• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.09.2019

18:23

(VIDEO) TAČI SE ŠETKA PO SEDIŠTU UN I JEDE SMOKI I KOKICE! Vučić BRUTALNO objasnio zašto nije sreo delegaciju Prištine u Njujorku!

Politika

(VIDEO) TAČI SE ŠETKA PO SEDIŠTU UN I JEDE SMOKI I KOKICE! Vučić BRUTALNO objasnio zašto nije sreo delegaciju Prištine u Njujorku!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, gde se održava Generalna skupština, nije video Hašima Tacija, niti je bilo predloga za njihov susret, mada mu ne bi bio problem da sa njim razgovara

- Nisam ga video, da sam ga video, ja nemam problem da pričam sa njim 1.000 puta. Da su me zvali, ja bih se sastao sa njim. Na žalost, nisam imao još taj poziv - rekao je predsednik na konstataciju novinara da je Tači u sedištu UN iako tzv. Kosovo nije član UN, niti ima status posmatrača.

JA SAM MISLIO DA SU ĐILAS, BOŠKO I JEREMIĆ PROTIV DIKTATURE, A ONI BI DA UKINU IZBORE! Vučić: Ne pada mi napamet da odlažem glasanje, nije država igračka!



Vučić je naglasio da Tači nije član zvanične delegacije, te da se u UN kreće i razgovara, kako se to kaže, "po kuloarima".

Zaev i Rama u Beogradu 9. i 10. oktobra, cilj - slobodniji protok robe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa premijerima Makedonije i Albanije, Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, sa kojima je, kako je rekao, pokrenuo ideju o daljem uklanjanju različitih barijera u poslovanju na teritoriji naše tri zemlje, te slobodnijem protoku robe, ljudi i usluga.

Taj dogovor trebalo bi da bude konkretizovan na skupu u Novom Sadu, 9. i 10. oktobra, na kojem očekuje Zaeva i Ramu, a gde će glavna tema biti konkretizacija planova za jače povezivanje tržišta u regionu, odnosno kreiranje svojevrsnog "malog šengena".

- To što smo razgovarali sinoć, to ćemo da konkretizujemo. Hoćemo politički i ekonomski dublje da se povezujemo i da izlazimo kao blok pred Evropsku uniju i druge, a ne pojedinačno" - rekao je Vučić novinarima u Njujorku.

To će biti prvi korak, a cilj je da povučemo i druge u regionu, rekao je Vučić i dodao da bi za nas bilo važno, zbog slobodnog protoka robe i usluga, da se u to "uvuče" i Priština, da sve bude na još višem nivou ekonomskih integracija nego u okviru Cefta, te da se privuku i BiH i Crna Gora.

 


Upitan šta očekuje od razgovora sa američkim zvaničnicima Filipom Rikerom i Metjuom Palmerom, on je rekao da su to, posle kancelarke Nemačke Angele Merkel i susreta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, veoma važni sastanci.

- Važni su sastanci sa Rikerom i Palmerom, da vidimo kakav je američki plan i šta je američka ideja (za KiM) - zaključio je Vučić.

"Hrvati me ne vole jer je Srbija jaka"

Hrvati bi sve najlepše govorili o meni da je Srbija slaba i unižena, da se klanja za ono što nije učinila, a pošto ekonomski snaži i drži do sebe, onda sam, naravno, ja kriv, i to prihvatam sa oduševljenjem, prokomentarisao je danas predsednik Aleksandar Vučić anketu u Hrvatskoj u kojoj je ocenjeno da je on najodgovorniji za to što dve zemlje nemaju dobre odnose.

Kako je dodao, Hrvati imaju "nepogrešiv njuh" za onog ko radi u interesu Srbije i uvek će ga, kaže, staviti na prvo mesto kao svog protivnika.

- Nepogrešiv nos imaju da vam jasno pokažu ko je taj ko dobro radi za Srbiju - istakao je Vučić.

- Hrvati su napravili anketu i zaključili da je Srbija kriva za to što nemamo najbolje moguće odnose. A onda, ko bi bio kriv nego Aleksandar Vučić, iako ja godinu dana nisam nikakvu izjavu dao o Hrvatskoj, sve do pre neki dan - rekao je Vučić srpskim novinarima u Njujorku posle sastanka sa Angelom Merkel.   




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 4 godine

Tači radi svoj deo posla sa ostalim članovima kao i do sada.Dijaspora,propaganda,novac.

Kontra

pre 4 godine

Tači se susreo sa Kolindom i to bilaterlno razgovarali i potvrdili saradnju.

Vns

pre 4 godine

Tači jede srBski smoki....pa onda bravo za nas...

Mihajlo

pre 4 godine

Postavlja se veoma ozbiljno pitanje: - otkud Taci u Njujorku na konferenciji UN o klimatskim poremecajima ? Ko ga je pozvao i u kom svojstvu jer se ne moze valjda tek tako setkati hodnicima zgrade UN . Koga Taci predstavlja ako nasilno stvoreno Kosovo nije clanica UN ?!

Yov Yov

pre 4 godine

Pregovarati sa Ramom o zameni teritorija. Deo kosova za deo albanije. I da sve Srbe proteraju niko nema pravo da prizna KOSOVO

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17