• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2019

14:47

SOLANA DA ODGOVARA ZA BOMBAROVANJE JUGOSLAVIJE! BABURIN: On je simbol tog NATO genocida i mora biti pozvan na odgovornost!

Politika

SOLANA DA ODGOVARA ZA BOMBAROVANJE JUGOSLAVIJE! BABURIN: On je simbol tog NATO genocida i mora biti pozvan na odgovornost!

Podeli vest

Neophodno je postaviti pitanje lične odgovornosti licima koja su izazvala NATO agresiju na SR Jugoslaviju 1999. godine, kazao je danas potpredsednik Državne Dume Ruske Federacije Sergej Baburin i dodao da je ruska Duma još 1999. usvojila odluku kojom smatra neophodnim da se na odogvornost pozove tadašnji generalni sekretar NATO Havijer Solana

Baburin je kazao da je ta odluka ruske Dume još na snazi, kao i da je ona zasnovana na međunarodnom pravu i ukazuje na to da je Havijer Solana, koji je javno priznavao da je preuzeo na sebe ulogu da izda nalog za agresiju, u toku 78 dana odobravao i podržavao genocid nad Srbima.

- On je dužan da bude pozvan na odgovornost kao simbol tog genocida i mora biti pozvan na odgovornost - kazao je Baburin obraćajući se na na međunarodnoj konferenciji pod nazivom "Mir i napredak umesto ratova i siromaštva koja se održava u Beogradu, a povodom 20 godina od NATO bombardovanja.

Foto: nato.int

Vesli Klark, Bil Klinton i Havijer Solana

UBICA NAM SE I DALJE SMEJE U LICE! Džejmi Šej: Žalim zbog "kolateralne štete", ALI BOMBARDOVANJE JE BILO OPRAVDANO!

Baburin je kazao i da inicijativa za to mora da krene iz Srbije i navodi da će Rusija sigurno to podržati.

- Ali, ukoliko žrtva ćuti, ako vlast SRJ od 2000. nije postavila to pitanje i ako pitanje odgovornosti nije postavljeno do danas, veoma je teško čak i svetskoj javnosti da nešto uradi - upozorio je Baburin i dodao da je za današnju Srbiju važno da se obezbedi pravna ocena događaja iz 1999, ali da je isto tako važno da se postavi pitanje nadoknade materijalne štete koja je pričinjena zemlji u celini i građanima i porodicama pojedinačno.

Foto: Tanjug/DIMITRIJE GOLL

Sergej Baburin

Kazao je i da su lekcije agresije NATO iz 1999. godine takve da kada mir i napredak obezbeđuju "izabrani", svima ostalima preostaju samo beda i rat, dodajući će tako biti sve dok "izabrani" budu egoistočno prilagođavali svetske odnose sebi samima.

- Agresija je strašna, ali nekažnjivost agresora je ponekad još strašnija, jer ona izaziva i rađa zlo u masovnim razmerama - smatra Baburin. 

GENERAL PAVKOVIĆ: NATO NAS NIJE POBEDIO, a udarili su sa 1.036 AVIONA, 140 KRSTAREĆIH RAKETA, 4.600 PROJEKTILA I 60.000 VOJNIKA!

On je napomenuo da je upravo nekažnjivost agresora 1999. dovela do toga da od dvehiljadite SAD kao svoju glavnu politiku ostvaruje "politiku nasilja nad zemljama i narodima koji im se u nečemu ne sviđaju". 

- Smislili su razne formulacije i kada je u pitanju Avganistan, Irak, zemlje na rubu Afrike, Libija, Sirija... aktivnost SAD zasniva se na lažnim argumentima i na pogibiji stotine hiljada mirnih ljudi u raznim državama i sve to zato što su agresori iz 1999. ostali nekažnjeni - navodi Baburin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laslo Erdelji

pre 5 godina

Kako da odgovara, pa bivsi Predsednik Republike Srbije B.Tadic m,u se zahvalio za sve sto je uradio za Srbiju. To je ucinio zadnjeg radnog dana zlocinca Solane u evropskoj komisiji kada ga je Tadic posetio i grlio se sa njim. Tada je objavljen i snimak na B92 /VESTI, 16 casova/ da bi u kasnijim vestima bio uklonjen !!!!

Nikola

pre 5 godina

A Klinton? Vesli Klark? Olbrajtova? A ostali zločinci kad ce oni da odgovaraju??????

SS

pre 5 godina

Nema od toga ništa,nemoj te se zavaravati,jedino ako mu ne presude katalonci.

tuza

pre 5 godina

Pozvati na odgovornost i suditi za bombardovanje.Pozivnice da im dostave momci uz ponudu "koju je nemoguce odbiti"!

slobodan

pre 4 godine

postavljam ja i narod pitanje vladi Srbije.Zasto ne raspise ,naravno policija,POTERNICU za Solanom kao ratnim zlocincem ,kao i za DZEMI SEJOM, ZA POCETAK, i trazi izrucenje da im se sudi u SRBIJI, medjunarodni sud je udruzenje necasnih sudija, obicnih bitangi,i na sednici OUN a upoznati svet o zlocincima i njihovim zlocinima.TO VLADA DUGUJE narodu Srbije.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17