• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.11.2019

16:35

VULIN: Bugarska dopušta da joj biraju prijatelje, ne i Srbija!

Politika

VULIN: Bugarska dopušta da joj biraju prijatelje, ne i Srbija!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Bugarska ume da dopusti da joj drugi biraju prijatelje i neprijatelje, a Srbija to ne dopušta

 

- Bugarska ume da dopusti da joj drugi biraju prijatelje i neprijatelje. Srbija to ne dopušta i kao samostalna zemlja sama odlučuje o sebi i sama bira svoje prijatelje. Ima Bugarska svojih problema i neka brine o njima - izjavio je Vulin komentarišući izjavu šefice bugarske diplomatije koja je reagovala na izjavu Milovana Drecuna da je u Srbiji aktivna mreža bugarskih obaveštajaca.

Ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekatarina Zaharijeva i ministar odbrabe Krašimir Karakahanov odbacili su ranije danas tvrdnje Drecuna da je Bugarska umešana u aktuelnu obaveštajnu aferu u Srbiji, prenosi bugarska agencija BTA. Zaharijeva je u intervjuu za TV Nova opisala to kao "poslednji u nizu besmislenih i lažnih optužbi parlamentarca protiv Bugarske".

- Ono što ja vidim na tom video-snimku je obaeštajac i to ne iz Bugarske, već iz jedne druge zemlje, kako vrbuje visokorangiranog pripadnika vojske Srbije. Mi smo veoma zbunjeni tim optužbama i kategorički ih negiramo - rekla je Zaharijeva.

Ona je dodala da se nada da je to njegovo lično mišljenje, a ne i stav srpskog državnog vrha i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Nadam se da to nije zvanični stav Srbije - rekla je ona.

BTA navodi da je Zaharijeva kontaktirala s bugarskim ambasadorom u Beogradu i da će srpski ambasador u Sofiji najverovatnije biti pozvan u Ministarstvo i da će mu tom prilikom biti preneto da Srbija treba da se uzdrži od takvih izjava.

Podsetimo, predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kazao je ranije za RTS povodom obaveštajne afere da se protiv Srbije već dugo vodi niz hibridnih operacija, kao i da ambijent u kojem je snimak objavljen ukazuje da bugarski istraživački novinar izgleda stoji iza tog objavljivanja.

Drecun je naveo i da je Bugarska nedavno burno reagovala na prisustvo sistema S-400 na zajedničkim vežbama Srbije i Rusije, a ukazao je i na reakciju Atlantskog saveta u Bugarskoj.

Ranije je, kako podseća, izneo podatak u javnosti da je u Skoplju formiran jedan maskirani obaveštajni centar, gde se nalaze i pripadnici službi susednih zemalja – kao što su Severna Makedonija, Hrvatska, Bugarska.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija