• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas/Alo

18.03.2019

22:30 >> 22:37

MILOGORCI PRODAJU ORUŽJE ŠIPTARIMA: Šalju im rakete za OBARANJE SRPSKIH HELIKOPTERA!

Politika

MILOGORCI PRODAJU ORUŽJE ŠIPTARIMA: Šalju im rakete za OBARANJE SRPSKIH HELIKOPTERA!

Podeli vest

Crna Gora planira da do 2020. godine proda deo naoružanja i opreme koji se nalazi u skladištima kopnene vojske, mornarice i vazduhoplovstva, a među najzainteresovanijim kupcima jeste takozvana država Kosovo

Kako je navelo Ministarstvo odbrane Crne Gore, do kraja iduće godine planira se prodaja 400 komada protivtenkovskih raketnih bacača tipa "zolja". 581 raketu tipa "maljutka", 19 prenosivih raketnih PVO sistema "strela 2M" kao i 30 minobacača kalibra 82 milimetra, koji se nalaze u skladištu u Brezoviku. 

- S obzirom na to da je reč o opremi pre svega namenjenoj pešadiji, kao i da je relativno starog datuma proizvodnje, cena je više nego pristupačna, a u Prištini su, s obzirom na dobre odnose sa Crnom Gorom, praktično već "kaparisali" ono što ih najviše interesuje. Reč je pre svega o prenosivim raketnim PVO sistemima "strela 2M", koji se mogu koristiti pre svega u borbi protiv helikoptera, tako da bi to u potencijalnom sukobu koristili protiv naših letelica, ali i o raketama tipa "maljutka" - navodi dobro obavešteni izvor i dodaje da je novoformirana tzv. kosovska vojska zainteresovana i za nabavku borbenih oklopnih vozila. 

HARADINAJ, TAČI I EKIPA ODLUČILI DA SPREČE SVAKI DIL SA SRBIJOM: Platforma je samo deo zavere PROTIV BOGRADA!

Prema podacima iz dokumenta, u skladištu u Danilovgradu nalaze se i tri borbena oklopna vozila M81, šest protivtenkovskih topova i pet borbenih transportera koji su višak.

S obzirom na to da je Crna Gora nedavno postala i članica NATO, bilo je očekivano da se deo starijeg naoružanja pre ulaska u Alijansu oglasi na prodaju. Priština je prva u redu za kupovinu, a oružje će biti okrenuto prema centralnoj Srbiji. 

Ne treba zaboraviti i da je ministar odbrane Crne Gore, Predrag Bošković, bio u poseti Prištini prošle godine, kada je tzv. Kosovo nazvao "iskrenim prijateljem", a pitanje formiranja vojske ocenio je kao "unutrašnju stvar susedne zemlje" i tada je otvorena tema o kupovini oružja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzioner

pre 5 godina

Pa na leto, Srbi pohrlite na crnogorsko primorje, da se oduzimo Milu !!!!

Zoran

pre 5 godina

Cistice se i CG odma posle KiM! To ce biti prva zemlja NATO gde ce narod svog diktatora resiti!

Vla

pre 5 godina

Prodali su dusu, prodali se oni, pa sto ne bi I oruzje, bili I ostali gov. Da

Dragojlo

pre 5 godina

Alal vera Milo ako prodas oruzje siptarima !!

Mlk

pre 5 godina

Polako samo doci ce trenutak kada ce siptari napasti cg i uzeti im delove zemlje , a onda cg neka uzme pracke a kamena imaju pa neka se tako brane.Oni misle da ce ih nato zastititi hahha koliko su glupi hahaha

Mate

pre 4 godine

Ako Milogorci, naoruzajte ih do zuba, kad krenu na vas da ne idu na goloruki no da vas vasim oruzjem biju.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17