• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2019

12:03

SRPSKA LISTA: Izjave Haradinaja direktna pretnja stabilnosti!

Politika

SRPSKA LISTA: Izjave Haradinaja direktna pretnja stabilnosti!

Podeli vest

Srpska lista ocenila je danas da izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o eventualnom upućivanju vojske na sever Kosova i Metohije predstavljaju direktnu pretnju stabilnosti

 

"Zveckanje oružjem i pretnja prema severu Kosova i Metohije i našim građanima zahteva najoštriju osudu i reakciju međunarodne zajednice. Nadamo se, posle ovih izjava iz Prištine, da je sada i sponzorima Kosova u međunarodnoj zajednici jasnije zašto je Srpska lista protiv formiranja tzv. kosovske vojske, kojoj je očigledni cilj okupiranje severa KiM i proterivanje preostalih Srba iz pokrajine", saopštila je Srpska lista.

Ta stranka kosovskih Srba ističe da "u situaciji kada anticivilizacijske takse (na robu iz centralne Srbije) komplikuju i otežavaju život Srba na Kosovu i Metohiji, svaka pretnja kako će nekakva vojska Kosova biti poslata na sever ne doprinosi smirivanju tenzija, već izaziva zabrinutost kod građana".

Srpska lista navodi da politički predstavnici srpskog naroda zahtevaju da "Kfor reaguje i ponovi stav svog generalnog sekretara (NATO) da nikakve oružane snage Albanaca nemaju šta da traže na severu Kosova i Metohije".

Srpska lista zahteva ukidanje taksi i nastavak dijaloga (Beograda i Prištine) kako bi se stvorila atmosfera za političko rešavanje svih otvorenih pitanja između srpskog i albanskog naroda, zaključuje se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Haradinaj Srbiji preti imaginarnom vojskom koja broji 3 ili 4 hiljade apsolutno neobucenih vojnika, koji su do skoro cuvali ovce po planini i sada stap zamenili oruzjem!

Violeta

pre 5 godina

Srbija se zalaze za mir i stabilnost! To nam je prioritet!

Milica Milicic

pre 5 godina

Jasno je da Pristina zeli eticki cisto Kosovo i da su spremni na sve.

slađa

pre 5 godina

Srbija prati situaciju i pružiće svu pomoć i podršku Srbima na KiM, a tražiće i od međunarodne zajednice da se reši elemenata u Prištini koji drže u blokadi dijalog, samim tim i pronalaženje kompromisnog rešenja, a vas, Srbe na KiM, tretiraju kao taoce.

Tifani Rok

pre 5 godina

Srbiji je prioritet da se očuva mir i stabilnost u regionu!

Maja

pre 5 godina

Haradinajeve izjave doprinose svemu,samo ne miru i dijalogu!

Sara

pre 5 godina

Međunarodna zajednica ne sme da ostane nema na pretnje šiptara kojima ugrožavaju mir i stabilnost.

anatodorovic

pre 5 godina

Verujem da je Haradinaj u velikom škripcu, jer mu je ostalo malo vremena da izvrši ono sšto mu je zadatak, a naravno ne ide sve po njegovom planu i da sada koristi sve kako bi pretio i ispunio svoj zadatak.

Mašnica

pre 5 godina

Haradinaj je tu da unese nemir i da direktno utiče na stabilnost.

Jovana

pre 5 godina

Albanci su ti koji uporno narusavaju stabilnost.

Toma

pre 5 godina

Pretnje od prištinskih vlasti mogu stvoriti nestabilnost u celom regionu

Vlada

pre 5 godina

Srbija će sigurno sprečiti nasilje Prištine nad Srbima.

Nale

pre 5 godina

Haradinaj svojim izjavama i stavom zastrasuje ljude na Kosovu.

Dragan

pre 5 godina

Haradinaj se ponaša kao da je pobegao sa psihijatrije.

Tamo daleko

pre 5 godina

Haradinaj može samo da preti, jer i sam zna da ako krene na Srbe oružjem, da će Srbija i te kako znati da odgovori.

Maja

pre 5 godina

Jako dugacak vremenski period provokacija, klasican primer da se isprovocira Srbija da krene na granicu sa Makedonijom, Albanijom i Crnom Gorom. Ali mozda i dublje.

Maja

pre 5 godina

Haradinaj svojim ponasanjem doprinosi nestabilnosti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija