da su vladavina prava, sa normalizacijom odnosa sa Prištinom, najvažniji elementi za označavanje opšteg napretka u pregovorima sa EU. 

- Prošlog decembra, Komisija je objavila dvogodišnji izveštaj procesa reformi u tim oblastima, poglavlja 23 i 24. Izveštaj je predat srpskoj vladi i on sadrži jasne indikacije i smernice za oblasti u kojima su neophodni značajni napori: ustavne reforme pravosudnog sistema, borba protiv korupcije, sloboda izražavanja, regionalno pomirenje i dobrosusedski odnosi nabrojani su kao neka od najvažnijih pitanja - naveo je Fabrici.

Foto: Tanjug

 

Fabrici je takođe istakao da je EK predložila da se za 20 odsto poveća količina sredstava koja će biti dodeljena Srbiji, kao i ostalim partnerima u region, u novom finansijskom ciklusu EU koji počinje 2021. godine.

Podsetio je da je EU pomogla u završetku gradnje novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu, uz izdvojena sredstva za reformu javne uprave (80 miliona evra), za jačanje vladavine prava (oko 80 miliona evra), obezbeđivanje regionalnog socijalnog stanovanja (180 miliona evra), jačanje regionalne saradnje i unapređenje obrazovnog sistema.

Precizira da Delegacija EU u Srbiji upravlja portfoliom od više od 700 projekata. 

Za ovu godinu, među projektima koje će EU pomoći nabrojao je, projekat za pomoć tužiocima, sudijama i policiji u zajedničkoj primeni Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, otvaranje Golubačke tvrđave, obnovu i izgradnju sportskih objekata, početak radova na gasnom interkonektoru između Srbije i Bugarske.

- Borba protiv korupcije, socijalno obrazovanje, kultura i turizam, energetika su neki od primera gde EU doprinosi Srbiji i njenim građanima - kaže Fabrici.

Na pitanje da li vidi napredak u oblasti vladavine prava i slobode medija, uz pominjanje da je nedavno novinaru zapaljena kuća, Fabrici kaže da je ono što se desilo novinaru Milanu Jovanoviću “izuzetno zabrinjavajuće”, da pažljivo prate taj slučaj i da očekuju da vlasti brzo sprovedu istragu i dovedu krivce pred pravdu. 

- Bezbednost novinara redovno se razmatra u našim godišnjim izveštajima i biće spomenuta i u izveštaju za 2018. koji će biti objavljen na proleće ove godine. Kako stalno naglašavamo, očekujemo da Srbija bude mesto koje neguje i štiti slobodu izražavanja i slobodu medija - kaže Fabrici.

ZMIJU SAMO MRTVI SRBI ČINE SREĆNIM! Tači: Hvala NATO alijansi što je BOMBARDOVALA SRBIJU!
 

Podseća i da je Delegacija EU, zajedno sa OEBS-om, uključena u rad na novoj Medijskoj strategiji i da ohrabruje vlast i medijske i profesionalne asocijacije da nastave da grade međusobno poverenje i saradnju. 

- Vidimo dobru volju i to se može smatrati znakom napretka u toj važnoj oblasti za evropske integracije Srbije. Ali, naravno, ono što će biti važno jeste implementacija dogovorenih mera i stvaranje pravog okruženja za slobodu izražavanja - kaže Fabrici.

ŠTA AKO SRBI "SRUŠE" GRANICU NA DRINI kao odgovor na to što ŠIPTARI UKIDAJU GRANICU SA ALBANIJOM?!

 

Što se tiče pravosuđa, EU i dalje insistira da se u poglavlju 23 preduzmu mere za povećanje nezavisnosti sudova, njihove efikasnosti i odgovornosti. 

- Nacrt reforme Ustava konačno je stigao u parlament u decembru nakon dugog pripremnog rada. Očekujemo konstruktivnu, transparentnu i inkluzivnu debatu kako bi se napredovalo u toj ključnoj reformi. Nezavisnost pravosuđa je temelj demokratske države - zaključio je Fabrici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
voja

pre 5 godina

Hajde da EU povuče neki konkretniju potez, sankciju usmerenu ka Prištini zbog uvođenja taksi, a ne samo da upozorava, i da ostaje sve na rečima!

Marija

pre 5 godina

Ako ne ukinu takse EU mora da primeni drasticne mere prema Pristini jer to ne bi vodilo nicemu.

NIkolija

pre 5 godina

Nas bas zanima ko ce pobediti sada, da li KiM i odluka Pristina jaca od odluke EU koja ima nameru da ukine povecanje taksi.

Jovan

pre 5 godina

Bas me interesuje kakva ce biti reakcija Pristine sad kad znaju da ce dobiti po usima ako ne ispune zahtevano. Sa njima i treba samo tako pricati, oni jedino razumeju jezik sile.

tisma

pre 5 godina

Da vidimo da li ce se siptarsko pleme oglusiti se o jos jedno upozorenje EU?!

star

pre 5 godina

Još jedno bolno upozorenje Prištini od EU, da pod hitno ukinu takse na robu iz Srbije, nadam se da će posle ovoga EU biti rigoroznija prema Prištini.

Simka

pre 5 godina

Samo ostro, tako treba narediti im da ukinu takse!

Milos

pre 5 godina

Dugo im je trebalo da donesu ovu odluku, moraju i da se kazne ovakvi postupci.

Oki

pre 5 godina

Bilo je krajnje vrreme za ovakvu reakciju Mogerinijeve.

Voja

pre 5 godina

Konacno i EU da uradi nesto kako treba i u nasu korist.

jeca

pre 5 godina

Ne upozoravajte vise,nego reagujte ali ovog puta ostro i stvarno.

Ivana

pre 5 godina

Takse se moraju ukinuti, vise nema smisla koliko muce time nas narod.

Miloš

pre 5 godina

Tači i Haradinaj su lažovi i lopovi, ne poznaju ekonomske principe. Samo bi da ulaze u konflikte i razore na Balkanu. Konačno jedna reakcija od strane EU, da bi se nastavili pregovori potrebno je da se ukinu takse!

Luka

pre 5 godina

Treba ih malo klepati po usima, oni su im i dozvolili da se ovako bahate

Sanja

pre 5 godina

Daj Bože da je EU ozbiljna u svojim namerama!!!

Tresimesi1

pre 5 godina

Do kada ćete samo iznositi stavove i pričati u etar, a od rezultata ništa.Gospodo iz EU pređite sa reči na dela.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

EU je pristupila problemu taksi previse mlako, misleci da ce Albanci tako lako da popuste. Treba im postaviti uslove da ne ocekuju implantaciju u bilo kakve ustanove i saveze, dok ne ukinu takse i ne normalizuju zivot na Kosovu, i Srbima, i svojim sunarodnicima.

Vlada

pre 5 godina

Međunarodna zajednica mora da se uozbilji i da utiče na prištinu da ukine takse.

Sale

pre 5 godina

EU bi morala da natera Prištinu da ukine takse.

Miloš

pre 5 godina

Srbija ne treba da pristaje na nastavak pregovora bez prethodnog ukidanja taksi.

Nina

pre 5 godina

Poznavajuci drugu stranu tesko da ce tu biti pomaka!

MINJA

pre 5 godina

Naređenje izvršenje,videćemo da li će tako biti.

Ivan Ivanović

pre 5 godina

Konačno da vidimo i to čudo, da EU malo jače pritisne Prištinu. Dosta su radili šta su hteli.

Ivana

pre 5 godina

Videćemo kako će Priština da reaguje na ovo upozorenje.

Dex

pre 5 godina

Takse koje je Priština uvela zaista ne vode ničemu, ono što oni rade je sramotno ali očigledno je da oni o sramoti i ne znaju ništa.

Bojana

pre 5 godina

Morace da reaguju na sankcije jer oni nece drugacije da prihvate.

Jole

pre 5 godina

Treba Albance iz Pristine jos ostrije pritisnuti.

Zdravka

pre 5 godina

Trebala je odmah uslediti suspenzija uvedenih taksi a ne čekanje da se Priština inati sa Mogerinijevom.

Mirko

pre 5 godina

Albanci slušaju samo Amerikance. EU ne može ništa.

caca

pre 5 godina

Sa Pristinom je trebalo odavno samo ostro da se postupa!!!Ali,nikad nije kasno da se izvrsi suspenzija Haradinajeve odluke!!!

Milan

pre 5 godina

Ako celokupna međunarodna zajednica izvrši pritisak na Alabnce oni će morati da povuku takse.

Srba

pre 5 godina

Napokon da i EU. donese pametnu odluku, ovo sta rade Pristinske vlasti ne dovodi do konacnog resenja problema.

Mia

pre 5 godina

Vreme je da se te takse skinu, nanele su svim ljudima na KiM ogromne štete

NB

pre 5 godina

Čak su i njihovi zapadni saveznici i mentori uvideli pogubnost politike koju Priština vodi pa bi sad da je ograniče uz što manje štete. Ovakvih suludih taksi nema nigde na svetu.

Marina

pre 5 godina

Srbija se zalaze za mir i bezbednost a Pristina ne

Vera

pre 5 godina

Oni su poslali upozorenje,ovi su rekli ne i ni korak dalje.Interesuje me sta ce sada da uradi EU i Mogerini?

Nadica

pre 5 godina

Krajnje je vreme reagovanja na bezobrazluk i samovolju jednog coveka.

Vesna

pre 5 godina

Pristina mora prvo da ispuni sve ono na sta se obavezala zatim da ukine takse i prestane sa zastrasivanjem i ugnjetavanjem Srba. Kada to ispune, moze se govoriti o dijalogu.

ivana

pre 5 godina

I treba pothitno da se ukinu takse koje su napravile ogromne finansijske rashode i dovela do normalne zivotne egzistencije Srba na Kosovu.

Kalina

pre 5 godina

EU konacno reaguje ispravno! Pristina mora ukinuti takse.

aca

pre 5 godina

Nadamo se da ce pritisak Evrope na Pristinu uroditi plodom i da ce Pristina povuci takse!

Milica

pre 5 godina

Lepo od strane EU, ali da niste malo zakasnili? Taci nije vas postovao pa sumnjam da ce i sada. Ali hajde neka bude kako ste vi njemu naredili, pa da vidimo.

MIKI

pre 5 godina

EU ce stesko savladati Tacija. Tvrdoglav je i nece sebi pljunuti u lice. Ali hajde neka bude kako EU kaze.

milica milicic

pre 5 godina

EU je resila da reaguje na pravi nacin na suludo ponasanje Pristine.

Vla

pre 5 godina

Unistili nam privredu sankcijama, ubijali nas narod bombama, oduzeli deo teritorije ratom, satanizovali nas, pa bi sad kao "dobrocinitelji" pomogli da ponovo sagradimo ono sto smo imali pre bombardovanja, a ne kaze koliko placamo za tu njihovu "pomoc"

Olivera

pre 5 godina

Priština ne mari na upozorenja EU, a i ne snosi nikakve sankcije zbog toga, tako da može da radi šta hoće. Sve se svodi na prazne priče...!

Jelena

pre 5 godina

Takse treba da budu ukinute i to ne misli samo Srbija. Prištinske vlasti treba da se opamete.

Anita

pre 5 godina

Samo EU jos vise da pritiska Pristinu da povuce takse.

Jelena

pre 5 godina

Treba zapad da ih sankcionise jer se oglusavaju o njihove naredbe.

Joca

pre 5 godina

Nadam se da ce EU najzad urazumiti ove zlocince.

CILE

pre 5 godina

Na kraju će ukinuti takse jer smo mi Srbi tvrd orah

Ivana

pre 5 godina

Krajnje je vreme da se ludilu Albanaca stane na put!

Sanja

pre 5 godina

Bilo je krajnje vreme da neko stane Haradinaju na put.Ovom odlukom je naneo mnogo stete i nasem narodu ali i Albancima koji zive na Kosovu.

Miki

pre 5 godina

Takse treba da budu ukinute i to što pre,ali koliko god svi apelovali na to Prištinski političari se prave ludi i nastavljaju po svom,a narod je taj koji najviše ispašta.

tale

pre 5 godina

još će ovi iz EU početi da plaču i mole Prištinu...svašta

Bane

pre 5 godina

Sramota je kako evropske institucije ostaju neme na postupke ovih kriminalaca i zločinaca koji se igraju države. Strašno!

neo

pre 5 godina

Nema nastavka dijaloga dok se ne ukinu takse! A vi iz Brisela malo bolje dresirajte one majmunčiće iz Prištine,mnogo su sebi dali za pravo!

Dragana

pre 5 godina

Neka se dole posvadjaju medjusobno i jednom da Srbija dobije ustupak.

srki

pre 5 godina

kao i obicno mi se glupiramo i pricamo sa Pristinom a vrabci ma kakvi vrabci crvi u kori drveta znaju da je Amerika iza njih . i umjesto za svaki korak Pristinskih politicara da idemo u ambasadu u Beogradu da pricamo sa njima i kad oni poreknu mi zveknemo oruzjem na granici ameri se jave sa nee nee i mi kazemo ok jeli vi nemate veze . vako gospidin vucic to isto zna ali se igra gluvih telefona.

Boža

pre 5 godina

EU zaista mora oštro da reaguje ako želi da izbegne dalje šamaranje Prištine. Očigledno da Prištinu zabavlja nemoć EU.

darko

pre 5 godina

Šiptari će pokušati još neko vreme da trguju sa ukidanjem taksi,ali če morati da popuste pred EU.

Dario

pre 5 godina

Samo se bojim da ce to sto EU kaze ostati samo na recima zbog sirokih narodnih masa.

Zvonko

pre 5 godina

Takse su ocit primer slabosti Pristine u nastavku dijaloga sa Srbijom.

Nikola

pre 5 godina

Ja molim EU da pocne da deluje, ne samo da govori.

Marko

pre 5 godina

Istrajanost Srpskog tima je presudna,ipak ima nade za kompromis u korist Srbije.

Vivijen

pre 5 godina

Takse moraju hitno da se ukinu, one narušavaju elementarna ljudska prava Srba na Kosovu.

ivana

pre 5 godina

EU je zakazala sa reakcijom!Morali su najostrije reagovati na uvodjenje taksi i po hitnom postupku ih suspendovati!

Vivijen

pre 5 godina

EU mora oštrije da reaguje na Albanske gluposti.

kiki

pre 5 godina

EU ne štedi napore, dobru volju i upornost da pomogne Beogradu i Prištini da dođu do dugoročnog rešenja za KiM, ali je sve to nekako blago za Prištinu, koja im se stalno suprostavlja, sto dokazuje da imaju dobru zaledjinu.

Torres

pre 5 godina

Malo su se preigrali kosovari....dolazi i naših 5 minuta kad Putin dođe.

Bata P

pre 5 godina

Od toga nema ništa. Sve dok Amerika ne naredi Prištini, takse se neće ukinuti.

Tina

pre 5 godina

Pocela je EU da naredjuje Pristini. Tako i treba da se pritegnu malo.

Natasa1996

pre 5 godina

Hajde da EU povuče neki konkretniju potez, sankciju usmerenu ka Prištini zbog uvođenja taksi, a ne samo da upozorava, i da ostaje sve na rečima!

fifafifa89

pre 5 godina

Fatmira, Špenda i Hašima strpati u pritvor.

Marko

pre 5 godina

Srbiji je u interesu da se dodje do kompromisnog resenja po pitanju Kosova ali nezavisnost nece nikad priznati.

pero

pre 5 godina

Ako Pristina ne ukine takse posle ovoga, od dijaloga nema nista

laž kao politika

pre 5 godina

Oh kaku su nežni i pažljivi prema svom nakaznom čedu. Sve u stilu no no, molimo vas, al kad vas molimo nemojte biti tako grubi. Sve je to, prema Srbiji, pišaju nam u oči i govore rosa, rosa. Dokle više, vreme je da se kaže, ćao evropu, siti smo vaše pravičnosti i demokratije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Savest

pre 5 godina

Glas razuma i iz usta Evropske unije! Treba Albance pritisnuti i vratiti za pregovarački sto.

Reka

pre 5 godina

Obiće se albancima o glavu svaka bahatost i Srpska muka! Moraju na kraju da popuste i da se okanu đavolja posla!

Kalina

pre 5 godina

Dobro se setila EU da odreaguje.Ovi Albanci moraju pod hitno da ukinu takse.

anja

pre 5 godina

Ako ne povuku takse treba EU konkretnim i drasticnim merama da ih natera da povuku.

Zvezdica

pre 5 godina

Priština se ne plaši ni koga, nema kraja njihovoj bahatosti.

Marina

pre 5 godina

Bilo je krajnje vreme za ovakvu reakciju Mogerinijeve.

Ana

pre 5 godina

Ma briga njih za vas, jel SAD ni vas ne želie a njih podržavaju jel im je u interesu nestabilna EU.

Mira

pre 5 godina

Pritisak se nastavlja gotovi su. Putin stize prpa bato!

Rada

pre 5 godina

Sa njima mora samo ostro, jer drugi vid komunikacije oni ne prihvataju.

Miki

pre 5 godina

Sa njima treba samo oštro! Dosta su se oni ponašali kako su hteli...

Robi

pre 5 godina

Tako i treba samo oštro jer je bezobrazno i vrlo podlo da ne poštuju zahteve koje je uputila EU i treba da ukinu ove takse i prestanu sa i njihovim hirovima!

Maja

pre 5 godina

Srbija ce se boriti do kraja po pitanju Kosova.

rade

pre 5 godina

Krajnje je vreme da EU preduzme konkretne sankcije protiv Prištine.

Srbin

pre 5 godina

I Tramp neka im posalje upozorenje,bice vajde.

Goran

pre 5 godina

Iz Brisela novi pucanj u prazno, jer sve zavisi od sefova iz Amerike koji su ktitori tzv. nezavisnosti.

Poz

pre 5 godina

Nadm se da posle ovog upozorenja sledi i da snose posledice za svu tu svoju bahatost u tzv drzavi koja ne postoji. Sto pre preduzmu razumne korake bice lakse za sve njih.. ne samo za nas.. jer se srbija svega pridrzavala sto je i obecala a oni krsili sve sto se moglo

Velizor

pre 5 godina

Dobro je da se EU dozvala pameti, sad samo ocekujemo da preduzme neku od mera

Ognjen

pre 5 godina

Očigledno je da opomene ne vrede, dakle krajnje je vreme preduzeti neke konkretnije mere prema Prištini.

Petar

pre 5 godina

Vlasti u Prištini moraju da ukinu anticivilizacijske takse i da se vrate pregovorima u Briselu. Samo tako može se nastaviti dijalog između Beograda i Prištine.

Marija

pre 5 godina

Valjda će se Priština urazumiti posle gubitka podrške i SAD-a i EU. Ovo nam je prilika da postignemo neki kompromis.

luna

pre 5 godina

Evropska Unija treba da preduzme drasticne mere.

luna

pre 5 godina

Bilo je krajnje vreme da Evropska Unija reaguje. Njihovo ponasanje je nedopustivo.

sanjica

pre 5 godina

Ovi ljudi koji vode takozvanu državu kosovo nepodržavaju osnovne civilizacijske norme a da nepričamo o diplomatiji pa i kulturi. Jedan opšti haos

Ronaldinjo

pre 5 godina

Mešunarodna zajednica i treba da radi na ukidanju taksi od 100 %.

gordana

pre 5 godina

Mi cekamo sledeci korak, red bi bio da neko reaguje i da Pristina bude kaznjena!

Mirko

pre 5 godina

EU je trebala da reaguje dok nisu formirane ovako visoke takse.

Miki

pre 5 godina

Predsednik je rekao da nema dijaloga dok ne povuku takse i to je jasno. EU neka reaguje na ponašanje Prištine koja odbija da takse ukine .

Mila

pre 5 godina

Valjda ce EU uvideti kakva je zaista situacija i sa kakvim ljudima Srbija ima posao. Sa takvim je potrebno dogovoriti se nesto, ako oni uopste i znaju sta znaci dogovor.

Mica

pre 5 godina

Nadam se da če sada EU stvarno priteći Šiptare i da ovo neće ostati na nivou priče!

bakamaja

pre 5 godina

Krajnje je vreme bilo da se skine prasina sa ociju i da se stvari vide onakvim kakve jesu. Pa sad da vidimo kolika je ta njihova hrabrost i bezobrazluk i da li ce se oglusiti na naredjenje EU ili ce pokazati trunku postovanja i zdravog razuma....

mala

pre 5 godina

Videcemo da li ce ova upozorenja upucena Haradinaju uroditi plodom.

Darko

pre 5 godina

Neuspeli pokusaj zastrasivanja od strane Pristine.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17