• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

10.01.2019

21:19

SERGEJ TRIFUNOVIĆ TRAŽIO POZORIŠTE U "BEOGRADU NA VODI": Glumac postao kritičar vlasti, TEK KADA MU NISU ISPUNJENE ŽELJE!

Politika

SERGEJ TRIFUNOVIĆ TRAŽIO POZORIŠTE U "BEOGRADU NA VODI": Glumac postao kritičar vlasti, TEK KADA MU NISU ISPUNJENE ŽELJE!

Podeli vest

Trifunović od vlasti tražio da dobije prostor u 'Beogradu na vodi' za svoje pozorište. Dogovor propao zbog glumčeve alavosti, pošto je zahtevao i da mu se za džabe opremi teatar

Glumac Sergej Trifunović tražio je 2016. godine od gradskih vlasti poslovni prostor za svoje pozorište u okviru projekta 'Beograd na vodi', a veliki opozicionar je postao kada mu nisu ispunjene želje da sve dobije potpuno besplatno.

Trifunović je, kako saznajemo, lično pregovarao sa arapskim investitorima koji grade 'Beograd na vodi' i oni su bili raspoloženi da mu izađu u susret, ali je čitav projekat propao zbog Trifunovićeve alavosti i bezobrazluka. Njemu, naime, nije bilo dovoljno to što su mu ispunili zahtev da potpuno besplatno dobije prostor za svoje pozorište, nego je od njih zahtevao čak i da mu za džabe kompletno opreme teatar, što su oni odbili. Tek od tog momenta stariji od braće Trifunović postaje veliki protivnik aktuelne vlasti i tobože vatreni opozicionar.

Ne laje kera sela radi...

Celu priču za Informer potvrđuje i sadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji objašnjava da je svojevremeno kao gradski menadžer Trifunovića lično 'spojio' s arapskim investitorima.

- Pre samo dve ili dve i po godine Sergej je tražio od mene da mu pomognem da dobije prostor u 'Beogradu na vodi' u kome bi napravio pozorište, jer je čuo da će oko 50.000 kvadrata u ovom ekskluzivnom naselju biti opredeljeno za kulturu i ustanove kulture, od pozorišta, galerija do bioskopa. Objasnili smo mu da grad ne odlučuje o tome, već da mora da priča sa predstavnicima 'Beograda na vodi' i lično sam mu napravio i kontakt i spojio ga sa ljudima koji o tome odlučuju - ističe Vesić.

On dodaje da se glumac nekoliko puta sastajao sa predstavnicima 'Beograda na vodi'.

- Mislim da je čak u okviru tih pregovora putovao u Emirate i da su naši arapski partneri čak u jednom trenutku bili spremni da mu izađu u susret i obezbede prostor u 'Beogradu na vodi', gde bi on otvorio svoj teatar. To je trebalo da bude na mestu na kome je trenutno Muzej železnice, ispod Gazele, jer je upravo taj prostor po planu 'Beograda na vodi' opredeljen za izgradnju ustanova kulture i drugih kulturnih sadržaja. Problem je nastao kada je, zbog svoje gramzivosti, Trifunović od njih tražio i da mu potpuno besplatno opreme celo pozorište. Oni na to nisu pristali i rešili su da mu, zbog alavosti, ne dodele ni prostor. Odmah nakon toga su počeli njegovi napadi na sve iz gradske i republičke vlasti... - kaže Vesić.

Sad da mu daju, zaćutao bi

Mario Spasić iz Saveta za monitoring kaže da je očigledno da Trifunović radi isključivo za lične interese.

Vesić: Lično sam mu ja obezbedio pare za izložbu o Dejvidu Bouviju

Goran Vesić kaže da je Sergej Trifunović, pre nego što je postao 'opozicionar', imao dobru saradnju sa Skupštinom grada i da je godinama redovno dolazio u Sekretarijat za kulturu sa raznim projektima i idejama.

- Nekoliko puta smo mu izašli u susret i obezbeđivali mu sredstva za projekte. Na primer, kada je posle smrti Dejvida Bouvija došao na ideju da organizuje izložbu fotografija Branislava Brajana Rašića pod nazivom 'Beograd Boviju', lično sam mu obezbedio sponzore koji su finansirali izložbu, jer grad u tom trenutku nije imao sredstva da je sam finansira - objašnjava Vesić.

- Jasno je da je hteo da ucenjuje Arape i Vučića i da za džabe dobije pozorište vredno milione evra. Pošto su ga odbili, jer je jasno da je 'Beograd na vodi' ozbiljna firma a Vučić ozbiljan političar, postao je njihov najžešći kritičar! Sada s bratom vodi proteste i zamlaćuje narod, a sutra bi im okrenuo leđa svima samo kada bi u tome video lični interes. To se u njegovom slučaju pokazalo mnogo puta do sada... - napominje Spasić.

Profitirao 53.000 evra na stanu

Informer je juče objavio ekskluzivne informacije kako je Trifunović 31. avgusta 2000. godine od režima Slobodana Miloševića dobio stan od 48 kvadrata na odličnoj lokaciji na Novom Beogradu (adresa poznata lokaciji), koji je potom otkupio po bagatelnoj ceni od samo 13.700 evra!

Naši novinari juče su kontaktirali sa više agenata za nekretnine, koji su nam potvrdili da Trifunovićev stan vredi višestruko više.

- To je fin kraj i ulica i veoma su traženi na tržištu. Stan te strukture, sa dve zasebne sobe, lođom i podrumom prodao bi se za dobru cenu. Mogao bi da dobije sigurno od 1.300 do 1.500 evra po kvadratu, a ne tih 270 za koliko je on otkupio - navodi naš sagovornik. Prostom računicom, dakle, ispada da Trifunovićev stan vredi najmanje 67.200 evra, odnosno da je profitirao čak 53.000 evra!

SERGEJ TRIFUNOVIĆ OD REKLAMA ZARADIO PARE, A SKUĆIO SE NA MUFTE: Od države dobio stan, otkupio ga za SAMO 13.700 EVRA!

 

ORHAN DRAGAŠ BEZ PARDONA: Rat između Saše Jankovića i braće Trifunović je RAT UNUTAR SLUŽBE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Radenko

pre 5 godina

Nije mu dovoljan stan što je dobio za bagatelu.

Miki

pre 5 godina

Pa naravno samo takvi i protestuju kojima nije njihova lična želja ispunjena

Jovan

pre 5 godina

Ma baš briga Trifunovića i za narod i za državu, interes je jedino što ga zanima, prema tome izgleda da je u pravom društvu sada...

Ruza

pre 5 godina

E pa momak,ne moze svako biti direktor pozorista

Hana

pre 5 godina

Pa malo je preterao u svojim željama. I sad je odjednom protiv vlasti.

Darko

pre 5 godina

Trifunović je izgubio moralni kompas, ponaša se gore u medijima nego pojedinci po rijalitijima. Ne mogu da verujem kakve je sve gluposti izgovara i kako se ponaša.

Tina

pre 5 godina

Glumac vise ne zna sta zeli, nista mu nije dovoljno, a uloga politicara mu uopste ne stoji!

Maja

pre 5 godina

Pa ko bi Sergej prepustio da vodi pozorište. Ovaj covek se izgubio u vremenu i prostoru.

Tresimesi1

pre 5 godina

Šta ćeš.Greotica tražila da mu se pokloni 2000 kvm u Beogradu na vodi plus da mu se sve opremi,pa kada su ga odbili i shvatili sa kojim frikom imaju posla,onda se on naprasno setio da treba da ih blati.Detinjasto,zar ne.

Branislava

pre 5 godina

Djikijev potrcko ne zna gde udara,em sto je los glumac a kao politicar je katastrofalan.

Sandra

pre 5 godina

Trazio pozoriste na vodi a posto nije dobio onda opleo po vlasti. Mozda mu Djiki napravi pozoriste samo za njih vojicu.

Andjela

pre 5 godina

Alavost ga je unistila, sada je jos i bahat i bezobrazan, sve gore od goreg,zaboravio je sve dobro sto su mu cinili,a danas samo lose iznosi, najgori tip coveka!

Ksenija

pre 5 godina

Danas bi politikom svi da se bave, a za odgovornost ih bas briga ...

Ronaldinjo

pre 5 godina

Pa to se zna šta Trifunović hoće, ali država neće da iko Beograd na vodi zloupotrebi taj projekat.

Biljana

pre 5 godina

Niko nije duzan da njemu ispunjava muzicke zelje.

maki

pre 5 godina

Sergej Trifunovic je vec, do sada, pokazao o kakvoj osobi je rec. Da nema moralnih kvaliteta, ni malo, da je prostacina, do sada ne vidjena. Kada nije uspeo da zadovolji svoje nerealne namere, onda se obrusio svom snagom i svim svojim prostackim dijalektom na vlast. Bolesnik.

Marcco

pre 5 godina

Stan te veličine i lokacije je danas oko 2000 ako ne i više.

marija

pre 5 godina

Naviko čovek da džaba dobija a oni su ga izneverili što se pozorišta tiče!Alav je da alaviji ne može biti.

Nikolina

pre 5 godina

Sramno ponašanje Sergeja, zaista je jako strašno u šta se taj čovek pretvorio...

Panta

pre 5 godina

Ocigledno je da Sergej Trifunovic nema ni srama ni obraza.

Veki

pre 5 godina

Ko to poklanja hiljade kvadrata nekome. Malo preterana prica ko sve sto se uvelicava u informeru.

raca

pre 5 godina

Komentarisati SERiGEJA je toliko glupo ,slusati ga je isto kao i gledati besposlenog popa; Postovani moji gradjani srbije pustite tu ...... lajace jos neko vreme , promenite daljinskim kanal koji vam se svidja ne gledajte ga i bicete mirni-ja ovoga i ne gledam i ne slusam samo prokomentarisem jer nemate sta pametno od njega da naucite,spavam i ne boli me glava.

Istina

pre 5 godina

stanite ljudi, polako. ko je ikada zaradio od pozorišta?

Nebojsa

pre 5 godina

Nisu Trifunovici glumci,to su potršci Djilasovi Nekad se znalo,glumci glume,radnik radi,politicari vode drzavu...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija