• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

30.09.2019

22:59

ŠOKANTNE TVRDNJE KOJE TRAŽE HITNU ISTRAGU NADLEŽNIH! Rada skriva dokaze o ubistvu Olivera?!

Politika

ŠOKANTNE TVRDNJE KOJE TRAŽE HITNU ISTRAGU NADLEŽNIH! Rada skriva dokaze o ubistvu Olivera?!

Podeli vest

Rada Trajković, Đilasova najbliža saradnica na Kosovu, tvrdi da su joj nedavno nudili 'kasetu sa ubistvom Olivera Ivanovića'!?! Ona odbija da kaže ko joj je, kad i kako tačno ponudio tu 'kasetu'. Tužilaštvo bi moralo da je sasluša

Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Đilasova najbliža saradnica u pokrajini, tvrdi da su joj nedavno 'neki ljudi' ponudili 'kasetu sa ubistvom Olivera Ivanovića'!
 

Trajkovićeva je to rekla za 'Danas', ali nije objasnila ko joj je, kako i kada ponudio navodni snimak ubistva. Stručnjaci apeluju na nadležne vlasti da hitno pokrenu istragu i saslušaju Radu Trajković kako bi utvrdili da li je istina to što govori.
 

Lažno uzbunjivanje

Tužilac bi morao da sasluša Trajkovićevu. Ako se ispostavi da je izmislila celu priču, ona bi morala da bude krivično gonjena zbog lažnog uzbunjivanja
Vladimir Đukanović, poslanik SNS

 

Gomila nelogičnosti
Đilasova Rada kaže da joj je 'kaseta' nuđena prošle nedelje, pred njen odlazak u Kosovsku Mitrovicu, gde je otpočela predizbornu kampanju.


- Pred odlazak u Kosovsku Mitrovicu doživela sam neverovatan pritisak. Rečeno mi je da će me tamo čekati „škaljarci", „kavčani", mafija... Da će me ubiti. Dolazili su i u sedište naše koalicije 'Sloboda'. Pred put sam doživela i jednu neverovatnu ponudu. Neki ljudi, rekla bih iz netransparentnih krugova, ponudili su mi kopiju kasete ubistva Olivera Ivanovića! Rečeno mi je da je jedna kaseta data nekima iz vlasti, a druga je ponuđena meni. Rekla sam da ja niti želim da je uzmem, niti želim da dajem pare i da bi te dokaze, ukoliko ih imaju, trebalo da ponude tužiocu Sulji (Sulj Hodža, prim. aut) u Prištini - rekla je Trajkovićeva.

Moj ugao


MARKO NICOVIĆ
BIVŠI ŠEF BG POLICIJE


Ne sme se tek tako preći preko toga, jer vrlo lako može da bude reč o nekakvim konstrukcijama, koje bi mogle da budu napravljene u predizbornoj kampanji na KiM.

Komentarišući ove tvrdnje, u Srpskoj listi kažu da Rada Trajković na sve moguće načine pokušava da skrene pažnju na sebe.
- Žao nam je što ignorisanje i tihi prezir Srba na KiM Radu Trajković dovode do histerije i duševnog rastrojstva, ali sama je za to kriva. Svojim lešinarskim manevrima nad ubijenim Oliverom Ivanovićem prevršila je svaku meru i pljunula na sve one vrednosti koje su našem narodu svete. Ona bi najviše volela da su je građani Severne Mitrovice dočekali zvižducima i kamenicama, jer bi onda mogla da ide okolo i da se hvali da je politički progonjena i da je žrtva nekakve političko-kriminalne konspiracije, a istina je da se više niko ne osvrće na njene laži i halucinacije - kažu u Srpskoj listi, dodajući da zbog toga Trajkovićeva pribegava najrazličitijim nebulozama ne bi li privukla pažnju.

Čekajte, bre


MILENA IVANOVIĆ
OLIVEROVA UDOVICA


Poslednja osoba koja treba da koristi Oliverovo ime jeste Rada Trajković.

Rado, kasete su istorija
Sa druge strane, Vladimir Đukanović, poslanik i visoki funkcioner SNS, ističe da bi na ove tvrdnje Rade Trajković morao da reaguje srpski državni tužilac.


- Njoj bi trebalo poslati poziv na saslušanje kako bi dala sve informacije o onome o čemu priča. Da objasni lepo ko joj je nudio snimak, ko su ti ljudi, gde se sve to odigralo, koliko para su joj tražili. Jednostavno, da predoči sve podatke koje ima kako bi naše tužilaštvo došlo do novih informacija - naglašava Đukanović. On primećuje da je simptomatično i to što je Rada 'prodavce' uputila na kosovskog, a ne našeg tužioca.


- Ako bi se ispostavilo da je Trajkovićeva izmislila celu priču, ona bi morala da bude krivično gonjena zbog lažnog uzbunjivanja građana Srbije. Istovremeno, već sama priča o kasetama ukazuje da laže, jer video-kasete nisu u upotrebi već jako, jako dugo... Ili možda Rada živi u vremenu kaseta - zaključuje Đukanović.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija