• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.10.2019

08:27

KINA NE MENJA POZICIJU, ČVRSTO UZ SRBIJU! Neće podržati prijem takozvanog Kosova u Interpol!

Politika

KINA NE MENJA POZICIJU, ČVRSTO UZ SRBIJU! Neće podržati prijem takozvanog Kosova u Interpol!

Podeli vest

Kina nije promenila svoju poziciju i neće podržati prijem takozvanog Kosova u Interpol, rečeno je na sastanku potpredsednika Vlade Srbije Nebojše Stefanovića sa šefom kineske delegacije na Generalnoj skupštini Interpola Dakijem Duanom

Na sastanku u Santjagu u Čileu, gde se održava 88. Generalna skupština Interpola, šef kineske delegacije potvrdio je podršku Kine teritorijalnom integritetu Srbije i njihovu nepromenjenu poziciju prema zahtevu takozvanog Kosova za prijem u Interpol.

Stefanović je istakao da bi eventualni prijem doveo do duboke podele te najstarije međunarodne policijske organizacije i da bi ugrozio buduću borbu protiv kriminala u svetu, preneo je MUP u saopštenju.



Ministar unutrašnjih poslova, koji predvodi srpsku delegaciju na 88. Generalnoj skupštini Interpola, naglasio je i da bi eventualnim ulaskom takozvanog Kosova došlo do zloupotrebe Interpola i da bi politika zamenila policijski rad.

DOŽIVEĆE KATASTROFU! Dačić: Priština nema nikakve šanse za prijem u Interpol!

Stefanović je podsetio i da je veliki broj zemalja članica Interpola prošle godine na zasedanju u Dubaiju odlučno rekao da se protivi prijemu takozvanog Kosova i da su delegati dovedeni u neprijatnu situaciju, da posle svega 11 meseci ponovo glasaju o istom pitanju. On je istakao da Srbija podržava politiku jedne Kine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija