• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.05.2020

18:24

VOLELA BIH DA EU GLASNIJE, EFIKASNIJE I JASNIJE REAGUJE! Brnabić: Oni su takvi kakvi jesu, a što se tiče Crne Gore...

Politika

VOLELA BIH DA EU GLASNIJE, EFIKASNIJE I JASNIJE REAGUJE! Brnabić: Oni su takvi kakvi jesu, a što se tiče Crne Gore...

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas da bi često volela da EU glasnije, efikasnije i jasnije reaguje, ali da je Unija takva kakva jeste, a što se Crne Gore tiče kaže da je odsustvo reakcije na tamošnja dešavanja isto reakcija

Brnabić je, u emisiji "Fokus" TV B92, upitana za nereagovanje EU na aktuelne događaje u regionu, kazala da bi volela da ne raste evroskepticizam u Srbiji, jer je EU za nas važna.

- EU je naš strateški put, tamo gde želimo da budemo je punpravno članstvo iz mnogo razloga. Razumem da naši građani često razmišljaju da li je to pravi put. Međutim, nama je više od 65 odsto stranih direktnih investicija iz EU, i naše glavno tržište za izvoz je u sličnom procentu Unija - rekla je ona.

Brnabić je istakla da je Srbija u svakom smislu usmerena na EU, geografski, kulturološki, ekonomski, u vrednostima i u svakom drugom smislu.

Punopravno članstvo u EU će nam, kako istice, doneti mnogo toga dobrog.

PA ŠTA SMO MI, JESMO LI MI BUDALE, KAKVE MERE RECIPROCITETA?! Dačić: Kad Er Srbija dobije dozvolu, tada će i Montenegroerlajnz

 



Podsetila je da bi kao punopravni član imali na raspolaganju neuporedivo više finansija i fondova.

Uz to podsetila je da je za nas EU mirovni projekat koji je doneo najduži period mira na kontinentu.

- Želimo za generacije koje dolaze za nama da osiguramo taj dugotrajni mir - podvukla je ona.

Što se tiče reakcija i nedostatka reakcija, na primer nedostatak reakcije na dešavanja u Crnoj Gori i regionu, to je za nju, kako dodaje, isto reakcija.

- Mislim da su institucije kao Venecijanska komisija bile jasne. Ja bih često volela da EU glasnije, efikasnije i jasnije reaguje, ali ona je takva kakva jeste - zaključila je ona.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija