• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.07.2019

13:13

MOĆNA SARADNJA SRBIJE I KINE! Vulin: Uskoro prva zajednička vojna vežba naše dve zemlje, odnosi na najvišem nivou!

Politika

MOĆNA SARADNJA SRBIJE I KINE! Vulin: Uskoro prva zajednička vojna vežba naše dve zemlje, odnosi na najvišem nivou!

Podeli vest

Vojni ataše pri ambasadi Kine u Srbiji pukovnik Vu Jongđi na prijemu povodom 92. godišnjice od osnivanja Narodnooslobodilačke armije Kine govorio je o važnosti sardnje sa Srbijom, podsetivši da su se predsednici Si Ðinping i Aleksandar Vučić do sada šest puta sastali i da su ti susreti i razgovori dopirineli jačanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva između dve zemlje

Prijemu su, između ostalih, prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, Žarko Obradović, predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kinom u Narodnoj skupštini Srbije, narodni poslanici Dragomir J. Karić, Ljubiša Stojimirović i Milovan Drecun.

Pukovnik Jongđi rekao je da Kina izuzetno ceni tradicionalno prijateljstvo sa Srbijom i dodao da s radošću može da se konstatuje da dve vojske imaju dobru saradnju koja se ogleda i u razmeni poseta na visokom nivou kao i u oblasti obuke i intenzivnoj saradnji vojnih akademija. 

Ministar Vulin najavio je mogućnost prve zajedničke vojne vežbe, rekavši da su odnosi Srbije i Kine na istorijski najvišem nivou. On je istakao da se Vojska Srbije u Kini veoma poštuje, a da je Narodnooslobodilačka armija Kine snažna, moćna i brojna i da je jedan od najznačajnijih faktora mira u svetu. 

 

PANIKA NA BALKANU I NA KOSOVU - RUSIJA NAORUŽAVA SRBIJU! Priština se plaši da će Beograd poslati vojsku u svoju južnu pokrajinu!



Narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kinom u Narodnoj skupštini Srbije u razgovaru s ambasadorkom Čen Bo rekao je da je upravo Kina najveći investitor u Srbiji i da je predsednik Aleksandar Vučić uspostavio veoma kvalitetnu saradnju u svim segmentima, a koju je predsednik Kine Si Ðinping nazvao čeličnim prijateljstvom. Karić je istakao intenzivnu kinesku podršku Srbiji u svim međunarodnim organizacijama, posebno kada je u pitanju teritorijalni integritet naše zemlje. 

ZAŠTO IH RUSI NAORUŽAVAJU? ŠIPTARI U PANICI: Srbija dobija ofanzivno oružje, a kobajagi hoće samo da se brani! GUBIMO TRKU!



Podsetio je i da porodicu Karić sa NR Kinom vezuju izuzetni odnosi, te da BK grupa, koja danas važi za jednu od 100 najboljih kompanija na svetu, sa tom zemljom posluje još od 1984. godine.

-Kada se Bogoljub Karić 2004. godine kandidovao za predsednika Srbije i kada je osvojivši ogroman broj glasova, oko 20 odsto, zazuzeo treće mesto, na osnivačkom kongresu naše partije bila je i delegacija NR Kine. Danas, recimo, veliki broj stručnjaka koji su završili Fakultet za menadžment u sportu Alfa BK univerziteta s uspehom u Kini trenira sportiste počevši od fudbala, preko vaterpola, do odbojke i košarke - pomenuo je Dragomir J. Karić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17