• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

23.01.2019

22:07 >> 22:10

SLOVENIJA ZANEMELA! DAČIĆ BRUTALNO SPUSTIO NA ZEMLJU CERARA: Laktao se da ugosti Putina, a sad Srbiju proziva JESMO LI ZA ZA EU ILI RUSIJU!

Politika

SLOVENIJA ZANEMELA! DAČIĆ BRUTALNO SPUSTIO NA ZEMLJU CERARA: Laktao se da ugosti Putina, a sad Srbiju proziva JESMO LI ZA ZA EU ILI RUSIJU!

Podeli vest

Čudi me kako se Miro Cerar nije zapitao za evropsku budućnost Slovenije kada se njegova zemlja, ne tako davno, laktala da ugosti predsednika Rusije nudeći gostoprimstvo za istorijski susret sa Trampom - rekao je Ivica Dačić

Šef srpske dilomatije Ivica Dačić odgovorio je na izjavu slovenačkog kolege Mira Cerara koji je pozvao Srbiju da se izjasni da li je i dalje na evropskom putu posle poslednjih dešavanja: posete ruskog predsednika Vladimira Putina i protesta u Beogradu.

- Čudi me kako se Miro Cerar nije zapitao za evropsku budućnost Slovenije kada je 2016. u Vršiču stajao mirno pored Vladimira Putina ili kada se njegova zemlja, ne tako davno, laktala da ugosti predsednika Rusije nudeći gostoprimstvo za istorijski susret sa Trampom? A da ne govorimo kakav je udarac za evropske vrednosti Slovenije to što Srbi ni dan danas tamo nemaju status nacionalne manjine, iako su najbrojnija zajednica, niti pravo da se školuju na svom jeziku - izjavio je Dačić.

(VIDEO) NATOVCI, CRKNITE OD MUKE - SRBIJA PRODAJE PUTINU ORUŽJE! Rusija će za svoje potrebe uposliti NAŠU VOJNU INDUSTRIJU!

Cerar je pred Odborom za spoljnu politiku slovenačkog parlamenta rekao da se članice EU pitaju šta se događa u Srbiji:

- Sama poseta Putina ne znači da se Srbija udaljava od svog evropskog puta, ali pojačana saradnja sa Rusijom i unutrašnja dešavanja, koja se graniče sa političkom krizom, onemogućavaju sprovođenje efikasnih reformi - izneo je svoju zabrinutost Cerar.

OVO JE MNOGO OPASNIJE OD UVOĐENJA TAKSI - ŠIPTARI KREĆU NA SRPSKU MITROVICU: Tači otvorio karte!

On je izneo i očekivanja da će slovenački predsednik Borut Pahor, koji dolazi u posetu Srbiji 28. i 29 januara, otvoriti ove teme u razgovoru sa šefom naše države Aleksandrom Vučićem.

Dačić sve ove poruke Cerara vidi kao autogol Slovenije i to upravo pred dolazak Pahora:

- Naročito kad govori o nekoj navodnoj političkoj krizi u Srbiji, a u Sloveniji su jedva formirali Vladu. Nadam se da se Cerar samo loše izrazio. Cerar je rekao i da šta god Srbija bude odlučila, to će biti njena nezavisna odluka, ali je "savetovao" Beograd da veće napore uloži u pronalaženju rešenje za Kosovo kroz dijalog, ukoliko želi da bude faktor stabilnosti na Balkanu - rekao je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzioner

pre 5 godina

Dvolicni idiot !!! Svi slovenacki politicari su oduvek tako radili: jedno mislili, drugo govorili a trece radili !!!!

Petar

pre 5 godina

Živim u Ljubljani. Ovde ovog Cerara niko ne uzima ozbiljno. Jedva se provukao u parlament. A i sama Slovenija je u k.... Odavde svi beže glavom bez obzira

zdenko

pre 5 godina

Dacicu lepo ste poceli ali ste uprskali pred kraj: "Nadam se da se Cerar lose izrazio". Nije se ni on ni drugi u toj drzavi "lose izrazio", svi oni tako misle i rade a nas gledaju kao kravu muzaru. Na zalost to im uspeva jos od onog vremena kad smo im MI doneli tu drzavu na tacni. Ponasamo se dosta naivno i glupo kad su oni u pitanju. Po meni, sa njima i ovim drugima samo po principu reciprotiteta.

milan lala

pre 5 godina

Nemoj ministre tako oni su nasi "provereni prijatelji " ucestvovali su u izgradnji svih antisrpskih rezolucija cak i one morbidne da smo "genocidni narod " a drzavu poltroni nikad nebi imali da ih srpska sajkaca nije 1918 oslobodila od austro -ugarskog robstva , sad nama ovako zahvaljuju . Ogavno je slusati svaki put kad njihovi politicari dodju u Srbiju , ( a dolaze iskljucivo da se za nesto debelo materijalno ogrebu ) , izjava o toboz "tradicionalnom prijateljstvu ". Tebi ministre Dacicu svaka cast sto si napokon ovom uobrazenom supku skresao sve u lice . Sa njima nama nije potrebna nikakva saradnja sto dalje od tih ljigavaca to bolje za Srbiju. Potpuno sam ubedjen da ce narod na kraju puta reci veliko NE clanstvu u EU , nama nije mesto medju tim poltronima i neprijateljima .

Osko

pre 5 godina

Jedno je ako zoves coveka da Sa njim o privredi pricas a drugo je ako ti treba gost da uz njegovu pomoc tudje zemlje otimas ili Ono sto si srpskom nazvao da na srbiju I pripojis To je golema razlika u poseti Zato socijalni cetnice dacicu dobro ti je rekao slovenac isto kako ti je I tati Slobi rekao Milan kucan da I jugoslaviju I srbiju vodi u propast

Mile

pre 5 godina

Cerar? Bio je u Svetu najbolji u " preskakanju konja-a i za njega su mu bile potrebne hvataljke". Sada ne zna ni da uzjaše "konja" da bi se uspešno bavio politikom. Nije on za politiku-tipičan Slovenac, izdajnik domovine čije je boje nosio i himnu pevao.

englezii

pre 5 godina

Celo vreme ja mojim drugarima objasnjavam koja djubrad su Janezi ! Sa njima treba saradjivati samo sa velike i sigurne distance ! Nadam se da ce sve njihove irmme u Srbiji proci kao i ona u Valjevu ! Neki dan gledam kako Dejan Turk prima priznanje kao odlican privrednik u Srbiji a pre 15tak godina je mome sinu u Italiji ostao duzan oko 2 000000 Lira ! Lopovi slovenacki svi odreda !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija