• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2020

16:46

BELA KUĆA POTVRDILA: Grenel ostaje posrednik između Beograda i Prištine! MALI TRAMP OBAVLJAĆE TRI FUNKCIJE!

Politika

BELA KUĆA POTVRDILA: Grenel ostaje posrednik između Beograda i Prištine! MALI TRAMP OBAVLJAĆE TRI FUNKCIJE!

Podeli vest

Ambasador Ričard Grenel, koji je imenovan za vršioca dužnosti šefa Nacionalne obaveštajne službe SAD, nastaviće istovremeno da obavlja i funkciju specijanog izaslanika predsednika Donalda Trampa za pregovore Srbije i Kosova, rekao je portparol Grenela Dik Kastin

- Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel nastaviti da obavlja dužnost ambasadora SAD u Nemačkoj, kao i specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trama za mirovne pregovore Srbije i Kosova i sada vršioca družnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe - rekao je Kastin.

 

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je ranije danas ambasadora SAD u Nemačkoj Ričarda Grenela za vršioca dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe


- Zadovoljstvo mi je da objavim da će naš veoma poštovani ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel postati vršilac dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe. Rik je predstavljao našu zemlju izuzetno dobro i radujem se što ću raditi sa njim - napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

Predsednik SAD je zahvalio dosadašnjem vršiocu dužnosti direktora obaveštajne službe Džou Megvajeru koji je na toj funkciji bio od avgusta.

PREOKRET! Trampov čovek za Kosovo postavljen na jednu od NAJVAŽNIJIH FUNKCIJA U AMERICI!

 



Grenel će biti nadležan za 17 obaveštajnih agencija SAD, među kojima su CIA, FBI, Vojno obaveštajna agencija, NSA...

Imenovanje za vršioca dužnosti znači da Grenel neće morati da bude potvrđen u Senatu, navodi AP.

Vest o izboru Grenela koju je prvi preneo "Njujork tajms" dolazi uoči isteka roka 11. marta da imenuje novog direktora obaveštajnih službi ili novog vršioca direktora jer po federalnom zakonu Megvajer ne može da ostane na toj funkciji posle tog datuma, navodi CNN.

Očekuje se da će Grenel na toj poziciji biti samo par meseci, rekli su dobro upućeni izvori za CNN. Jedan od izvora rekao je CNN da će Grenel imati tu funkciju oko 90 dana i da je prihvatio posao znajući to. Teoretski, Tramp bi to vreme mogao da iskoristi da nastavi potragu za pravim direktorom obaveštajnih agencija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stršljen

pre 4 godine

On je šesti ili sedmi pregovarač ako se ne varam. Mogu još mnogo njih da se menjaju Srbija mora da uradi samo jedno, da poštuje svoj Ustav i Rezoluciju 1244 SB. Jedan je dokument same države Srbije a drugi je zvaničan dokument UN.Amin!!! A ameri sem gole sile nemaju ni jedan jedini argumet za Kosovo državu.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Курти тражи реципроцитет... - пре наставка преговора...? То је сасвим у реду...!! Треба бомбардовати Приштину 78 дана и ето ти РЕЦИПРОЦИТЕТА пре наставка преговора...!! ПОШТЕНО...?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17