• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta

21.09.2019

15:16

VUČIĆ O "GENIJALNIM" IDEJAMA OPOZICIJE: Sutra ću podneti ostavku ako mi garantuju da će postići sporazum da KOSOVO BUDE KAO HONGKONG!

Politika

VUČIĆ O "GENIJALNIM" IDEJAMA OPOZICIJE: Sutra ću podneti ostavku ako mi garantuju da će postići sporazum da KOSOVO BUDE KAO HONGKONG!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da "sutra" podnese ostavku ako dobije garancije da neko može da sprovede u delo predlog rešenja za Kosovo koga je izneo bivši premijer Srbije Vojislav Koštunica a koji podrazumeva da južna pokrajina dobije status sličan onom koji ima Hongkong u Kini.

Obraćajući se novinarima u Beogradu posle sastanka sa zvaničnicima RS, Vučić je upitao da li taj predlog bivšeg premijera podrazumeva da "iznajmimo teritoriju na 100 godina".

- A ko će to da prihvati od Albanaca? Što im to tad niste rekli i proveli u delo? U vreme kada je Koštunica bio predsednik imali smo pogrom Srba na Kosovu a dok je bio premijer proglašena je nezavisnost. Šta je tad bila naša reakcija, Hongkong ili saopštenje? Hajde da prekinemo da pričamo bajke o sebi, da se ne ponašamo kao da smo najveća sila na svetu, da ne pričamo gluposti i menjamo teze svakog dana jer nam se svidja sve osim istine - rekao je Vučić.

(FOTO/VIDEO) VUČIĆEVA PORUKA SRBIMA U BiH: Srbija je uz vas, uzdržite se, SUKOB BI ZNAČIO EKONOMSKI KRAH!

On je ocenio da je situacija na Kosovu i Metohiji "mnogo komplikovanija i teža" nego što neki žele da prikažu javnosti, pozivajući se na kako je naveo, "lažne primere" poput Kipra ili Hongkonga.

- U Hongokongu žive Kinezi a na Kosvu 93 odsto stanovništva čine Albanci a ne Srbi. Pokažite mi kako ćete ubediti Albance da to prihvate. Kažite ljudima šta je istina pa da u tim okvirima pokušamo nešto da uradimo. Ja nisam u stanju da napravim Hongkong zato što znam da su to gluposti. Nama je potreban realan, državotvorni pristup rešavanju tih problema a ne lupetanja svih vrsta - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 4 godine

Mislim da je posla vlast dovoljno rekla o Kosovu

Milos

pre 4 godine

Вероватно је такво решење и тада било неприхватљиво за другу страну, као што би било и сада! Бивши председник Коштуница је изнео неки свој став . Он ништа не може да наметне ни у Србији, а камоли Албанцима и странцима.Зашто је то тако страшно? Зашто ми стално причамо како они траже , они неће, мора се ово и мора се оно? Као да их подржавамо да жешће траже и да не попуштају и не размишљају ни о каквом договору!

Jebac

pre 4 godine

Jebao vam vučić sve što imate a ja jebao i vama i njemu!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija