• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

29.03.2019

15:01 >> 15:05

HARADINAJ I VESELJI NAPALI AMBASADORE NEMAČKE, BRITANIJE I ŠVAJCARSKE: Pobesneli zbog otkrića da novac troše za plaćanje lažnih veterana!

Politika

HARADINAJ I VESELJI NAPALI AMBASADORE NEMAČKE, BRITANIJE I ŠVAJCARSKE: Pobesneli zbog otkrića da novac troše za plaćanje lažnih veterana!

Podeli vest

Nemački ambasador na Kosovu, Kristijan Helt, kao i njegov kolega iz Velike Britanije Ruri O'Konel, podržao je švajcarskog ambasadora Žan Ibera Lebea, koji je kritikovao privremene prištinske vlasti, rekavši da dok im međunarodna zajednica investira velike projekte, a da oni plaćaju lažne veterane

- Kolega je izrazio ono što mnogi misle. Mi kao međunarodna zajednica smo posvećeni pomaganju. Nemačka je podržala projekat od 10 miliona evra za tretman kanalizacije na Kosovu od 1999. godine, ponosni smo na našu saradnju sa Kosovom i dostignuća za građane. Ali ... - napisao je na svom tviter nalogu, ambasador Helt.

Helt je takođe pokušao da objasni ono što je Lebe rekao tokom svog govora u Srbici.

Prema rečima nemačkog ambasadora, Lebe nije u principu govorio samo o penzijama lažnih veterana, već, kako je naveo, generalno o načinu na koji Priština raspolaže javnim novcem.

Pitanja o tome kako se institucije odnose prema javnom novcu je legitimno, a mi, kako je naveo Helt, radimo ono što je za dobrobit svih građana Kosova.

Ambasador O'Konel je tim povodom na svom fejsbuk profilu podrzao švajcarskog kolegu i naveo da je on samo rekao ono što svi misle.

- Švajcarski ambasador je rekao ono što svi mislimo. Vreme je za ljude koji žele da Kosovo deluje protiv kriminala i korupcije. To je težak izazov, ne samo za Kosovo. Oni koji to budu radili imaće našu podršku - napisao je O'Konel.

Reakcije ambasadora Britanije i Nemačke došle su nakon što švajcarski ambasador u Prištini Iber u Srbici rekao da "Švajcarska gradi sistem vodosnabdevanja na Kosovu, dok Vlada Kosova troši novac tako što plaća lažne veterane".

ŽESTOK RAT RUSIJE I BRITANIJE U UN ZBOG SRBIJE I KOSOVA: London stao iza Šiptarske laži o 20.000 silovanih, MOSKVA: REČ JE O 250, NEISTINA NEĆE PROĆI!

Izjava ambasadora Švajcarske u Prištini, Žana Ibera Lebea da privremene institucije plaćaju "lažne ratne veterane, a međunarodna zajednica im finansira ključne projekte" za potrebe građana, izazvala je burnu reakciju političkih i institucionalnih predstavnika. 

Predsednik Udruženja tzv. ratnih veterana Nasim Haradinaj je povodom te izjave ambasadora Lebea rekao da su "lažni veterani" u Švajcarskoj.

(VIDEO) AMERI ZAHTEVAJU: VRATITE NAM OLUPINU NEVIDLJIVOG! SRBIJA ODGOVARA: NEMA ŠANSE, TO JE RATNI TROFEJ!

Nasim Haradinaj je za prištinsku Gazetu Expres rekao da ne želi da komentariše izjavu švajcarskog ambasadora koji je, kako je rekao, zloupotrebio situaciju.

- Na Kosovu ima lažnih veterana ... (ambasador) Ima svoje veterane u Švajcarskoj, a deo lažnih veterana su sam ambasador i Švajcarska - rekao je Haradinaj.

On je pozvao Švajcarsku da dođe i pomogne Prištini da identifikuje te "lažne veterane".

LAVROV BRUTALAN PREMA AMERIMA I ZAPADU: Vaših 500 godina vladavine svetom je završeno, NAVIKNITE SE NA TO!

 Reagovao je i predsednik parlamenta lažne države Kadri Veselji, rekavši da, kako je rekao, upravu u mestu gde je otvorena fabrika vode ima puno "pravih boraca koji su se borili u okviru OVK".

- Ovde, gde je uložena ova velika investicija, časni ambasadore, bolo je mnogo pravih boraca OVK. U ovoj oblasti ima mnogo heroja, a postoje ljudi koji i danas doprinose miru. Ova zemlja je znala da daje ratnike, ali i veoma velike političare, kao što je predsednik Kosova, Hašim Tači, koji je upravo iz ovog regiona - naveo je Veselji, preneo je Expres.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
RINGISPIL

pre 5 godina

Ambasadori rade u nasu korist. Jos samo da im odobre viznu liberalizaciju. Tek su ga najebali svi koji su sa njima tikve sadili.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija