• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

14.05.2020

21:29

BUNDESTAG BEZ REČI SLUŠAO - KIM NIJE KOLONIJA, VEĆ DEO SRBIJE! I ne samno to, već i o lažima o srpskim koncetracionim logorima i...

Politika

BUNDESTAG BEZ REČI SLUŠAO - KIM NIJE KOLONIJA, VEĆ DEO SRBIJE! I ne samno to, već i o lažima o srpskim koncetracionim logorima i...

Podeli vest

Kosovo i Metohija nije bilo čija kolonija, kako je ocenjeno tokom diskusije u nemačkom parlamentu, već je neotuđivi deo teritorije Republike Srbije, poručio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić

- Zahvalni smo poslanicima Bundestaga na ispoljenom interesovanju za stanje u našoj južnoj pokrajini, i ne isključujemo mogućnost da Narodna Skupština Srbije u jednom trenutku otvori debatu o Šlezvig-Holštajnu ili nekoj drugoj nemačkoj pokrajini - naveo je Đurić u saopštenju.

On je rekao da u potpunosti prihvatamo stav zvaničnika Nemačke da ne treba razmatrati pitanje razmene teritorija, jer je, kako je naveo, celo Kosovo i Metohija po rezoliciji 1244 i Ustavu Srbije integralni deo srpske državne teritorije, kao i da se razgovori o rešavanju problema u našoj južnoj pokrajini mogu voditi jedino uz uvažavanje ove činjenice.

(VIDEO) NARODNA BUNA NE PRESTAJE, NEMA MIRA DOK NE OSLOBODE VLADIKU JOANIKIJA I SVEŠTENIKE SPC! Milogorska policija nije uspela da uplaši Srbe u Crnoj Gori!

Na redovnoj sednici nemačke skupštine na kojoj se raspravljalo o produženju misije Kfora na Kosovu, predstavnik Alternative za Nemačku Anton Frizen rekao je da je razlog za intervenciju na Kosovu počeo lažima o srpskim koncetracionim logorima i iscrpljenim Albancima, što se nije desilo.

ILI ĆE OSLOBODITI VLADIKU JOANIKIJA i sukob sa Srbima i SPC rešiti poltičkim putem, ILI SLEDI ORUŽANA POBUNA! Milo sad zna koje su mu opcije!

Frizen smatra da bi Berlin, umesto da se upušta u laži, „trebalo da radi na razmeni teritorija između Srbije i Kosova, kako bi Srbi na severu Kosova bili zaštićeni unutar srpske države, a neka nestabilna albanska područja na jugu Srbije, bila stabilizovana integracijom u Kosovo".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 3 godine

Sto se oni mesaju tamo gde im mesto nije. Cim su imali priliku da ubijaju Srbe odmah su oberucke prihvatili a sada da oni dele Kosovo i Metohiju. Niko ne moze ni deo svoje drzave da da nikome drugom

MAKEDONCI, IZABRALI STE BUGARE UMESTO SRBA, POSLEDICE SU BRUTALNE! Sofija ponizila Skoplje, nećete u EU dok mi to ne dozvolimo, pazite da ne budete manjina u svojoj zemlji!
Balkan

MAKEDONCI, IZABRALI STE BUGARE UMESTO SRBA, POSLEDICE SU BRUTALNE! Sofija ponizila Skoplje, nećete u EU dok mi to ne dozvolimo, pazite da ne budete manjina u svojoj zemlji!

Vlasti Severne Makedonije treba da se pomire sa tim da pregovori o pristupanju Evropskoj uniji ne mogu početi dok Skoplje i Sofija ne reše istorijske sporove. Pritom, dok se svađaju s nama, bolje da pripaze da ne postanu manjina u sopstvenoj zemlji, izjavio je ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov

14.05.2020

19:55

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17