• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.N.

29.03.2019

17:54

KOMANDANT BONDSTILA PRIZNAJE DA JE KOSOVO SRBIJA - POŠTUJEMO REZOLUCIJU 1244! Sprovodimo zajedničke patrole sa SRPSKIM ORUŽANIM SNAGAMA!

Politika

KOMANDANT BONDSTILA PRIZNAJE DA JE KOSOVO SRBIJA - POŠTUJEMO REZOLUCIJU 1244! Sprovodimo zajedničke patrole sa SRPSKIM ORUŽANIM SNAGAMA!

Podeli vest

Komandant Multinacionalne brigade Istok i baze “Bondstil” pukovnik Roj Mekareg izjavio je danas da je bezbednosna situacija na Kosovu dobra, kao i da njegova brigada sprovodi svoju misiju na osnovu Rezolucije 1244 UN

Podsetimo, prema Rezoluciji 1244, UN priznaju teritorijalni integritet i suverenitet Srbije nad Kosovom i Metohijom.

Komandant Bondstila je ovo indirektno i potvrdio: 

- Mi smo usresređeni na našu misiju, koja je uspostavljena rezolucijom 1244 Ujedninjenih nacija. Kao vojni komandant fokusiran sam na bezbedno okruženje i slobodno kretanje na Kosovu. Takođe, svestan sam postojanja političke retorike jer i političari imaju odgovornost da nastave dijalog, na kraju je njihova odgovornost da grade budućnost Kosova i Balkana uopšte.

Spekulacije i političke izjave vezane za sever Kosova ni na koji način ne utiču na rad KFOR-a i Multinacionalne brigade Istok, tvrdi pukovnik Mekareg.

On je dodao i da je bezbednosna situacija u južnoj srpskoj pokrajini bolja nego što je očekivao.

- Mislim da je (situacija) odlična, veoma je mirno. Kada sam došao u novembru prošle godine i kada se sada osvrnem na taj period ,verujem da je situacija bolja nego što sam se nadao. Radimo sve u skladu sa našom misijom-patroliranje, vežbe, kako bismo bili spremni za sve. Imamo odličan multinacionalni tim, Poljski i Turski bataljon i dosadašnja misija je odlična - rekao je Mekareg u izjavi za RTK2 na srpskom jeziku.


Kako prenosi Tanjug, pukovnik je zadovoljan saradnjom sa lokalnim i centralnim institucijama, ali i sa Oružanim snagama Srbije.

- Blisko sarađujemo sa kosovskim institucijama, sa Kosovskom policijom, Kosovskim bezbednosnim snagama, neizmerno smo zahvalni svim institucijama na odličnom partnerstvu. Nastavili smo saradnju i partnerstvo sa Srpskim oružanim snagama. Sprovodimo zajedničke patrole, skoro 20 svakog meseca, zajedno sa srpskom vojskom postižemo neverovatne stvari, moram ponoviti da imamo odličnu saradnju sa svima - rekao je Mekareg.

HARADINAJ I VESELJI NAPALI AMBASADORE NEMAČKE, BRITANIJE I ŠVAJCARSKE: Pobesneli zbog otkrića da novac troše za plaćanje lažnih veterana!



Mekareg je ispričao i kako izgleda njegov radni dan.

- Sve počinje ranim ustajanjem, nakon čega me čeka mnogo sastanaka. Posećujem lokalne zajednice i upoznajem nove ljude, a to je i najbolji deo posla.

 

SJAJNA VEST ZA SRBIJU, SA KIM ĆE OTIĆI MILION ŠIPTARA?! Evropski parlament traži ukidanje viza Prištini!



Najviše mu nedostaje porodica,odnosno njegova šestogodišnja ćerka.

- Oni razumeju da ovde obavljamo veoma bitan posao, to što možemo da obezbedimo sigurnost za sve građane Kosova, zato je ova misija bitna ne samo za Kosovu već i za ceo region - zaključio je Mekareg.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mikac

pre 5 godina

ovaj ga brate laže pa ubija. kome ste do sada vratili ukradenu stoku i silna auta što albanci pokradoše iz srbskih dvorišta?? dokle će nas praviti budalama nije mi jasno.

arsa

pre 5 godina

Nije rekao kakvu saradnju ima sa vojskom Albanije.Verovatno kao saveznicka vojska.Pa sigurno da mora da kaze da je tu po rezoluciji 1244.Koliko godlagali i varali 1244 je cinjenica bar za sada.

arsa

pre 5 godina

Ne objasnjiva je ta upornost srpske strane da prikaze poverenje u snage KFORA da ce da brani srpski narod i pored toga sto je KFOR hiljadu puta dokazao da je u direknoj saradnji sa siptarima vrsio etnicko ciscenje srba na Kosovu.Apsurdna je i situacija uopste sto je NATO kao ucesnik agresije na Srbiju dobio mandat UN po rez.1244 da uspostavi mir i sigurnost ya sve na Kosovu.Rezultat njihovog angazovanja moze biti samo velika akbanija i veliko zlo za srpski narod.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17