• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

11.08.2019

16:38

KAKO BI "MARSOVCI" KOJI SU POKUŠALI UPAD U PREDSEDNIŠTVO PROŠLI U DRUGIM ZEMLJAMA? U Londonu bi krenuli bajonetima na njih, a TEK KAD VIDITE ŠTA BI IM SE U AMERICI DESILO!

Politika

KAKO BI "MARSOVCI" KOJI SU POKUŠALI UPAD U PREDSEDNIŠTVO PROŠLI U DRUGIM ZEMLJAMA? U Londonu bi krenuli bajonetima na njih, a TEK KAD VIDITE ŠTA BI IM SE U AMERICI DESILO!

Podeli vest

Pokušaj upada u zgradu Predsedništva Srbije prošao je bez težih posledica po počinioce. Nameće se pitanje, koliko bi koštao prelazak "crvene linije" u svetu

Obezbeđenje Predsedništva odreagovalo je bez upotrebe oružja, a lica koja su pokušala upad u zgradu su, minimalnom upotrebom sile, bila vraćena iza ograde.

Istraživali smo kakve su kazne u svetu za ovo delo i zaključili da bi zbog incidenta ovih razmera u Londonu ili SAD počinioci proveli niz godina u zatvoru.

Pokušaji upada u Bakingemsku palatu tokom godina stavljali su obezbeđenje kraljevske porodice na ispite koji moraju biti položeni.

 

(VIDEO) VUČIĆ O POKUŠAJU UPADA U PREDSEDNIŠTVO: Sklonićemo ograde, uradite sve šta god želite, samo NEMOJTE DA KRŠITE ZAKON! Nećemo scene iz Pariza u Beogradu!

 

Upad, pa i sam pokušaj preskakanja "bezbednosne barijere" tretira se kao pokušaj ugrožavanja bezbednosti lica i institucije, a neretko se dovodi i u vezu sa terorizmom.

Na sreću, većina takvih incidenata ostala je samo u domenu pokušaja, a ukoliko biste bili uhvaćeni u ovako smelom kriminalnom "poduhvatu", jako obezbeđenje kraljevske porodice delovalo bi brzo i žustro.

Odgovornost za bezbednost kraljevskih odaja pada na "Metropolitan Police", koja sastavlja i sveprisutni Kraljevski zaštitni odred čiji su pripadnici iskusni oficiri koje trenira SAS.

Čak i gardisti ispred Palate smeju da odgurnu ljude ako preteraju, a ukoliko je neko agresivan ili preti imaju dozvolu da usmere oružje ka njima kao upozorenje. Puške nisu napunjene, ali su bajoneti dovoljno oštri.

 

(VIDEO) ĐILASOV NEVASPITANI DRIPAC POBEGAO OD GORDANE UZELAC! Sinoć divljao ispred predsedništva, a sad se us*ao od novinarke!

 

Kada je jedan Francuz u alkoholisanom stanju pokušao u šali da prođe pored gardiste i popne se preko ograde uhapšen je i optužen za nezakonit upad na kraljičin posed.

Uhapšeni u pokušaju "prelaska crvene linije" bivaju odvođeni u pritvor i ispitivanje nakon čega se objavljuje kakva optužnica će biti podignuta protiv počinioca, koja neretko ima više tačaka.

Izrazito jake mere bezbednosti sprovode se i preko okeana.

Deset godina zatvora dobio je muškarac u SAD zbog pokušaja preskakanja ograde kako bi dospeo u zgradu Bele kuće. Prestupnik je pravdao svoj postupak zabrinutošću u vezi sa rastućom negativnom atmosferom, kako je rekao, i željom da stoga stupi u kontakt sa američkim predsednikom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17