• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.08.2019

21:46

ŠAMARČINA MOGERINIJEVE SRBIJI! Tzv. Kosovo pozvano na sastanak šefova diplomatija EU! Dačić: TO JE PRESEDAN!

Politika

ŠAMARČINA MOGERINIJEVE SRBIJI! Tzv. Kosovo pozvano na sastanak šefova diplomatija EU! Dačić: TO JE PRESEDAN!

Podeli vest

Svih šest partnera sa Zapadnog Balkana, među njima i Kosovo, pozvani su da krajem avgusta prisustvuju neformalnom sastanku šefova diplomatija EU u Hesinkiju zbog razgovora o regionalnoj saradnji, objašnjavaju za Tanjug u Briselu

Šefica EU diplomatije Ferderika Mogerini po prvi put je zvanično pored ministara zemlja kandidata pozvala i šefove diplomatija Kosova i BiH da prisustvuju neformalnom sastanku Saveta EU ministra koji se 28 i 29. avgusta održava u Helsinkiju.

- Partneri sa Zapadnog Balkna pozvani su na neformalni sastanak ministra spoljnih poslova u Helsinki krajem meseca zbog važne diskusije o tome kako napredovati u regionalnoj saradnji - poručio je portparol EU za Tanjug.

Na pitanje Tanjuga da li poziv Bedžetu Pacoliju, ministru privremenih vlasti Kosova koje nije ni kandidat za članstvo niti od svih članica EU priznata država, znači i promenu pristupa odnosno formata dosadašnje prakse sastanaka EU ministra sa ministirima zemalja kandidata, iz Brisela poručuju da je u pitanju poziv zbog ”neophodnosti i korsti” učešća svih sa Zapadnog Balkana.

- Svih šest partnera sa Zapadnog Balkana su pozvani na ove razgovore. U pitanju je neformalna diskusija o svim zajedničkim spoljnim i bezbednosnim aspektima regionalne saradnje i neophodno je i korisno učešće svih partnera - zaključuje portparol EU.

ŠIPTARI ČUPAJU KOSU! Misteriozni AMERIČKI PLAN za Kosovo izazvao PANIKU, susret Vučića i Pompea PRATE K'O NA IGLAMA!



Šefica EU diplomatije Federika Mogerini odlučila je da na poslednji nezvanični sastanak Saveta EU kome će ona predsedavati umesto zemlja kandidata pozove sve partnere sa Zapadnog Balkna.

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić okarakterisao je ovaj potez Mogerinijeve kao ”presedan” gde je pozvana ”teritorija ” koja je ”daleko od stausa kandidata za članstvo”.

- Očigledno da na kraju svog mandata ona želi da pokaže da je nešto uradila za Kosovo, ali to nije korektno prema Srbiji - kazao je nedavno Dačić.

Kosovski minstar Bedzet Pacoli i ranije je dolazio na neformalne sastanke šefova EU diplomatija i zemlja kandidata gde bi na marginama održavao bilateralne sastanke. 

Ovo je prvi put da je dobio i zvaničan poziv visoke predstavnice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 4 godine

Srbija bi morala da odbije da prisustvuje sastanku ili da posalje portira iz MIPa. Da uzvratimo samarcinu.

ssdivizion

pre 4 godine

TO JE PRESEDAN koj presedan krmače nizajedan dacicu svarno licis 100% na krmače

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17