• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

14.02.2019

11:28

OPŠTINA GRAČANICA DONIRALA OPREMU Kliničko bolničkom centru Gračanica!

Politika

OPŠTINA GRAČANICA DONIRALA OPREMU Kliničko bolničkom centru Gračanica!

Podeli vest

Opština Gračanica donirala je Kliničko-bolničkom centru u Gračanici savremeni aparat za transfuziju krvi

Aparat za centrifugu krvi direktoru KBC-a u Gračanici profesoru Bratislavu Laziću uručili su predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktor opštinskog odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Aleksandar Popović.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović izjavio je da je ulaganje u zdravstveni sistem proces koji će se i u 2019. godini naći na listi prioriteta. Cilj je, kako ističe Popović, da se meštanima opštine Gračanica osigura što bolja zdravstvena zaštita.

Foto: A. Grbović

-Čast mi je da ispred opštine Gračanica uručim savremeni uređej za transfuziju krvi. Ovo je bila prilika i da tokom moje posete bolnici razgovaram i sa direktorom KBC-a profesorom Lazićem o budućim planovima. Mi smo već dogovorili na koji ćemo način u narednom periodu opremiti našu bolnicu sa još savremenijim uređajima - kazao je Popović.

Direktor Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici profesor doktor Bratislav Lazić kazao je da je doniranje aparata za transfuziju krvi samo nastavak izvanredne saradnje koju bolnica ima sa opštinom Gračanica i koja se odvija u dužem vremenskom periodu.

-Mi smo dobili uređaj koji nam je nedostajao i koji će zameniti uređaj koji je praktično već na izdisaju. Ova centrifuga, koja spada u jednu od najkvalitetnijih, omogućiće nam da na vrhunskom nivou sada potpuno bezbedno tretiramo krv koju uzimamo od naših davalaca krvi. Na taj način možemo u budućnosti da obezbedimo još kvalitetniji način obezbeđivanja čitave ustanove krvlju i ostalim derivatima krvi - rekao je Lazić.

Foto: A. Grbović

Direktor opštinskog odeljenja za zdravstvo Aleksandar Popović kazao je da je ovo odeljenje u stalnom kontaktu sa direktorima zdravstveih ustanova kako bi se identifikovali problemi.

-Probleme rešavamo prema prioritetima i za veoma kratko vreme uspeli smo da u velikoj meri poboljšamo uslove rada našim lekarima a sve u cilju pružanja adekvatne zdravstvene zaštite našim meštanima - kazao je Aleksandar Popović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija