• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.04.2019

17:56

ŠIPTARI KAŽNJENI ZBOG TAKSI, EU IM NANELA TEŽAK UDARAC! Haradinaj sada optužuje Mogerinijevu da je srušila dijalog!

Politika

ŠIPTARI KAŽNJENI ZBOG TAKSI, EU IM NANELA TEŽAK UDARAC! Haradinaj sada optužuje Mogerinijevu da je srušila dijalog!

Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, ponovo je danas optužio šeficu evropske diplomatije Federiku Mogerini da je odgovorna za štetu nanetu dijalogu Beograda i Prištine, čime je, kako je rekao, izazvala političku dramu ne sam na kosovskoj teritoriji, već i u regionu

Haradinaj je to rekao na skupu povodom tri godine od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanja sa EU, reagujući na izjavu šefice Kancelarije EU u Prištini, Natalije Apostolove.

Apostolova je, naime, najpre pozvala Prištinu da primenjuje Sporazum o S SP, te da nametnute sto odsto uvećane takse na proizvode iz Srbije i BiH nisu u duhu tog sporazuma.

- Nametnute sto odsto uvećane takse na robu iz Srbije ne krše samo CEFTA sporazum, one nisu ni u duhu Sporazuma o stabilizaciji i pridružiavanju - rekla je Apostolova.

Za Haradinaja odgovorna je Mogerini.

- Mogerini je izazvala velike traume u regionu, dijalog je izbačen iz koloseka - rekao je Haradinaj, preneo je prištinski Zeri.

Prema pisanju Kohe, Haradinaj je rekao da se Priština "suočava sa izazovima koji proističu iz SSP".

- Ne možemo postići sve ciljeve Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, zbog poteškoća koje nam stvara komesarka Federika Mogerini. Sve to je posledica razgovora o teritoriji - kazao je Haradinaj.

SEDMORICA VELIČANSTVENIH! SRPSKI VOJNICI POROKALI STOTINE ŠIPTARSKIH TERORISTA! Soko 22 opisao DAN KADA JE GORELO NEBO, ali je Srbija ostala SAČUVANA!



Ocenio je SSP odličnim, uz napomenu da se Priština obavezala da će izvršiti svoje, kako je naveo, "međunarodne obaveze za jačanje demokratizacije, uspostavljanja stabilnosti, reformu administracija i jačanja bezbednosti".

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Upozorenje Britancima da ne putuju na sever KiM jasno pokazuje kako njihove službe rade na Balkanu!



- SSP je novi početak za kosovsku ekonomiju, jer Kosovo može da izvozi u zemlje EU, ali stara rana ostaje, a to je nedostatak vizne liberalizacije - rekao je Haradinaj na konferenciji koju je organizovao Institut EPIK.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 5 godina

Jadan tip, za sve su uvek krivi drugi a on je veliko nevinasce.Znaju i Ameri i EU s kim imaju posla ali su i oni igraci koji blefiraju. Svi zajedno u istu vrecu.

Stojan

pre 5 godina

Najverovatnije je ona kriva jer oni slusaju EU i Ameriku i rade sve sto oni kazu/narede. Njihov cilj je da navedu Srbiju da prizna Kosovo kao drzavu i da ih okrenu protiv Rusija, pa ako to uspeju bio bi njihov licni uspeh. Zamislite kad budu trazili drugi posao koliku tezinu moze takav licni uspeh da ima i kakve poslove moze da im donese. To sto je na sadasnjem poslu govori da je navikla da ugadja svojim gospodarima globalistima i da ce sve uciniti da um udovolji.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17