• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

11.01.2020

19:18

DOKLE VIŠE?! AMERI NAMERILI DA SRBIJI OTMU TURSKI TOK! Objašnjenje je suludo: Moskva energiju koristi kao politički instrument za vršenje pritiska, ŽELI DA PODELI EVROPU!

Politika

DOKLE VIŠE?! AMERI NAMERILI DA SRBIJI OTMU TURSKI TOK! Objašnjenje je suludo: Moskva energiju koristi kao politički instrument za vršenje pritiska, ŽELI DA PODELI EVROPU!

Podeli vest

Zamenik državnog sekretara SAD za politička pitanja Dejvid Hejl poručuje da je Vašington protiv gradnje drugog kraka podvodnog crnomorskog gasovoda Turski tok. Kraka koji bi preko Bugarske i Srbije snabdevao zemlje Balkana i centralne Evrope. Možda i Italiju

U intervjuu Bugarskom nacionalnom radiju rekao je da Vašington Turski tok, a i njegov drugi krak posebno, smatra "geostrateškim projektom Rusije".

U nastavku je rekao: 

- Razumemo da je energetska  bezbednost veoma važna za Evropu i jasno nam je da će i naši saveznici biti moćniji i pouzdaniji ako imaju bezbedan dostup izvorima energije. Međutim, problem je u tome što Moskva na sve to drugačije gleda. Ona svoje izvore energije koristi kao politički instrument za vršenje pritiska, a želi da podeli Evropu.

Teško da i sam Hejl u ovo veruje, ali je u nastavku rekao:

- Severni tok-2 i drugi kraj Turskog toka postali su problem jer ne obezbeđuju energetsku diversifikaciju za Evropu. Oni destabilizuju zato što Rusija dobija mogućnost da zaobiđe gasovode na ukrajinskoj teritoriji".

NAJZAD SU I BUGARI SU UKAPIRALI ONO ŠTO SRBIJA ZNA ODAVNO! Američki tečni gas je privid, a ruski stvarnost, GDE BI NAM BIO KRAJ DA NISU SRUŠILI JUŽNI TOK?!

Sve je ovo izgovorio kao da Moskva nije prethodnih dana sa Kijevom potpisala novi petogodišnji ugovor o tranzitu ruskog gasa preko Ukrajine za Evropu.

SRBIJI 75 MILIONA EVRA GODIŠNJE! Izgrađen 'TURSKI TOK' KROZ našu zemlju, EVO KUDA SVE PROLAZI (MAPA)

Baš briga Stejt departman što Rusija gasovod Severni tok-1 nikada nije ni pokušala  da koristi „da podeli Evropu"! Baš ga briga što Nemačka u Severnom toku-2 ne vidi ni pritisak ni instrument za „podelu Evrope"! Baš ga briga što je Moskva pre neki dan sa Kijevom potpisala novi petogodišnji ugovor o tranzitu ruskog gasa preko Ukrajine za Evropu!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Saradžogla

pre 4 godine

ЧЕТВОРОРАЗРЕДНА СИЛА! ... Русија,Кина,Индија па тек Америка која мисли да је Сједињена ако је не претекне Бразил!

DEDA RAKA

pre 4 godine

Amerika nekad bila glavna svetska sila, sad Rusuka kolo vodi ka blagostanju i slobodi .

usaf

pre 4 godine

Pa,zasto onda Srbi odlaze na rad u NATO drzave,a nikako u tu vasu "jaku" Rusiju???

MilosObilic1389

pre 4 godine

И у земљама НАТО, доћи ће пролетаријат до КЛАСНЕ СВЕСТИ... Неће ратовати за интересе капитала... " Америка и ЕНГЛЕСКА биће земља - пролетерска" ...Не брини УСАФ...Биће тако...!! А када радничка класа окрене оружје на "своје газде" - биће то коначан крај проклетог НАТО-а .... Погледајте шта се догађа у Француској...Велика Британија је пред распадом...Америка такође... Иде то полагано...Тиха вода - брег рони...Ко хоће да види - тај види...Ви сте "добровољни" слепац... У Амрици када се ЦРНЦИ ДИГНУ на оружје и Хиспано-Амриканци...Биће крај Глобализму Ротшилдових и Рокфелерових... Зато имају на Блиском истоку само... - ПЛАЋЕНИЧКУ ВОЈСКУ... Лумпен-пролетаријат...!

janko

pre 4 godine

Pa ako nagovore Bugare, a nagovorice ih ( parama), nema krak za nas, i ostadosmo kratkih rukava, dzaba gasovod.

Marcco

pre 4 godine

A ceo svet glup pa ne shvata da se ne radi o Ruskom pritisku već o slabljenju američkog pritiska...

Deda Genčić Đorđe

pre 4 godine

Informacija je tačna isto kao i mapa koju ste objavili.

srbo

pre 4 godine

Dokle misle ovi ameri da obmanjuju svet ,ubila ih silna briga za ruskim gasom,oteli bi ga samo da nekako mogu.Mislim da će početi ubrzo sa parolom"ako nemogu pobediti barem ću se pridružiti" ,Tramp najavio poboljsanje odnosa sa Rusijom.

Montenegro

pre 4 godine

Vraticete se u historijske granice BG pasaluka i to ce biti vasa velika srbija.

SrceSrpskoJohanovo

pre 4 godine

Ne mogu Ameri bez svoje rukavice i flizure. Treba im pokazati prste.

Ivica

pre 4 godine

Ovde niste dobro dosli. Ako se usudite da dodjete silom cekaju vas srpzki raznjevi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija